• 10-06-2013, 13:14:41
    Arkadaşlar konu ile alakalı pek bir bilgi yok zaten basit birşey defalarca değiştirmeme rağmen sunucu saati ileride gözüküyor

phpinfo dan baktığımda

Default timezone Europe/Helsinki olduğunu gördüm

fakat whm den server time özelliklerine girdiğim zaman Europe/İsanbul olarak gözükmesine rağmen phpinfodan Europe/Helsinki olarak gözüküyor

bunun sebebi ne olabilir acaba
  • 10-06-2013, 14:19:27
    sizin whm den baktığınız işletim sisteminin timezone değeri,

php ninkini ayarlamak için php.ini içine aşağıdakini ekleyin (europe/helsinki default değerdir, eğer varsa onu silip ekleyin, yoksa en alta inip ekleyebilirsiniz. ssh da putty ile arama yapmak için ctrl + w komutunu kullanabilirsiniz.)

Alıntı
    date.timezone = "Europe/Istanbul"
  • 10-06-2013, 14:52:45
    Noktech adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Arkadaşlar konu ile alakalı pek bir bilgi yok zaten basit birşey defalarca değiştirmeme rağmen sunucu saati ileride gözüküyor

phpinfo dan baktığımda

Default timezone Europe/Helsinki olduğunu gördüm

fakat whm den server time özelliklerine girdiğim zaman Europe/İsanbul olarak gözükmesine rağmen phpinfodan Europe/Helsinki olarak gözüküyor

bunun sebebi ne olabilir acaba
    @victories, belirtmiş zaten ama isterseniz WHM'den de yapabilirsiniz.

Service Configuration >> PHP Configuration Editor 'a girin.

Adcanced'ı tıklayın, Ardından date.timezone 'u sayfada aratıp Karşılığındaki değeri değiştirip, Restart Services kısmından HTTP'yi restart edebilirsiniz.
  • 26-10-2013, 15:56:38
    sysadmin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    @victories, belirtmiş zaten ama isterseniz WHM'den de yapabilirsiniz.

Service Configuration >> PHP Configuration Editor 'a girin.

Adcanced'ı tıklayın, Ardından date.timezone 'u sayfada aratıp Karşılığındaki değeri değiştirip, Restart Services kısmından HTTP'yi restart edebilirsiniz.
    Belirttiğiniz yeri buldum ancak karşısında Europe/Istanbul yazıyor saat yazmıyor? Direkt saati ayarlamam lazım?
  • 02-11-2013, 13:55:31
    Dünya saat dilimleri belli yer belirlenmiştir.Yukarıdaki arkadaşların dediği gibi yaparsanız düzelecektir.

VPS ise sorun yaşabilirsiniz.Power panel kullanıyorsanız vps bölge/saat dilimini Europe/Istanbul olarak düzenleyiniz.

vbulletin forumunuz varsa şayet zaman ayarlarınızı kontrol ediniz..