• 24-03-2014, 11:31:34
    Bir yere seo yaptırdım, 1 sayfalık bir yazı hazırladı, linkledi. Sonra forumlara, bloglara, wikilere aynı başlık ve aynı metinle attı. Benimde bu sayfaları pinglememi istedi. Bu seo açısından normal bir durum mudur?

Yoksa her yere farklı yazılar mı yazılmalıydı?
  • 24-03-2014, 11:32:06
    Bildiğim kadarıyla anti seo olur böyle. Sonuçta spam yapıyorsunuz. Özgünlükle alakası bile yok. O halde spam
  • 24-03-2014, 11:33:55
    Üyeliği durduruldu
    Aslinda iki sekilde dusunulebilir. Siz bir yazi paylasirsiniz icine linkinizi koyarsiniz. Biri gelir o iceriginizi kopyalar fakat linkinizi silmez. Bu durumda kaybeden siz olmamalisiniz. Nitekim bircok otorite bu durumu anti seo olarak tanimliyor.

Samsung Galaxy S4 cihazımdan Tapatalk 2 uygulaması ile gönderilmiştir.
  • 24-03-2014, 11:33:56
    Spam olur . Her yere farklı yazı yazılması gerekir diye düşünüyorum.
  • 24-03-2014, 11:37:16
    cepoyunz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Spam olur . Her yere farklı yazı yazılması gerekir diye düşünüyorum.
    Noventa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Aslinda iki sekilde dusunulebilir. Siz bir yazi paylasirsiniz icine linkinizi koyarsiniz. Biri gelir o iceriginizi kopyalar fakat linkinizi silmez. Bu durumda kaybeden siz olmamalisiniz. Nitekim bircok otorite bu durumu anti seo olarak tanimliyor.

mesut16 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bildiğim kadarıyla anti seo olur böyle. Sonuçta spam yapıyorsunuz. Özgünlükle alakası bile yok. O halde spam

anladım, peki her yere yazı yazarken linkleme nasıl olmalı?
  • 24-03-2014, 11:41:48
    cok_asi55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    anladım, peki her yere yazı yazarken linkleme nasıl olmalı?
    3-4 Tane hedef kelime seçebilirsiniz. Her yere aynı hedef kelime koymazsanız daha iyi olur. Bazı yazılarda www.siteismiornek.com şeklinde link verin. Bazı yerde kaynak olarak alt sayfa verin.

Birde şöyle bişey deneyebilirsin. Hedef kelimende mesela 2.sayfada isen , 1.sayfa da olan sitelerle irtibata geçip oralardan tanıtım yazısı alabilirsin.

NOT: seocu falan değilim. Sadece seocuların verdiği bilgileri takip ederek edindiğim bilgileri aktardım.
  • 24-03-2014, 12:02:59
    Sakın böyle basit hatalara düşmeyin. Bu işlemler penguen 2.0'ın ana konusudur. Direk keyword den ceza verir. Yukarıda bir arkadaş sitenin içeriğinin kopyalanmasından bahsetmiş ve doğru demiş. Ancak unutmayın bir sitenin içeriğinin çalınması için öncelikle o sitenin kelimelerde boy gösteren hitli bir site olması gerek. Kimse günlük 100 tekili olan bir sitenin hitini çalmaz. Siz kelimelerde 2. 3. olduğunuzda zaten içeriğinizin bir iki site tarafından çalındığını görürsünüz. İşte bu zaman içeriklerinizi sağda solda paylaşmanız doğaldır. Ancak sizin sorduğunuz soru bambaşka, tanıtım yazısını farklı sitelere eklemek ölümdür. Uyarmak istedim sizi ve bu başlığı okuyan diğer webmaster arkadaşlarımı...
  • 24-03-2014, 12:04:01
    cepoyunz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    3-4 Tane hedef kelime seçebilirsiniz. Her yere aynı hedef kelime koymazsanız daha iyi olur. Bazı yazılarda www.siteismiornek.com şeklinde link verin. Bazı yerde kaynak olarak alt sayfa verin.

Birde şöyle bişey deneyebilirsin. Hedef kelimende mesela 2.sayfada isen , 1.sayfa da olan sitelerle irtibata geçip oralardan tanıtım yazısı alabilirsin.

NOT: seocu falan değilim. Sadece seocuların verdiği bilgileri takip ederek edindiğim bilgileri aktardım.
    Tanıtım kısmında rakiplerim firma siteleri olduğu için o kısım zorda ama alt sayfalara çalışayım dediğin gibi.
  • 24-03-2014, 12:07:56
    Üyeliği durduruldu
    Magnnuuum adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sakın böyle basit hatalara düşmeyin. Bu işlemler penguen 2.0'ın ana konusudur. Direk keyword den ceza verir. Yukarıda bir arkadaş sitenin içeriğinin kopyalanmasından bahsetmiş ve doğru demiş. Ancak unutmayın bir sitenin içeriğinin çalınması için öncelikle o sitenin kelimelerde boy gösteren hitli bir site olması gerek. Kimse günlük 100 tekili olan bir sitenin hitini çalmaz. Siz kelimelerde 2. 3. olduğunuzda zaten içeriğinizin bir iki site tarafından çalındığını görürsünüz. İşte bu zaman içeriklerinizi sağda solda paylaşmanız doğaldır. Ancak sizin sorduğunuz soru bambaşka, tanıtım yazısını farklı sitelere eklemek ölümdür. Uyarmak istedim sizi ve bu başlığı okuyan diğer webmaster arkadaşlarımı...
    Ben de size katiliyorum ve bir iki ekleme yapmak istiyorum.

Tanıtım yazınızı olabildiğince tanitim yazisi formatinda hazirlamayin. Örneğin, bir flash oyun siteniz var. Bu site icin tanitim yazilari vereceksiniz. Ortalama 300 kelimelik bir makale olusturun. Bu makalede bir flash oyunu veya bir kategoride en cok sevilen flash oyunlarini tanitin. Tamamen bilgi icerikli. Son paragrafta ise bu oyunlari oynamak icin tercih edilecek siteyi, yani kendi sitenizi tanitin. Direkt link ve 1 adet anahtar kelimeniz ile linkleme yapin ( anahtar kelime ust paragraflarda olabilir. ) en az bir iki gorsel metaryel ile goze hos bir yazi olusturun.

Sonuc: Yaziniz sadece linklerinizi kelimenizi yukseltmek degil ayni zamanda o icerikten ziyaretci cekmenize de olanak sagliyacaktir.

Ben calismalarimi bu sekilde yapiyorum. Olumsuz gorusu olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

İyi calismalar.