• 31-01-2014, 14:23:22
    Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır Google Adwords reklam sistemiyle çalışmaktayım. Bir çok firmaya adwords hakkında destek vermişliğim ve şuan bir firmanın Adwords Yetkilisi konumunda çalışmaktayım. Fazlasıyla bilgiye sahip bir insan olarak sertifikasını da almak istiyorum.

Google Adwords Sınavları hakkında ve sertifikasını alma hakkında bilgisi olanlar var mı?

Bildiğim kadarıyla bir kaç ayda bir yapılıyormuş. Sınav ücreti 50-100TL gibi bir miktarmış. Bu sınavlar her halde online yapılıyordur diye düşünüyorum. Detaylı bilgiye ulaşmak için araştırma yapmama rağmen, tam anlamıyla tatmin olamadım.

Birde bu sertifika ajanslara veriliyor gibi bir şey okumuştum bir yerde. Şahsi olarak verilmesi gerekmez mi? Anlayacağınız kafam karışık bu konuda

Sizlerin bu konuda bilgileriniz nelerdir?
  • 31-01-2014, 14:32:48
    Platin üye
    Yeni sistemde ücret yok artık. Eğitimlerden sınava giriyor ve sertifika alıyorsunuz. Sistem birkaç ay önce değişti.

HTC One cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
  • 31-01-2014, 14:33:43
    sinnerxx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yeni sistemde ücret yok artık. Eğitimlerden sınava giriyor ve sertifika alıyorsunuz. Sistem birkaç ay önce değişti.

HTC One cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
    Peki tam olarak başvuruyu nereden yapıyoruz ve bu konuda püf noktalar vs mevcut mu bildiğiniz?
  • 31-01-2014, 15:18:19
    google partners a kayıt oluyorsunuz. oradan sınavlara ücretsiz girebiliyorsunuz
  • 02-02-2014, 00:18:09
    IsaOZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    google partners a kayıt oluyorsunuz. oradan sınavlara ücretsiz girebiliyorsunuz
    Adwords ekibi ile iletişime geçtim onlarında tam detaylı bir bilgisi olmadığını söylediler. Araştırıp p.tesi gününe iletişime geçecekler benimle.

Bilgisi olmadıkları konu ise, Şahsi olarak böyle bir sertifika alınıp alınamayacağıdır. Bense bu sınava CV'me böyle bir sertifika sokmak için girmeyi istiyorum. Oysa Google Adwords, Ajanslara veriyormuş bu sertifikayı.

Araştırmalarıma göre bu şekilde olduğunu öğrendim açıkcası. Halen şahsi olarak alınıp alınamayacağı hakkında net bilgiye ulaşamadım?
  • 02-02-2014, 01:41:04
    Somut bir sertifika verilmiyor eskisi gibi. Aşağıdaki gibi görüntü oluyor sadece partners'a login olunca,

Eğer kişisel hesabınız bir ajans MM hesabına bağlıysa, partner olmak için sağlanması gereken koşullardan birisi bu sadece.

Geçtiğimiz ay Tekfen'de yapılan etkinlikte direkt yetkililerden somut bir sertifika olmayacağını teyit ettim. İrlanda ofisi konu hakkında nerdeyse hiçbir şey bilmiyor. Hepsi farklı şeyler söylüyor.
  • 02-02-2014, 20:26:47
    Ajans değilsen hiç bir işine yaramaz. CV'ne yazmak için alınabilir ama işi bilen bir firma için cvnede yazsan işe yaramaz.. Ajanslar partner olabilmek için sınava giriyor.
  • 04-02-2014, 15:25:43
    Anladığım kadarıyla pek geçerli bir sertifika değil Araştırmalarımda bana bunu anlatmıştı, yinede sizlere danışayım dedim. Saolun arkadaşlar teşekkürler..