Arkadaşlar merhaba
Kardeşim ygs lys sınav maratonuna giriyor.
Sene başından beri düzenli çalıştı ondan yana sıkıntımız yok çok şükür.
Nette denk geldim hafıza teknikleriyle edebiyat v.s
Genelde seminer oluyor fakat seminerlere katılması mümkün değil fakat dvd setleri de var.
Ufak bi tekrar yapması için almayı düşünüyorum fakat alan deneyen var mı. Yada önerebilecek olan
Hafıza Teknikleriyle LYS YGS deneyen var mı ?
6
●18.232
- 15-03-2014, 19:26:20önermiyorum. ayrıca sakın nlp gibi tuzaklara da düşmeyin. seminerler ürün tanıtım toplantısı gibi birşey. bu konu hakkında mesleğinde saygın bir yazarın 2 3 kitabını edinebilirsiniz. Hafıza sarayı mevzusu da öyle dvd ile seminer ile öğrenilebilecek birşey değil. Şöyle söyleyeyim daha anlamlı olur. Mesela giriş - orta düzeyinde bir php öğrenim kitabı alıyorsunuz ve bu kitapla php mysql öğrenmeye benzer. Bazı örnekler verirler onlarla iyi hoş yaparsınız ama farklı bir probleme denk geldiğinizde çuvallarsınız beceremezsiniz. Aynı ona benziyor. Kardeşinize hafıza sarayı hakkında bir kaç kitap alın sonra bolca pratik yapsın günlük işlerde ve derslerinde. Bana balık verme balık tutmayı öğret gibi birşey. o dvdler balığı veriyor. tamam balık avlarken iyi de domuz avına çıkınca domuz seni avlar
- 15-03-2014, 20:22:49DVD hakkında bilgim yok ancak geçen yıl katıldığım 'Doping Hafıza' ile ilgili bir bilgi verebilirim.
http://www.dopinghafiza.com/ öncelikle burası resmi sitesi, detaylı bilgi var.
Geçen yıl sadece Edebiyat vardı, LYS Edebiyat. Bu yıl Tarih, Coğrafya ve Türkçe'de koymuşlar. Benim aşağıda yazacaklarım yorum, tamamen LYS Edebiyat semineri içindir.
Liseden sayısal çıkışlıyım. Ancak ben çifte şans denemek istemiştim ve LYS'de edebiyat sınavı için de ücret ödeyerek, Edebiyat'a da girmiştim.
Ardından doping hafızaya kaydoldum ve ilk seminere gittim.
Seminer sistemi, toplamda 3 gün sürüyor ve sabah 9'dan akşam 18.00'e kadar devam ediyor.
9'dan öğlene kadar sistem normal okuldaki ders gibi gidiyor. Yani ortalama 40 45 dk eğitim, ardından 10 15 dakika ara... Ancak seminer içinde verilen bilgiler ve eğitim gerçekten yoğun. Bu nedenle yorucu geçiyor diyebilirim.
Öğlen 1 - 1,5 saatlik bir ara var. Bu ara da isteyen yemek yiyebilir, isteyen dinlenebilir... Ardından tekrar başlıyor ve saat 18.00'e kadar devam ediyor.
LYS Edebiyatı ezberleyerek başarılı olmak isteyen dostlar varsa, bu seminerle beraber başarılı olacağından emin olabilir.
Şahsen taş patlasın %20'lik edebiyat bilgimi LYS döneminde %80'lere kadar çıkarttılar diyebilirim. )))
Tabi ki LYS Edebiyat içerisinde paragraflara yapacak bir şey yok. Ancak Edebiyat bilgisi olarak; yazarlar, yazarların eserleri, yazarların bulundukları topluluklar, toplulukların amaçları, akımlar, şiir bilgisi v.b. her şeyi sizlere 3 gün içerisinde tüm samimiyetimle söylüyorum, ezberletiyorlar.
Ama şunu da eklemeliyim ki; Hiç bir şey bilmeyen, Edebiyat eğitimi almamış ya da lise edebiyatı bilgisi taze olmayan insan, asla ama asla bu sistemden bir şey anlamaz. Temel olarak güncel kafada taze edebiyat bilginiz olması gereklidir.
Bu eğitimin ilk gününde bir dikdörtgen ebatlarında dergi veriliyor. Dergi içeriği, seminer boyunca gördüğünüz görsellerin tamamını kapsıyor. Bu dergi ile evde tekrar yapabiliyorsunuz.
Eğitim bitiminde LYS'ye daha çok varsa, haftalık 30 dakika - 1 saatlik genel bir tekrar yeterli oluyor. Ben son 2 günde genel tekrarı 2'ye bölerek yaptım ve başardım diyebilirim.
Bu yıl sınava girecek olan herkese başarılar dilerim. - 16-03-2014, 00:29:11YGS için bu saatten sonra bir şey yapmayın en ufak şeyde kafası bulanır hatta son 3 gün 10 sorudan fazla soruda çözdürtmeyin.
- 16-03-2014, 04:03:22Set hakkında bilgim yok fakat belki faydam dokunur diye birşeyden bahsetmek istiyorum.
Herkesten duyarsınız son 1 hafta yada 3-4 gün ders çalışmayı yada test çözmeyi bırak, kafan karışmasın.
Benim şahsi görüşüm bunun tamamen yanlış olduğudur.Neden diyecek olursanız, sınava ciddi anlamda hazırlanan bir öğrenci yaklaşık son 6 ay boyunca her gün test çözer ve artık bu olay onun için bir rutin haline gelir.Fakat öğrenci son 1 hafta test çözmeyi ve ders çalışmayı bırakınca otomatik olarak rutini bozuyor ve kafası asıl o zaman karışmaya başlıyor.Benim önerim, cumartesi öğlene kadar devam edip sonrasında dinlenip pazar günü de sınavına girmesi yönünde olacaktır. - 16-03-2014, 09:48:17Kısmen işe yaradığı zamanlar oluyor..Ben Cumhuriyet edeb. sıkı çalıştım hergün tekrar ediyorum %90 çalıştığım konuları çözüyorum. Halk ve divan edeb. da bitti gibi. Eksik gördüğün konuları otur çalış.Çok zorlandığın yerlerde hafıza tekniklerinden şifrelemelerden yararlan.3 ay'a yakın var sınava.Bitirebilirsin düzenli çalışırsan.