• 15-09-2013, 23:29:59
    Bende arkadaş gibi azmettim 2 yıllık okulu bu 4. senemde bitireceğim inşallah
  • 15-09-2013, 23:52:38
    Üyeliği durduruldu
    Senle aynı yaşdayız bende 97 doğumluyum açık açık demek gerekirse seni gerçekten çok kıskandım ve şimdi kendime sorular soruyorum ben hiçmişim başarılarının devamını dilerim inşallah kendini daha çok geliştirirsin.
  • 22-09-2013, 19:01:15
    Bi insan sınıfta kaldığı için çok mutlu olur mu? Evet arkadaşlar bende öğrendim, oluyormuş

Geçen sene bi kimya sınavında kağıdın en altına;

Alıntı
    İlgi alanlarımızı gereksiz ve eğitim hayatımıza engel olarak görüp bizleri alakamız olmayan derslerle sorumlu tutarak başkalarıyla kıyasladığında tembel öğrenci statüsüne koyan ve devrilmesi farz olan eğitim sistemiyle onun piyonlarına selam olsun'
    yazmıştım. İster ergenlik diyin, ister asilik. Ama bence mantıklıydı ve hala yazımın arkasındayım. Peki bu sene ne mi oldu? Benim tepkimi koyduğum o kimya hocası gitti ve yeni bi kimya hocası geldi. Yazılımla uğraştığımızı duyunca o kadar sevindi ki anlatamam. Benim için baya bi araştırma yaptı ve sürekli mailleşiyoruz. Onun çevresinde de yazılımla ilgilenen matematikçiler varmış İlk defa böyle bi hocam oldu. Kimya konusunda da inşallah rahat olacağım bu sene. Bu hoca eski sınıfıma derse girmiyor ve eski sınıfıma dersini hiç anlamadığım matematik ve geometri hocası giriyor. Hocalarım iyi, derslerini ve anlatım tarzlarını seviyorum. Ayrıca üniversiteye kadar daha çok vaktim var ve kafam rahat. Güzel bi avantaj oldu benim için.

Ama işyerinde biraz sıkıntı yaşıyorum Patron biraz cimrimsi anladığım kadarıyla. Bende para mevzusunu pek rahat konuşamam. Öyle olunca o da lafını etmiyor hiç. Biraz kamu yararına çalışıyorum ama şuan android de kendimi geliştiriyorum. Projeyi bitirdikten sonra düzgün bi maaş almazsam çıkmayı düşünüyorum. Bakalım kısmet
  • 22-09-2013, 20:19:27
    Bir kimyacı olarak kimya ile ilgilenenleri 3e ayırıyorum: Eğitimciler, fenciler ve mühendisler.

Eğitimcilere ve mühendislere anlatır anlatır geçerler. Bizim Grignard reaksiyonumuz 2 sayfa sürer adamların 2 satır. Mühendiler hadi tamamda eğitimciler kimyayı basit sanar.

Biz fenciler her ne kadar ağır bir kimya görsekte sadece bizim değil bütün fakültenin bir farkı vardır: Programlama öğreniriz. Bu yüzden yazılımla ilgilenen öğrencilere yaklaşımımz daha ılımlı. Çünkü herşeyde algoritmik düşünce gerekiyor. Bugün okumaya başlayan herkese yazılım mantığı kazandırabilseydik fen fakültelerinin yetiştirdiği herkes bilimadamı olurdu, fencileri bilimadamı yapmak için o kadar uğraşmazdık.

Fakat bizim aynen senin kimya hocan gibi hocalarımız vardı. Anlatmıştım galiba ortaokulda projeler çizerdim. Aman liseye giremezsin aman şöyle aman böyle. Ben müzik sevmiyorum kardeşim, elimden resimde gelmiyor. Sadece yazı yazabilirdim. Nitekim müzik sınvaında eğitim sistemini eleştiren yazılar yazardım sınav kağıdına, resimdede aynı şekilde. Anlatamadık işte Daha öncede yazdım seni, beni yada bizim gibi düşünen adamları sadece hayalleri olanlar anlar. Hayal kuramayanlarlar için biz hayatta başarsız olacak adamlarızdır, yanıldıklarını çok geç anlar onlar.

Sana uygun hocaların olması güzel, darısı diğerlerinin başına Ne olursa olsun, kim ne yaparsa yapsın yazılımdan vazgeçme. Sınıftada bıraksalar, okuldanda atsalar sorun değil. Doktora çıkışlı adamlar ilkokul mezunu adamlarının elinin altında çalışıyor bu ülkede

Üniversite için açıköğretim bilgisayar programcılığı açılıyor artık. DGS ile 4 yıllığa yükseltme şansn var. Sen genede çalış ama olmazsada zorlamanın alemi yok.

Başarılar...
  • 22-09-2013, 20:44:06
    CtrlInformatics adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Bir kimyacı olarak kimya ile ilgilenenleri 3e ayırıyorum: Eğitimciler, fenciler ve mühendisler.

Eğitimcilere ve mühendislere anlatır anlatır geçerler. Bizim Grignard reaksiyonumuz 2 sayfa sürer adamların 2 satır. Mühendiler hadi tamamda eğitimciler kimyayı basit sanar.

Biz fenciler her ne kadar ağır bir kimya görsekte sadece bizim değil bütün fakültenin bir farkı vardır: Programlama öğreniriz. Bu yüzden yazılımla ilgilenen öğrencilere yaklaşımımz daha ılımlı. Çünkü herşeyde algoritmik düşünce gerekiyor. Bugün okumaya başlayan herkese yazılım mantığı kazandırabilseydik fen fakültelerinin yetiştirdiği herkes bilimadamı olurdu, fencileri bilimadamı yapmak için o kadar uğraşmazdık.

Fakat bizim aynen senin kimya hocan gibi hocalarımız vardı. Anlatmıştım galiba ortaokulda projeler çizerdim. Aman liseye giremezsin aman şöyle aman böyle. Ben müzik sevmiyorum kardeşim, elimden resimde gelmiyor. Sadece yazı yazabilirdim. Nitekim müzik sınvaında eğitim sistemini eleştiren yazılar yazardım sınav kağıdına, resimdede aynı şekilde. Anlatamadık işte Daha öncede yazdım seni, beni yada bizim gibi düşünen adamları sadece hayalleri olanlar anlar. Hayal kuramayanlarlar için biz hayatta başarsız olacak adamlarızdır, yanıldıklarını çok geç anlar onlar.

Sana uygun hocaların olması güzel, darısı diğerlerinin başına Ne olursa olsun, kim ne yaparsa yapsın yazılımdan vazgeçme. Sınıftada bıraksalar, okuldanda atsalar sorun değil. Doktora çıkışlı adamlar ilkokul mezunu adamlarının elinin altında çalışıyor bu ülkede

Üniversite için açıköğretim bilgisayar programcılığı açılıyor artık. DGS ile 4 yıllığa yükseltme şansn var. Sen genede çalış ama olmazsada zorlamanın alemi yok.

Başarılar...
    Evet hocam kendisi de üniversitede Visual Basic görmüş. Çok kapsamlı olmasada derdimizi ve neyle uğraştığımızı anlıyor Benim en kötü olduğum ve sorun yaşadığım derslerden biriydi kimya. İnşallah bu seneden sonra o da düzelecek. En azından hocanın bakışı ve yaklaşımı farklı olacaktır.
  • 28-10-2013, 21:43:19
    10 aydır uğraş verdiğim projemi yayınlama noktasına gelmeme çok az kaldı. Ancak bu konuda çok ciddi bütçe sıkıntısı yaşıyorum. Destek olabilecek biri benimle iletişime geçerse gerçekten sevinirim
  • 28-10-2013, 22:55:00
    Tebrik ederim genç kardeşim . İmrendim valla sana helal olsun ... Hedeflerinin arkasında durarsan daha çok ilerleyeceksin .. Kendini tamamen IOS ve ANDROID alanında ücretli oyun ve uygulamar yazma konusunda geliştir .. Artık zaman tekno zamanı geçen gün bir haber sitesinde gördüm bilmem kaç yaşında çocuk uygulama yazarah Yahoo vb siteye sattı 1,3 milyon dolara .. Yada Ücretli Oyun yapan çocuk 2 dolardan oyunu satışa bıraktı oyun 2,6 milyon defa yüklendi fiyatı sen hesapla ve bunun gibi bir sürü şeyler...
  • 29-10-2013, 12:44:03
    onlinecihan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Tebrik ederim genç kardeşim . İmrendim valla sana helal olsun ... Hedeflerinin arkasında durarsan daha çok ilerleyeceksin .. Kendini tamamen IOS ve ANDROID alanında ücretli oyun ve uygulamar yazma konusunda geliştir .. Artık zaman tekno zamanı geçen gün bir haber sitesinde gördüm bilmem kaç yaşında çocuk uygulama yazarah Yahoo vb siteye sattı 1,3 milyon dolara .. Yada Ücretli Oyun yapan çocuk 2 dolardan oyunu satışa bıraktı oyun 2,6 milyon defa yüklendi fiyatı sen hesapla ve bunun gibi bir sürü şeyler...
    Hocam kendimi geliştirdiğim alan oyun geliştiriciliği. Şuan ileride yapmak istediğim oyun için kitle toplayacak projemi gerçekleştirmekle uğraşıyorum. İnşallah onunda zamanı gelecek. Şuanki bütçe sıkıntıma çözüm bulsam büyük bi adım atmış olacağım..
  • 31-10-2013, 00:16:41
    Daha ne olacak bu hızla gidersen bunun öngörülmesi çok zor, tebrikler, başarılar...

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 00:16:41 -->-> Daha önceki mesaj 00:15:24 --

Projen hakkında pm gönderebilirsin, telefon numaranı da ekle...