• 29-07-2013, 22:11:14
    Merhabalar,

Sitemin CPU miktarını çok yediğini acı bir şekilde öğrendim. Hosting firmam hesabımı askıya almışlar.
    Sitem 3,5 yıllık. Birkaç kez hacklendi. Birkaç kez sunucu değiştirdim. Şuan aşırı derece kasıyor. Üyeler illallah etti. Benim de bu duruma bir son vermem lazım.

3.8.4 kullanıyorum. 4.2'ye güncelleyeyim dedim ama bir dünya iş.
    Sitenin hostinginde bir sürü gereksiz dosya var.

İyisi mi ne var ne yok sileyim. 3.8.4'ü en baştan kurup veritabanını yüklemeyi düşünüyorum. Veritabanını olduğu gibi atarsam, yine bir sürü gereksiz şey olacak.
    1) Yeni kurulmuş bir site için veritabanındaki hangi uzantılar gereklidir?
    2) Başka neler yapabilirim?
  • 29-07-2013, 23:06:03
    1. sorunuzu pek anlamadım çünkü ya tam yedek alırsınız ki en sağlamıdır. Diğer türlü sadece forumları, konuları, üyeleri alıp yedeklerseniz ama çok zahmetli ve sorun çıkarma ihtimali yüksek bir işlemdir. Veritabanı içerisindeki temizlemeler yapmak mümkün bunu vBulletin kuruluykende yaparbilirsinz hem daha sağlıklı olur.

2. "Optimizasyon" araştırın internette paylaşılan şeyleri deneyin.
  • 30-07-2013, 02:42:06
    Hocam veritabanım 611 mb. 500 hitli bir site için çok çok fazla değil mi?
    Yani hitle alakası yok tabii de, demek istediğim çok büyük bir site değil. Buna rağmen veritabanı çok yüksek.
  • 30-07-2013, 05:41:12
    Özel mesaj gönderdim..
  • 30-07-2013, 19:00:02
    RTC adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhabalar,

Sitemin CPU miktarını çok yediğini acı bir şekilde öğrendim. Hosting firmam hesabımı askıya almışlar.
    Sitem 3,5 yıllık. Birkaç kez hacklendi. Birkaç kez sunucu değiştirdim. Şuan aşırı derece kasıyor. Üyeler illallah etti. Benim de bu duruma bir son vermem lazım.

3.8.4 kullanıyorum. 4.2'ye güncelleyeyim dedim ama bir dünya iş.
    Sitenin hostinginde bir sürü gereksiz dosya var.

İyisi mi ne var ne yok sileyim. 3.8.4'ü en baştan kurup veritabanını yüklemeyi düşünüyorum. Veritabanını olduğu gibi atarsam, yine bir sürü gereksiz şey olacak.
    1) Yeni kurulmuş bir site için veritabanındaki hangi uzantılar gereklidir?
    2) Başka neler yapabilirim?
    Bu bağlantıyı inceleyip uygulamanızı tavsiye ederim;
    https://www.r10.net/vbulletin/69560-v...mizasyonu.html

Ayrıca şu bağlantıyıda incelemeniz önemlidir;
    https://www.r10.net/blogs/mesut-dogan...etmeliyiz.html

Saygılar,