Merhaba,
PC kendi kendine tamamen anında kapanıyor. Yani, gücü kesmişim gibi. Yeniden başlatmak istediğimde Power tuşuna basıyorum ama bios açılışında ilk ekranda takılıyor CPU algılama kısmında.
Gücü kesip 2 sn sonra tekrar açıyorum düzeliyor. 5 Dk sonra aynı şeyi tekrar yapıyor.
Güç kaynağından şüpheliy(D)im. Yeni güç kaynağı aldım ama nafile.
Sizin fikriniz nedir?
Anakart: Asus P5ND2 SE
Sıcaklık: Everest ile baktığımda 37-40 Derece arası değişiyor.
CPU: DualCore Intel Core 2 Duo E4400, 2000 MHz (10 x 200)
Sıcaklık: Everest ile baktığımda 40-45 derece arası değişiyor.
Şu an 2 seçenek kaldı. Sizce nedir sorun... Anakart alıpta sonra CPU da sorun diyerek onu değiştirmek istemiyorum... Güç kaynağı yeni aldım ama sorun onda değilmiş...
ACİL YARDIM !!! PC Kendi kendini anında kapatıyor.
8
●598
- 17-02-2014, 13:54:48Fanlarda sıkıntı yok sıcaklık derecesini kontrol ediyorum everestte. Değerlerini yukarıda yazmıştım.
Aşırı ısınma olsa sıcaklığa yansırdı.
Aklıma takılan PC kendini anında kapattığında yeniden Açma tuşuna bastığımda CPU algılama kısmında takılıyor.
Güç kaynağını kesip tekrar takınca düzeliyor...
O yüzden kararsınızım Anakartmı CPU mu diye... Çünkü 2 sn gücü kesip tekrar açarak sıcaklığın anında düşmesini sağlamaz..
Fanlar normal çalışıyor PC nin yan tarafı açık şekilde kontrol etmeye çalışıyorum sorun kaynağı nedir diye...
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:54:48 -->-> Daha önceki mesaj 13:43:51 --
Ama şöyle bir şey var. Bu sorun geçen haftaya kadar 2 hafta boyunca bazı günler 2-3 kez yapıyordu bazı günler yapmıyordu. Şimdi 5 dk bile açık durmuyor PC. - 26-02-2014, 00:33:05Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.İşletim sisteminiz lisanslımıdır??Soickan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 27-02-2014, 06:55:27Lisanslı...adopha adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sorunu çözdüm arkadaşlar, tşk ederim yardımlarınız için... - 27-02-2014, 08:00:24Üyeliği durduruldukeske nasil cozdugunuzu de yazsaydiniz? benzer sorunu olan insanlar icin faydali olurdunuzSoickan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 27-02-2014, 09:20:55Herkes fan kaynaklı olduğunu söylemişti pek dikkat etmemiştim... Fan sicakliklari anormal derecede oynamaya baslamisti. Farkettimki yuksek sicaklik olunca kendini aninda kapatiyor diye... Dediğiniz gibi fan değişikliği yaptim ve simdi normale döndü...
Yardimlariniz için tesekkur ederim...