Oyun sitesindeki swf leri kullanılmasını istemiyorum nasıl yaparım?
9
●731
- 05-04-2014, 22:32:30Başlıktan da anlayacağınız gibi bir oyun sitem var sitemdeki oyunları benim ftpden çekerek sitelerine ekleyen bağzı arkadaşlar var buda benim vds de trafiği arttırıyor nasıl olurda bunu engellerim veya hangi dosya bu trafiği yaratıyor nasıl bulabilirim lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
- 06-04-2014, 03:20:20Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.üstad benimde başıma geldi birkaç zaman önce bu durum, engellemek için bir flash eklentisi yazdım ve oyunları flasın içinden çağırıyorum böylece uzantıları göremiyorlar. Örn: her oyunda player.swf?oyun=12423 gibi bir uzantı ile çağrılıyor flash oyunlar. Ancak bunun bir dezavantajı var, bazı oyunlar scene-resize desteklemediği için bu player.swf içine tam sığmayabiliyor. Bozuk açılıyor yani

2. tavsiyem: player.php?id=222 şeklinde linklendirip php ile referrer kontrolü yapmak ve swf dosyasını id den alıp readfile() ile application/shockwave headeri ile bastırmak olabilir. Şayet bunuda php bilen adam fake referrer ile atlatabilir ama zaman alacaktır en azından, belki ilk denemede koruma var deyip pes ederler
3. tavsiyem: düzenli olarak flash oyunları sakladığınız klasörün adını değiştirebilirsiniz.
Atıyorum oyunlar şurada: public_html/dosyalar/swf/
Arkaplanda çalışan bir cron job 24 saatte bir bu swf klasörünü 21541233 şeklinde rename eder. ve rename edilen değer veritabanında saklanır. Oyunları ekrana bastırırken veritabanından bu klasörün adı alınıp öyle bastırılır.
4. tavsiyem: oyunu bastırdığınız php/asp sayfasında (örn: oyna.php) düzenli olarak css-html kodlama değişiklikleri yapmanız.
5. tavsiyem: oyunu bastırırken iframe kullanmanız: atıyorum: <iframe src="frame.php?oyun=222"></iframe> gibi, pek engelleyici olduğu söylenemez ama vakit kaybettirir
6. tavsiyem ve en doğru yol: hitler yüksekse, gelir varsa oyun dosyalarını bir cdn servisi kullanarak barındırmanız.
Kısaca bunun önüne geçmek için sağlam bir engel yok, ancak bot ile çekiyorlarsa, adamın sizin yapacağınız her değişiklikte botu güncellemesi gerekecek. Bunu 2 kere yaptı 3 kere yaptı 4. de artık pes eder ve başka siteye yönelir (eğer psikopat değilse
- 06-04-2014, 11:18:49hocam bilgilendirmen için teşekkürler şimdilik 3 tavsiyeni uygulamak istiyorum ama oyunların bulunduğu dosyayı değiştirince db den de değiştirmek lazım bunuda note+ gibi bir editörle açıp tek tek değiştirmek lazım değil mi?Suerte adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 06-04-2014, 12:42:08Nasıl yani aslında sıkıntılı bir durum benden swf çeken adam fazla hiti var o yüzden hat kullanımını çok artırıyorLokosit adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 06-04-2014, 12:54:52Hocam engellemektense birak kullansinlar, kullananlar uzerinden de gelir etmeye bak sen. birak isterse binelrce kisi kullansin, sen bi sekilde bir fonksiyon ile sitenin adresini tanimla, eger senin sitendeyse direk oyun baslasin, eger baska siteden oyuna giriliyorsa bi oyun onu reklam, bi pop up bisey ekle, kazancina eklensin bari. Engellemektense bu dezavantaji avantaj haline dondurmen daha cok fayda saglar diye dusunuyorum.
- 06-04-2014, 15:27:21Üyeliği durdurulduhocam siz benim dediğimi deneyin.dapzar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bi tane xxx.swf yapın tıklayanı sizin siteye atsın ,
yani diğer swflere bu reklm swfini döşeyin.
eski swflerib de adlarına değiştirin onları yerleştirin.
hit size gelir
- 06-04-2014, 23:13:17hocam tabi veritabanı yapınızı bilmiyorum nasıl saklıyorsunuz oyunların adresini.
Benim veritabanımda oyunlar swf kolonunda 'xxx_oyunu.swf' şeklinde saklanıyordu o nedenle config tablosunda 'swf_klasoru' değerini saklıyordum ve oyna.php de ekrana bastırırken $site_adresi.$swf_klasoru.'xxx_oyunu.swf" şeklinde bastırıyordum.
Eğer sizin veritabanınızda oyunlar 'www.site.com/oyunlar/xxx_oyunu.swf' şeklinde saklanıyorsa dediğiniz gibi klasörün ismini değişince bu değerleride güncellemeniz gerekiyor. bunun için ufak bir sql komutu kullanabilirsiniz, ancak veritabanında çok fazla oyun varsa sunucuya hamallık olacaktır bu
Kullanabileceğiniz kod =
"UPDATE oyun_tablosu SET swf = replace(swf, 'http://www.site.com/oyunlar/', 'http://www.site.com/yeni_klasor_adi/')"
bu kodu phpmyadmin de sql sekmesine tıklayarak çalıştırabilirsiniz veya bir php dosyasi açıp, mysql_query içinde kullanabilirsiniz.
dapzar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle