• 08-03-2014, 14:40:56
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Hep diyoruz seo işini gerçekten yapan adam,kimseye seo hizmeti vermez.Buna büyük sitelerde dahil.Yapabilse kendi zaten günde 1000 dolardan aşağı kazanmaz.Bu paraylada daha başka bir çok projeye imza atar.

Forumlarda bloglarda paylaşılan bilgiler çöp bilgilerdir.İşe yarar bir şey olsada bir süre sonra işlevini kaybeder.Onun için kendimiz araştırmalı-ya da dışarı bilgi vermeyen bir grupla araştırma yapmalı vs..
    Hocam söyledikleriniz kısmen doğru.
    Şöyleki Türkiye'de SEO ayağa düştü. 18 yaşındaki çocuklar "SEO uzmanıyım diye" gezinir oldular. Hal böyle olunca kimsenin gerçek manada SEO ya güvenide kalmadı. Çok aşırı derecede suistimal edilen bir mesele. Türkiye şartlarında ciddi manada SEO hizmeti veren bunuda adam gibi yapan 2-3 kişi ya vardır ya yoktur. Onlarda öyle aylık 100-200 TL ye çalışmaz. Ciddi paralar verip ciddi hizmet alacaksınız.

Ve tabi SEO hizmeti vermekle Site açmak ayrı şeyler. Günlük 50 k ziyaretcisi olan bir sitenin sahibi neredeyse tüm zamanını buraya ayırmak zorundadır. Ben seo uzmanıyım kendim site açar geliştiririm demek pek gerçeklerle örtüşmüyor zannımca.
  • 08-03-2014, 15:13:37
    Halil_69 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Şöyleki Türkiye'de SEO ayağa düştü. 18 yaşındaki çocuklar "SEO uzmanıyım diye" gezinir oldular. Hal böyle olunca kimsenin gerçek manada SEO ya güvenide kalmadı. Çok aşırı derecede suistimal edilen bir mesele. Türkiye şartlarında ciddi manada SEO hizmeti veren bunuda adam gibi yapan 2-3 kişi ya vardır ya yoktur. Onlarda öyle aylık 100-200 TL ye çalışmaz. Ciddi paralar verip ciddi hizmet alacaksınız.

Ve tabi SEO hizmeti vermekle Site açmak ayrı şeyler. Günlük 50 k ziyaretcisi olan bir sitenin sahibi neredeyse tüm zamanını buraya ayırmak zorundadır. Ben seo uzmanıyım kendim site açar geliştiririm demek pek gerçeklerle örtüşmüyor zannımca.
    Çalışarak zengin olunmaz hocam.Parayı verdinmi siteye her gün bakıcak kişiler bulunur.Tamamen para işi.Zaten ortada bir bariyer var iyi para kazandınmı kendi şirketini kurucaksın vergi vericeksin..
  • 08-03-2014, 15:21:06

Is yapmakla yasin ne alakasi var ki? Ben butun php islerimi 17 yasinda cocuga yaptiriyorum, en kral phpciye takla attirir. Gecen gun slovakyadan bir cocukla anlastim flash isleri icin, cocuk tas catlasin 15 yasinda cv olusturmus kendine. Ne adamlar gorduk yasi almis basini gitmis, hala backlinkle seo yapmaya calisiyor, ne yazi yazanalr gorduk konualri olmus 500 sayfa, ornek aliyosun yazilan yazi "ali topu tut" kalitesinde.

Seo kategorisine gidin, konularin cogu belkide %90indna fazlasi yasi oturmus kisilere ait sozum ona belki 25 belki 30 ustu. Isini iyi yapmakla yasin alakasi hic yok, deginmek istedim. Yanlissiniz bu konuda.
  • 08-03-2014, 15:39:38
    Üyeliği durduruldu
    spetsnaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    konuyu açan arkadaş kusra bakmasın. fakat yazmadan - ifade etmeden duramayacağım : hayatımdan 3 dakika daha boşa gitti.

diyeceksiniz belki seninki boşa gitti, bilmeyen adam öğrendi. böyle bişey yok. konuda anlatılan şu "özgün yazı yazın" hikayesini artık bilmeyen kalmadı, bilmeyenlerde R10 Google Opt. bölümünde 2. sayfaya bile geçmeden herhangi bir konuda bu bilgiyi bulabilir. İnterneti çöpe çevirmemek adına sitemize özgün yazmamızdan bahseden, SEO anlatan bi adamın kalkıp 10000 kere verilmiş "özgün yazın" hikayesini bidaha anlatması bana ironik geliyor.

Google'ın tek derdi özgün yazı değil. Bi zamanlar adamlar sadece sitedeki yazıların özgünlüğüne bakarak sıralamaları oynatırken, bugün geldiği algoritma teknolojisinde, yazının (sayfaların) site geneli ve bütünüyle olan alaka düzeyine de bakmakta. öte yandan sadece özgün yazı yada sosyal medya değil, google'ın kendi deyimiyle 150-200 sinyalden faydalanarak sitenize dokunuyor. şimdi bunları bilen webmasterlar olarak hala "özgün yazın bu iş olur" deyip durmak hem yanlış-eksik bilgi vermektir, hem sitelerine faydasızlık hemde insanların zamanını öldürmektir.

bu tarz konular paylaşıp durmayın lütfen. bide altına kendi sitenden link veriyorsun. belli amacın sitene özgün makalenin ne olduğunu anlatan özgün bir makale girmek artık yeni bişeyler üretinde milletin işine yarasın.

saygılar..
    Makalenin başında " Bu makale Seo ile ilgili farklı bir makale ama herkesin bildiği şeyler.Bunu Baştan Söyleyeyim ... " yazıyor. İşte bunu sizin gibi zamanını boşa harcayamayacak kişiler için yazmıştım ama demekki makalenin sadece özgün yazı kısmını okumuşsunuz. Neyse yorumunuz için teşekkürler .
  • 08-03-2014, 17:53:03
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Çalışarak zengin olunmaz hocam.Parayı verdinmi siteye her gün bakıcak kişiler bulunur.Tamamen para işi.Zaten ortada bir bariyer var iyi para kazandınmı kendi şirketini kurucaksın vergi vericeksin..
    Hocam 'çalışmadan para kazanılaçağı' popüler kültürün bize yutturduğu bir yalandır. Legal yoldan helalinden kazanacaksınız çalışacaksınız. İşin başına birini koymakla olmuyor . Onu kontrol edeceksin denetleyeceksin. Siz bugün bi ali koç un bi ali ağaoğlunun yan gelip yattığınımı sanıyorsunuz. Emin olun onlar senden benden çok çalışıyorlar.
  • 08-03-2014, 17:59:42
    Hocam 'çalışmadan para kazanılaçağı' popüler kültürün bize yutturduğu bir yalandır. Legal yoldan helalinden kazanacaksınız çalışacaksınız. İşin başına birini koymakla olmuyor . Onu kontrol edeceksin denetleyeceksin. Siz bugün bi ali koç un bi ali ağaoğlunun yan gelip yattığınımı sanıyorsunuz. Emin olun onlar senden benden çok çalışıyorlar.
    Hocam bu kazanç modeline bakar Benim hiç çalışmadan kontrol bile etmeden ayda 500-1000 tl getiren sitem var.Yani bu adsense felanla olucak işler değil.İyi bir kadro olursa kontrol etmene gerek kalmaz.Site türleri vardır bir sürekli kendin üretirsin, birde başkaları ücretsiz üretir.Sende başına moderator vs koyarsın...