• 14-03-2014, 23:44:01
    Üyeliği durduruldu
    Merhaba Arkadaşlar,

vBulletin üzerinde istediğimi yapabiliyorum fakat vBulletin yapısını daha iyi anlamak için vBulletin class ları özellikle sql sorgu class leri hakkında daha iyi bilgi sahibi olmak adına bir döküman aramaktayım bilen arkadaşlar var ise paylaşırsa sevinirim.

ingilizce çok iyi olmadığı için döküman türkçe olursa sevinirim..
  • 14-03-2014, 23:50:53
    Konu yanlış yerde bilginiz olsun.
  • 17-03-2014, 13:56:14
    Üyeliği durduruldu

Merhaba Arkadaşlar,

Paylaşım için teşekkür ederim ama aradığım bunlar değil @kocaelim

$vbulletin-> veya $db-> ile başlayan örneğin results, fetch_array bunun gibi sorgu ve döngü yardımcıları hakkında açıklamalı bilgi bulamadım..

vBulletin Yapısında Kullanılan Bu Class lar Hakkında Bilgi lazım..

örnek bir kod vermem gerekirse..

$db->query_read("SELECT * FROM " . TABLE_PREFIX . "post
    							LEFT JOIN " . TABLE_PREFIX . "thread ON post.threadid = thread.threadid
    							LEFT JOIN " . TABLE_PREFIX . "tagthread ON post.threadid = tagthread.threadid
    							WHERE post.parentid = 0 ORDER BY post.postid ASC limit 100,10");
    bu sorguyu kullandığımda ilk LEFT JOIN de sorun yok fakat 2,3,4,5,6 JOIN eklediğimde threadid bilgisi dışında tüm verileri alıyorum..

threadid bilgisi döngüde ilk satırda çıkıyor sonraki satırlarda boş geliyor..

bu yüzden vBulletin sistemde kullanılan tüm class içeriğini anlatan bir döküman lazım..

NOT : YÖNETİCİ ARKADAŞLAR KONUYU İLGİLİ ALANA AKTARABİLİRSE SEVİNİRİM. BEN VBULLETİN DE AÇIYORUM DİYE ÜCRETLİ VBULLETİN KATEGORİSİ İÇİNE AÇMIŞIM
  • 17-03-2014, 16:34:36
    Üyeliği durduruldu
    bayraktar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhaba Arkadaşlar,

Paylaşım için teşekkür ederim ama aradığım bunlar değil @kocaelim

$vbulletin-> veya $db-> ile başlayan örneğin results, fetch_array bunun gibi sorgu ve döngü yardımcıları hakkında açıklamalı bilgi bulamadım..

vBulletin Yapısında Kullanılan Bu Class lar Hakkında Bilgi lazım..

örnek bir kod vermem gerekirse..

$db->query_read("SELECT * FROM " . TABLE_PREFIX . "post
    							LEFT JOIN " . TABLE_PREFIX . "thread ON post.threadid = thread.threadid
    							LEFT JOIN " . TABLE_PREFIX . "tagthread ON post.threadid = tagthread.threadid
    							WHERE post.parentid = 0 ORDER BY post.postid ASC limit 100,10");
    bu sorguyu kullandığımda ilk LEFT JOIN de sorun yok fakat 2,3,4,5,6 JOIN eklediğimde threadid bilgisi dışında tüm verileri alıyorum..

threadid bilgisi döngüde ilk satırda çıkıyor sonraki satırlarda boş geliyor..

bu yüzden vBulletin sistemde kullanılan tüm class içeriğini anlatan bir döküman lazım..

NOT : YÖNETİCİ ARKADAŞLAR KONUYU İLGİLİ ALANA AKTARABİLİRSE SEVİNİRİM. BEN VBULLETİN DE AÇIYORUM DİYE ÜCRETLİ VBULLETİN KATEGORİSİ İÇİNE AÇMIŞIM
    vBulletinle ilgili veritabanı class yapısı /includes/class_core.php dosyasının içinde yer alıyor.

Kullanımları ile ilgili ingilizce döküman olarak,
    https://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=119350
    Ve API kullanımı olarak şu adresi baz alabilirsin.
    https://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=98047

İlk önce phpmyadminden test etmenizi tavsiye ederim diğer türlü sqlinizin doğruluğunda yanılgıya düşersiniz.