• 19-04-2015, 16:16:07
    Merhaba arkadaşlar,

Sony Xperia Z2 aldım. Alalı ortalama 2 ay oldu ve 2 kere servise götürdüm.
    2 kere de hata tespit edilip, değişim yapıldı. (Şarj kapağı değiştirildi 2 defa)

Sorun, şarj kapağının kendi kendine atması. Yani şarj ediyorsunuz, kapağını kapatıyorsunuz, kapak kendi kendine yuvasından çıkıyor.

Telefonda su sızdırmazlık özelliği olması açısından kapağının tam kapanmış olması gerekiyor. Ancak kapanmadığı için ve şarj kapağının altında
    sim kart yuvası bulunduğu için ufak bir nem veya bir madde değmesi durumda telefonun kullanıcı hatası ile bozulması an meselesi oluyor.

Sorun böyleyken, Teknosa'yı aradım teknik servise gönderin dediler. Sony'i aradım. Teknik servise geri gönderin dediler.

Kimse telefonu sahiplenmiyor.

Ayıplı mal kanunu okudum. 6 ay içerisinde arıza yaratan ürün ayıplı mal kapsamında değişim, iade veya tamir olabilir diyor.

Tüketici heyetine versem 6 ay olur. Bekleyebilirim elbette ama en hızlı çözüme daha başka nasıl ulaşabilirim?

Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.

Sorunumu blog sitemde de dile getirdim.. Okumak ve aynı sorunu yaşayanlar yaptıklarımı buradam öğrenebilirler:
    http://www.berkankaradag.com/sony-xp...-kapagi-sorunu

08.12.2015
    6 geçti ve Tüketici heyeti kararı açıkladı..

Teknosa firmasının tarafıma 1,699 TL ödeme yapmasını ve karşılığında telefonu iade etmem kararı çıktı.

15 gün itiraz süresi bekliyorum..
  • 19-04-2015, 16:22:55
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Tüketici haklarına başvurun gitsin. Siz ağlayacağınıza onlar ağlasın.
  • 19-04-2015, 16:24:57
    SelcukSonmez adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Tüketici haklarına başvurun gitsin. Siz ağlayacağınıza onlar ağlasın.
    Son olarak onu yapacağım. Şuan üzerinde 2. kapak var. Yine aynı olacağına eminim. Çünkü kasasında sıkıntı olduğunu düşünüyorum. 3 defa teknik servise vermek istemiyorum artık.

Nasıl bir şans varsa millet alır 22 sene aralıksız kullanır. Bana 2si kaldı.
  • 19-04-2015, 16:32:21
    Hiç beklemeyin yarın gidin tüketici haklarına beklediğniz hergün zarar.
  • 19-04-2015, 16:36:33
    Ment adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Son olarak onu yapacağım. Şuan üzerinde 2. kapak var. Yine aynı olacağına eminim. Çünkü kasasında sıkıntı olduğunu düşünüyorum. 3 defa teknik servise vermek istemiyorum artık.

Nasıl bir şans varsa millet alır 22 sene aralıksız kullanır. Bana 2si kaldı.
    Ne kadar marka olursa olsun , elektronik cihazlar birazda şans işi hocam ,telefon seçiminiz güzel gerçekten , bende kullandım. Sony telefonlar , ileride satmayıp kullanmak isteyenler için çok ideal , gerek şarj gerek dayanıklılık açısından çok sağlam cihazlardır ama sizin ki gerçekten kötü şans.

Hocam zaman kaybetmeyin , tüketici hakları ile mutlaka hakkınızı arayın , bu cihazın kesinlikle değişmesi gerekir. Umarım kısa sürede bir çözüme ulaşırsınız.
  • 19-04-2015, 16:40:24
    ugrboz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hiç beklemeyin yarın gidin tüketici haklarına beklediğniz hergün zarar.
    KebraNegast adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ne kadar marka olursa olsun , elektronik cihazlar birazda şans işi hocam ,telefon seçiminiz güzel gerçekten , bende kullandım. Sony telefonlar , ileride satmayıp kullanmak isteyenler için çok ideal , gerek şarj gerek dayanıklılık açısından çok sağlam cihazlardır ama sizin ki gerçekten kötü şans.

Hocam zaman kaybetmeyin , tüketici hakları ile mutlaka hakkınızı arayın , bu cihazın kesinlikle değişmesi gerekir. Umarım kısa sürede bir çözüme ulaşırsınız.

Yorumlarınız için teşekkür ederim..

@ugrboz; Yerini öğrenip yarın gideceğim mutlaka
    @KebraNegast; gerçekten böyle bir sorun yaşayacağımı düşünmüyordum. Ancak delirdim. Bütün kanunları resmen ezberledim artık.

Maltepe Teknosa'ya dilekçe verip değiştirilmesini yazsam ve karşılığında red veya onay almayı mı beklesem yarın direk gitsem mi diye düşünüyorum.
  • 19-04-2015, 16:45:08
    Ment adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yorumlarınız için teşekkür ederim..

@ugrboz; Yerini öğrenip yarın gideceğim mutlaka
    @KebraNegast; gerçekten böyle bir sorun yaşayacağımı düşünmüyordum. Ancak delirdim. Bütün kanunları resmen ezberledim artık.

Maltepe Teknosa'ya dilekçe verip değiştirilmesini yazsam ve karşılığında red veya onay almayı mı beklesem yarın direk gitsem mi diye düşünüyorum.
    Haklısınız hocam , insan Sony gibi bir markadan bir cihaz alırken aklına en son gelecek olan şey , cihazın bozuk çıkma ihtimali olabilir.

Hocam yapacağınız işlemler için araya zaman girmesin , her yolu deneyin , bu gibi durumlarda biraz göz dağı vermek şart.
  • 19-04-2015, 16:47:54
    Bluebays Travel Ölüdeniz
    Bu Tür sorunlar hep seri üretimden kaynaklanıyor. 90 yıllarda 8 ve üstü YAŞ olanlar hatırlar, Örneğin profilo buz dolapları vardı tek Kapaklı. Yemin ederim 20 sene kullan bir şey olmazdı. Şimdi gidiyorsun alıyorsun 5-6 sene sonra dökülüyor mecbur değişiyorsun. Ah ah nerde o merdaneli çamaşır makinaları
  • 19-04-2015, 20:44:51
    SelcukSonmez adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bu Tür sorunlar hep seri üretimden kaynaklanıyor. 90 yıllarda 8 ve üstü YAŞ olanlar hatırlar, Örneğin profilo buz dolapları vardı tek Kapaklı. Yemin ederim 20 sene kullan bir şey olmazdı. Şimdi gidiyorsun alıyorsun 5-6 sene sonra dökülüyor mecbur değişiyorsun. Ah ah nerde o merdaneli çamaşır makinaları
    Gerçekten öyle.