• 30-11-2009, 00:20:00
    Aşağıdaki mesajı şirket kurma sitesinde paylaşmıştım ama henüz cevap gelmemiş, sizlerden de bu konu hakkında bilgi alabilir miyim?

Alıntı
    Merhabalar,

Bir süredir şahıs şirketi kurmayı düşünüyordum ama Bağ-Kur meselesi çok kafamı kurcalıyordu, ödeyebilir miyim, ödeyemez miyim diye... Şimdi ise 03 Kasım'dan beri SGK'lıyım ve Bağ-Kur meselesini bu şekilde safdışı bıraktığımı düşünerek yeniden şahıs şirketi kurmaya yoğunlaştım. Bir haber sitem var, onun dışında internet hizmetleri veriyorum ve fatura kesebilir konuma geldikten sonra bu işlere daha çok sarılacağım. Aşağıdaki maddeler ışığında izlemem gereken yolu ve şahıs şirketinin bana maliyetini öğrenebilir miyim? Teşekkürler.

Sahip olduklarım:
    - SGK (Özel bir eğitim kurumda memur olarak çalışıyorum ama SGK nezdinde işçiyim)
    - Aileme ait bir ev (Ev ofisi tarzı çalışacağım)
    - Bilgisayarım ve ofis araçlarım
    - Elektrik, telefon, adsl (Gider olarak gösterebileceğim şeyler)

Yapacağım işler:
    - Halkla İlişkiler mezunuyum, işlerime bu iş kolunuda yansıtmak istiyorum
    - İnternet hizmetleri(web tasarım, alan adı, barındırma hizmeti), haber sitesi, reklamcılık/internet reklamcılığı, organizasyon işleri, vb.

Öğrenmek istediklerim:
    - Åžirket kurulumuyla ilgili izlemem gereken yol
    - Şirket kurulumuyla ilgili her türlü masraflar
  • 30-11-2009, 12:59:13
    Hocam izlemeniz gereken 1. yol bir Mali Müşavirle anlaşmak olacaktır.

Noterden İmza beyannamesi çıkartıcaksınız 30 TL küsür tutacaktır.

Ve tabi ikametgah ve nüfus cüzdan suretleri gerekicektir. (Muhtardan 6 TL)

Ek olarak muhasebeciniz vekaletname isteyecektir. Buda 30 ile 60 tl arasında değişir.

İşletme defteriniz noterden onaylanıcaktır. Bunun fiyatını tam hatırlıyamıyorum.

Firmanızı isminizle değilde örneğin Cihat Beşik olarak değilde Netbülans İleteşim hizmetleri olarak çalıştırmak isterseniz ticaret odası kaydı gerekir bununda 600 liraya yakın bir masrafı vardır.

Sgk lı olduğunuz için bağkur ödemeniz gerekmiyecek ama sigortadan çıkış yaptığınız anda bağkur muafiyetiniz biter ve bağkurlu olma zorunluluğunuz doğar.

Sonuç olarak Ticaret odası kaydı ile birlikte maksimum 1000 tl ye yakın bir masraf çıkar. Tabi bu en babası.
  • 30-11-2009, 13:01:56
    Merhaba bir muhasebecı olarak oncelıkle ne işi yapıcagınızı soylersenız tek tek sıralamaya çalışayım.
  • 30-11-2009, 15:06:13
    Sağol Cihat, epeyce maliyet çıkardın, kimisi de 100 lira maliyet çıkarmış, işte bunu anlamayadım bir türlü.

Yapacağım işleri belirtmiştim Fadeex:

Alıntı
    Yapacağım işler:
    - Halkla İlişkiler mezunuyum, işlerime bu iş kolunuda yansıtmak istiyorum
    - İnternet hizmetleri(web tasarım, alan adı, barındırma hizmeti), haber sitesi, reklamcılık/internet reklamcılığı, organizasyon işleri, vb.
  • 30-11-2009, 15:10:18
    zanaatkar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sağol Cihat, epeyce maliyet çıkardın, kimisi de 100 lira maliyet çıkarmış, işte bunu anlamayadım bir türlü.

Yapacağım işleri belirtmiştim Fadeex:
    Maksimum demiştim anlaşacağın muhasebeciye göre değişir biz 750 lira alıyoruz ito kaydı dahil. Yoksa sadece bi vergi numaram resmi bi firmam olsun fatura keseyim yeter dersen 100 olmazda 200 - 250 ye kapatırsın. ito kaydında olmaz. Zaten fiyat verirken ito kaydı için 600 diye belirtmiştim. onu çıkardınmı fiyatda kuş gibi kalıyor zaten.
  • 30-11-2009, 15:17:54
    Amaç ilk etapta sadece fatura kesebilmek ama com.tr almak içinde ticaret odası kaydı gerekiyor... (Normal bir vaziyetteyken her şahsın illa esnaf veya ticaret odasına kaydı şart mı?)
  • 30-11-2009, 15:25:01
    zanaatkar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Amaç ilk etapta sadece fatura kesebilmek ama com.tr almak içinde ticaret odası kaydı gerekiyor... (Normal bir vaziyetteyken her şahsın illa esnaf veya ticaret odasına kaydı şart mı?)
    Berber lokanta gibi yerler için şart ama sizinkini tam bilemiyorum yanlış bilgi vermek istemem onu s.m.m.m ye danışmanız gerekir. Yada yukarıda muhasebeciyim diyen arkadaşta bu konu hakkında bilgi sahibi olabilir.
  • 30-11-2009, 20:46:12
    Resmi bir sitede bu durumla alakalı bilgileri bulamaz mıyız ki?
  • 30-11-2009, 23:43:10
    Üyeliği durduruldu
    bende şirket kurma aşamasındayım arkadaşın bahsettiği soruların cevaplarını bekliyorum