the_white adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
DoIandırmak doIandırmaktır ve bu eylemi yapan kişiye doIandırıcı denir. Eşik, çalıntı kredi kartı veya başka bir yöntemle Google'a borç takmak doIandırıcılıktır. Bu tür eylemleri yapanlar, Türkiye'de yaşayan ve Google Ads ile reklam verenlerin işlerini zorlaştırmaktadır. Benim müşterilerimin %90'ı ABD, Kanada ve Avustralya'dan. Bu durum beni şahsen etkilemiyor lakin böyle giderse Türkiye'de yaşayan ve kanunlara uygun şekilde ticaret yapmaya çalışan kişiler bu durumdan olumsuz şekilde etkilenebilirler.

Bu tür yollarla para kazanan ve para kazanmayı normal görenlere yönelik sözüm yok zira onlar artık çizginin öteki tarafındalar ve para kazanma hırsları gerçekleri görmelerini engelliyor. Ancak yasal olmayan yöntemlerin yayılmasını sağlamak da bir suçtur ve forum yönetiminin bu tür konuların açılmasını engellemesi yasal bir sorumluluktur.
Hocam söylediklerinde %100 haklısın. Bende tam olarak senin gibi hatta daha ağır düşünüyorum. Ama benim aklımda takılan bir olay var. Google bu kapıları bilerek açık bırakıyor gibi geliyor bana. Müşteriye "Ver paranı öyle reklam çık kardeşim de diyebilir". Sanki insanların o eşiklerden faydalanmasını veya kupon kodlarını hunharca kullanmasını biraz istiyor gibi bir durumda var.