Bir kimyacı olarak kimya ile ilgilenenleri 3e ayırıyorum: Eğitimciler, fenciler ve mühendisler.

Eğitimcilere ve mühendislere anlatır anlatır geçerler. Bizim Grignard reaksiyonumuz 2 sayfa sürer adamların 2 satır. Mühendiler hadi tamamda eğitimciler kimyayı basit sanar.

Biz fenciler her ne kadar ağır bir kimya görsekte sadece bizim değil bütün fakültenin bir farkı vardır: Programlama öğreniriz. Bu yüzden yazılımla ilgilenen öğrencilere yaklaşımımz daha ılımlı. Çünkü herşeyde algoritmik düşünce gerekiyor. Bugün okumaya başlayan herkese yazılım mantığı kazandırabilseydik fen fakültelerinin yetiştirdiği herkes bilimadamı olurdu, fencileri bilimadamı yapmak için o kadar uğraşmazdık.

Fakat bizim aynen senin kimya hocan gibi hocalarımız vardı. Anlatmıştım galiba ortaokulda projeler çizerdim. Aman liseye giremezsin aman şöyle aman böyle. Ben müzik sevmiyorum kardeşim, elimden resimde gelmiyor. Sadece yazı yazabilirdim. Nitekim müzik sınvaında eğitim sistemini eleştiren yazılar yazardım sınav kağıdına, resimdede aynı şekilde. Anlatamadık işte Daha öncede yazdım seni, beni yada bizim gibi düşünen adamları sadece hayalleri olanlar anlar. Hayal kuramayanlarlar için biz hayatta başarsız olacak adamlarızdır, yanıldıklarını çok geç anlar onlar.

Sana uygun hocaların olması güzel, darısı diğerlerinin başına Ne olursa olsun, kim ne yaparsa yapsın yazılımdan vazgeçme. Sınıftada bıraksalar, okuldanda atsalar sorun değil. Doktora çıkışlı adamlar ilkokul mezunu adamlarının elinin altında çalışıyor bu ülkede

Üniversite için açıköğretim bilgisayar programcılığı açılıyor artık. DGS ile 4 yıllığa yükseltme şansn var. Sen genede çalış ama olmazsada zorlamanın alemi yok.

Başarılar...