Gayet yerinde bir proje.
Bir panel ile yönetilip, sunucu hakkında hangi bilgilerin hangi aralıklarla, mail veya sms ile bildirileceği seçilebilir.
Mesela bir kişi disk durumunu takip etmek istiyordur, disk takibini aktif eder saat başı sms alır veya yarım saatte bir mail alır. Başka bir kişi load durumunu takip etmek ister bunları seçim yaparak aktif deaktif edebilir. Yine arayüz üzerinden tüm sistemlerin seçilen işlem grafikleri geriye dönük izlenebilir, birde port-servis monitörleme sistemide entegre edilirse hepsi bir arada çözüm üretilmiş olur.
Ancak güvenlik tarafı önemli, özellikle arayüz sistemi yaratılacaksa bu konuya dikkat edilmeli.
Başarılar.
Böyle bir sistemi kullanırmısınız?
12
●1.167
- 07-10-2014, 10:55:50
- 07-10-2014, 11:24:35Değerli yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.
@OptimizeSunucum; sistem açık kaynak lisansı altında dağıtılacak. Hem bu sayede sizin gibi bu tip projelere başlamış fakat bir yerden sonra bilgi kaynağı yetersizliğinden bırakmış binlerce kişi içinde yararlı olacağını düşünüyorum. Para her zaman kazanılır.
@Elazığlı168; Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler. Sistemi linuxun crontab yapısı ile çalıştırmak daha verimli oluyor. Kendi cron yapımı yazdığımda cpu kullanımında çok fazla artış olduğunu gördüm. Bu yüzden verileri ayırmayıp hepsini aynı anda post ediyorum ama mail yada sms sıklığını cron ile ayarlanmasını sağlıyorum. Fakat dediğinizde oldukça mantıklı. 2. revizyonum mysql ile çalışıyordu, bu sistem daha fazla güvenlik açısından sqlite ile çalışıyor. 2. revizyon üzerinde oynayarak bunu gerçekleştirebilirim sanırım. Güvenlik konusunda bir çözüm bulmam lazım. Tekrardan teşekkürler önerileriniz için. - 19-10-2014, 14:37:3422.01.2014 TARİHLİ GÜNCELLEME
Projeyi github'a yüklemeye başladım, TRAC ile uğraşamadım, bir süre sonra githubtan kendi subversion sunucularıma geçecek ama ne zaman bilmiyorum. Geçici site ile ilgili çalışmalarım devam ediyor hala, dökümanların yüklenmesi kaldı. Bir süre (daha doğrusu ben TRAC'ı kuruncaya kadar
) https://github.com/ctrlinformatics/SunucuCtrl adresinden herşeyin kaynak kodlarına ulaşabilirsiniz. Lisansım GNU GPL. Ücret talep etmiyorum ve ücretsiz olarak geliştirilip dağıtılmasından yanayım, ha bağış kabul ediyorum orası ayrı
Bu proje özgür ve ücretsiz bir yazılım. İsteyen geliştirebilir, zaten hala gelişim aşamasında. Daha eksikleri var. Eklenecek onlarca özellik var fakat zaman konusu sıkıntılı biraz.
Sistem tarafından desteklenen SMS sağlayıcıları aşağıdaki gibi:
CLICKATELL CLOCKWORKS DAKIKSMS EMARKA INFOBIP KURECELL NETGSM OZTEK AVRASYA CMFCELL
AVRASYA ve CMFCELL için detaylı test yapamadım, sorunla karşılaşan bana bildirebilir. Gönderimde sıkıntı olmazda mesaj içeriğinde sorun olabilir. Diğerleri sorunsuz çalışıyor. Sistemin çalışabilmesi için sunucunuzda cURL FTP FTPS HTTP HTTPS SCP SFTP SMTP SMTPS parametreleriyle kurulu olmalı. curl-config --protocols komutu ile kontrol edebilirsiniz. Eğer kurulu değilse install scripti son versiyonu derleyip kuracaktır.
http://sunucuctrl.com/dbcreator/ adresinden database dosyanızı, http://www.sunucuctrl.com/crongenerator/ adresinden cron ayarlarınızı oluşturabilirsiniz. Kurulumda bu adreslerden oluşturduğunuz iki dosyanın kurulum scriptinin çalıştığı dizinde olması lazım. Kurulum scripti şimdilik basit bir bash dosyası ama işe yarar. GPL'e göre düzenlemelerden geçecek, biraz daha görsel hale gelecek falan filan. Ha birde gereksiz kod tekrarları var. Fakat şimdilik sisteminize yazılımı kurabilecek seviyede.
Hepinize teşekkür ederim. İyi kullanımlar...
)
Bu proje özgür ve ücretsiz bir yazılım. İsteyen geliştirebilir, zaten hala gelişim aşamasında. Daha eksikleri var. Eklenecek onlarca özellik var fakat zaman konusu sıkıntılı biraz.