Merhaba arkadaşlar,

Sony Xperia Z2 aldım. Alalı ortalama 2 ay oldu ve 2 kere servise götürdüm.
2 kere de hata tespit edilip, değişim yapıldı. (Şarj kapağı değiştirildi 2 defa)

Sorun, şarj kapağının kendi kendine atması. Yani şarj ediyorsunuz, kapağını kapatıyorsunuz, kapak kendi kendine yuvasından çıkıyor.

Telefonda su sızdırmazlık özelliği olması açısından kapağının tam kapanmış olması gerekiyor. Ancak kapanmadığı için ve şarj kapağının altında
sim kart yuvası bulunduğu için ufak bir nem veya bir madde değmesi durumda telefonun kullanıcı hatası ile bozulması an meselesi oluyor.

Sorun böyleyken, Teknosa'yı aradım teknik servise gönderin dediler. Sony'i aradım. Teknik servise geri gönderin dediler.

Kimse telefonu sahiplenmiyor.

Ayıplı mal kanunu okudum. 6 ay içerisinde arıza yaratan ürün ayıplı mal kapsamında değişim, iade veya tamir olabilir diyor.

Tüketici heyetine versem 6 ay olur. Bekleyebilirim elbette ama en hızlı çözüme daha başka nasıl ulaşabilirim?

Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.

Sorunumu blog sitemde de dile getirdim.. Okumak ve aynı sorunu yaşayanlar yaptıklarımı buradam öğrenebilirler:
http://www.berkankaradag.com/sony-xp...-kapagi-sorunu

08.12.2015
6 geçti ve Tüketici heyeti kararı açıkladı..

Teknosa firmasının tarafıma 1,699 TL ödeme yapmasını ve karşılığında telefonu iade etmem kararı çıktı.

15 gün itiraz süresi bekliyorum..