• 22-09-2013, 19:20:56

Kanadalı zeki telefon üreticisi BlackBerry, üç.çeyrek bitiminde 1 milyar $'ra yakın kayıp öngörüyor.

Yaklaşan geçmişe kadar zeki telefon pazarını domine eden şirketlerden biri olan Kanadalı güzel telefon üreticisi BlackBerry , üç.çeyrek raporunda 950 ile 995 milyon $ arası bir kayıp öngörüyor. kurum, 4500 çalışanını işten çıkarmayı planladığını açıklamasının peşinden BlackBerry'nin hisseleri yüzde onyedi düştü.

Firmanın kayıplarının sebebinin satışları çok büyük hayal kırıklığı oluşturan yeni Z10 modellerinden kaynaklandığı açıklandı. aşan yıl kurumun satışlarını canlandırmak için göreve getirilen BlackBerry CEO’su Thorsten Heins, BlackBerry’nin yeni modellerinin Samsung ve Apple’ın telefonlarıyla çekişme edecek seviyede bulunacağı iddiasında bulunmuştu. ancak firmanın ikinci çeyrekte satımı yaptığı 5.dokuz milyon telefonun büyük çoğunluğunu önceki modeller yaptı.

Uzmanlar, BlackBerry’nin hayatını sürdürdüğü kayıpların, şirketin 1 kısmı yahut tamamının devredilmesi konusunda da sıkıntılar yaratacağını belirtiyor.

kaynak : http://teknojog.blogspot.com/2013/09...lar-eridi.html
  • 22-09-2013, 19:52:22
    Blackberry bu gidişle biter.
  • 22-09-2013, 20:11:49
    oldum olası ısınamadım zaten bu blackberry'e
  • 22-09-2013, 20:13:30
    eskiden BB denildiğin "ooooo" çekilirdi şimdi çevremde kimsede yok

ya samsung yada iphone var
  • 22-09-2013, 20:36:53
    Sedat Tekin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Geçen sene bizim burdada doluydu baktım bu sene hepsi değiştirmiş

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 20:36:53 -->-> Daha önceki mesaj 20:35:12 --

Penguenn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Blackberry bu gidişle biter.
    dombalak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    oldum olası ısınamadım zaten bu blackberry'e
    Sedat Tekin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Bu arada site ile ilgili yorumlarınızıda bekliyorum arkadaşlar.
  • 23-09-2013, 10:21:45
    Blackberry ve Nokia Google-Android ile anlaşma yapmayarak kendi kuyularını kazdı. Bu kadar büyük firmaların geleceği analiz edemeyen yöneticileri olmasıda ayrı bir soru işareti..

HTC Samsung Apple üçlüsü sektörü götürüyor.
  • 23-09-2013, 11:30:03
    3 yıl BlackBerry kullanmış biri olarak söylüyorumki, telefon vasat. BBM dışında başka birşey yok telefonda malesef..
  • 23-09-2013, 11:39:48
    Üyeliği durduruldu
    1 senedir BB kullanıyorum iş telefonu olarak güzel ama telefonda hiçbirşey yok android olsa tadından yenmez telefon storesinde uygulama yok denecek kadar az şu anda telefonda sadece whatsppı kkullanıyorum alacaklara tavsiye etmiyorum

Sony Xperia Z ile gönderildi.