• 09-08-2013, 01:41:18
    Serverım ve ip adresim yeni , şu ana kadar hiç spam yapmadım ama kayıt olan üyelere mail gönderildiği zaman spama düşüyor ve üyeler aktivasyon yapamıyorlar haliyle.

Script olarak phpbb kullanıyorum aşağıda ki ayarları yapınca inbox'a düşüyor diyorlar ama bu konular hakkında hiç bir bilgim olmadığı için ücretli yardım bekliyorum.

Site phpbb forum sitesi , server bana ait.Yönetim bilgilerini vermeyeceğim , siz bana şunu yapacaksın diyecekseniz yapacağım.Yapabilecek arkadaşlar istedikleri ücretle geri dönüş yaparlarsa sevinirim.
  • 09-08-2013, 01:47:44
    SPF kaydı yap öncelikle arkasından mxtoolbox sitesinden free bir hesap aç ip adresini monitör et, blacklistte falan varmısın bak varsa silme isteği gönder.

Sunucunun türünü panelini falan yazarsan gerekli mail server ayarlarını da elimizden geldiğince yazarız.
  • 09-08-2013, 01:54:43
    Cevabın için sağol hocam ,

spfkaydi.com 'dan kayıt yaptırdım arkasından mxtoolbox'a üye oldum blacklist check yaptım hepsi yeşil çıktı sonrasında smtp'ye basıp onu kontrol ettirdim şöyle bir uyarı verdi;

Warning - Reverse DNS does not match SMTP Banner

Cpanel kullanıyorum.
  • 09-08-2013, 01:57:12
    Domain adresini intodns den bi sorgula istersen sanırsam ters kayıt yapılmamıs.

Oradaki hataları söylersen ona göre bir düzeltme önereyim.
  • 09-08-2013, 02:04:27
    Sarı olarak çıkan bir tek bu var ;

Same Glue

Looks like the A records (the GLUE) got from the parent zone check are different than the ones got from your nameservers. You have to make sure your parent server has the same NS records for your zone as you do.I detected some problems as follows:
    For noah.ns.cloudflare.com the parent reported: ['173.245.58.XXX'] and your nameservers reported: ['173.245.59.X']
    For roxy.ns.cloudflare.com the parent reported: ['173.245.58.XXX'] and your nameservers reported: ['173.245.58.XXX']
    MX bölümünde'de iki tane mavi var ;

Your MX records that were reported by your nameservers are:

10   mail.domain.com  ipadresi

[These are all the MX records that I found. If there are some non common MX records at your nameservers you should see them below. ]
    MX Records ve Number of MX records 

OK. Looks like you only have one MX record at your nameservers. You should be careful about what you are doing since you have a single point of failure that can lead to mail being lost if the server is down for a long time.
    Bunun yanı sıra şu testlerde de mavi var ;

Domain NS records
    NS records from your nameservers
    Glue for NS records
    SOA record
    WWW A Record
  • 09-08-2013, 02:06:18
    Sorun olmazsa domain adresini pm at bi bakayım.
  • 09-08-2013, 02:10:13
    spam sorunu ip adresi blacklist veya ip adresi whois bilgileri
  • 09-08-2013, 02:15:13
    DNS kayıtlarında bir problem görünmüyor.
    Ama popüler bir servis sağlayıcı olmadığınız için junk a düşmesi veya düşmemesi garantisi yok yinede.

Şöyle bir makale buldum yardımcı olabilir belki gmail halen destek veriyormu bilmiyorum ama yandex de mail servislerini aktif etmişti sana örnek teşkil edebilir bu konu.

http://www.sardunya.org/makale/hotma...-mail-dusurmek

Not: eskiden hotmail'e direk kayıt bilgilerini gönderip domain ismini yada ip adresini kayıt ettirebiliyordunuz ama şimdi spf kaydını yapıyorsunuz onlar kafalarına esince kontrol edip ekliyor ne zaman yaparlar bilinmez

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 02:15:13 -->-> Daha önceki mesaj 02:14:41 --

Cam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    spam sorunu ip adresi blacklist veya ip adresi whois bilgileri
    Ne demek istediniz?
  • 09-08-2013, 02:20:53
    EditAbi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    DNS kayıtlarında bir problem görünmüyor.
    Ama popüler bir servis sağlayıcı olmadığınız için junk a düşmesi veya düşmemesi garantisi yok yinede.

Şöyle bir makale buldum yardımcı olabilir belki gmail halen destek veriyormu bilmiyorum ama yandex de mail servislerini aktif etmişti sana örnek teşkil edebilir bu konu.

http://www.sardunya.org/makale/hotma...-mail-dusurmek

Not: eskiden hotmail'e direk kayıt bilgilerini gönderip domain ismini yada ip adresini kayıt ettirebiliyordunuz ama şimdi spf kaydını yapıyorsunuz onlar kafalarına esince kontrol edip ekliyor ne zaman yaparlar bilinmez

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 02:15:13 -->-> Daha önceki mesaj 02:14:41 --

Ne demek istediniz?
    Hocam herkes smtp ile gmail üzerinden yollayabiliyorsunuz demiş ama onu bir türlü yapamadım.Destek sitelerinde bir çok makale var ama ne yaptıysam olmadı maalesef.Bu yüzden ücretli bir şekilde ayarlayabilecek birisi lazım smtp server olayını