DVD hakkında bilgim yok ancak geçen yıl katıldığım 'Doping Hafıza' ile ilgili bir bilgi verebilirim.

http://www.dopinghafiza.com/ öncelikle burası resmi sitesi, detaylı bilgi var.

Geçen yıl sadece Edebiyat vardı, LYS Edebiyat. Bu yıl Tarih, Coğrafya ve Türkçe'de koymuşlar. Benim aşağıda yazacaklarım yorum, tamamen LYS Edebiyat semineri içindir.

Liseden sayısal çıkışlıyım. Ancak ben çifte şans denemek istemiştim ve LYS'de edebiyat sınavı için de ücret ödeyerek, Edebiyat'a da girmiştim.
Ardından doping hafızaya kaydoldum ve ilk seminere gittim.
Seminer sistemi, toplamda 3 gün sürüyor ve sabah 9'dan akşam 18.00'e kadar devam ediyor.
9'dan öğlene kadar sistem normal okuldaki ders gibi gidiyor. Yani ortalama 40 45 dk eğitim, ardından 10 15 dakika ara... Ancak seminer içinde verilen bilgiler ve eğitim gerçekten yoğun. Bu nedenle yorucu geçiyor diyebilirim.
Öğlen 1 - 1,5 saatlik bir ara var. Bu ara da isteyen yemek yiyebilir, isteyen dinlenebilir... Ardından tekrar başlıyor ve saat 18.00'e kadar devam ediyor.

LYS Edebiyatı ezberleyerek başarılı olmak isteyen dostlar varsa, bu seminerle beraber başarılı olacağından emin olabilir.

Şahsen taş patlasın %20'lik edebiyat bilgimi LYS döneminde %80'lere kadar çıkarttılar diyebilirim. )))

Tabi ki LYS Edebiyat içerisinde paragraflara yapacak bir şey yok. Ancak Edebiyat bilgisi olarak; yazarlar, yazarların eserleri, yazarların bulundukları topluluklar, toplulukların amaçları, akımlar, şiir bilgisi v.b. her şeyi sizlere 3 gün içerisinde tüm samimiyetimle söylüyorum, ezberletiyorlar.

Ama şunu da eklemeliyim ki; Hiç bir şey bilmeyen, Edebiyat eğitimi almamış ya da lise edebiyatı bilgisi taze olmayan insan, asla ama asla bu sistemden bir şey anlamaz. Temel olarak güncel kafada taze edebiyat bilginiz olması gereklidir.

Bu eğitimin ilk gününde bir dikdörtgen ebatlarında dergi veriliyor. Dergi içeriği, seminer boyunca gördüğünüz görsellerin tamamını kapsıyor. Bu dergi ile evde tekrar yapabiliyorsunuz.

Eğitim bitiminde LYS'ye daha çok varsa, haftalık 30 dakika - 1 saatlik genel bir tekrar yeterli oluyor. Ben son 2 günde genel tekrarı 2'ye bölerek yaptım ve başardım diyebilirim.

Bu yıl sınava girecek olan herkese başarılar dilerim.