Projem İçin 14+ Ortak Aranıyor
44
●1.819
- 27-07-2013, 18:31:03Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Öncelikle katma değer içeren yaklaşımınız için çok teşekkür hocam.o2gr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle .pw için;
Durumun farkındayım. ".pw", ".co", ".ws" ve aynı şekilde ".me" nin bölgesel olduklarını bilsemde çok fazla tercih edilen (yapılan reklamlardan dolayı) uzantılar olmasından dolayı gözlemimiz içine almanın, bize zarar oluşturacak bir durumu yok. o yüzden koydum. (Derseniz ki "e diğerlerinide koyaydın o zaman; "çok popüler" oldukları için koyduğumu tekrar ederdim) Aslında beni en çok düşündüren coğrafi olan bu uzantılar değilde, bize ait olan web, info ve gen.tr ler. Bence bunlar çok çok daha fazla önemli. Öyle ya; tamamen ulusal olan bir sayfanın karşısında ".com" ve ".tr" uzantılı bir sayfa yarışıyor olacak
. Bu, ciddi anlamda önemli.
Ele aldığınız diğer noktalarada bakacak olursak;
Haklısınız, milisaniyeler bile önemlidir. Ama şu noktada zaten 1-2 kilobyte'lık ve tek bir sayfadan bahsediyoruz. Ayrıca katılımcıların hostingleride öyle eşek denilebilecek cinsten değil. Google'ın sıralama faktörleri arasında 200 küsür kalem var. Bunların alayına birden el atacak şekilde bir platform oluşturmaya çalışırsak, ohooooo, sittimsene gerçekleşmez bu test
Ama uzun yıllar üzerine kurulmuş kişisel tecrübelerime dayanarak söylüyorumki, tamamını aynı hosting firmasında barındırırsak, farklı hosting firmalarında barınmış haline göre daha büyük bir risk almış oluruz. (her ne kadar IP ler farklı olsada) Neden derseniz; Bu biraz karışık bir durum, çünkü aynı hosting firmasında ayrı IP ler alınsa da, büyük bir olasılıkla internet değişim noktaları (IXPs) aynı olacaktır. Ve bunun bir sorun olabileceğine inanıyorum (testimiz için) İnanın bu duruma kadar düşündüm
Maddelerinize gelecek olursak;
1- Katılmıyorum, çünkü esas "aynı elden" olduğunda sorun çıkacaktır. Çünkü aynı kişinin domainleri olmuş olur.
2- Bunu açıkladım zaten yukarda
3- Bunda hemfikiriz, zaten öyle yapılacak.
4- Bundada hemfikiriz sürekli söylüyorum zaten. Ekip tamamlandığındada yine de ısrarla vurguladığımız bir nokta olacaktır. Kaldıki bu teste katılan kişilerde az çok bunun bilincinde olacaklardır. diye düşünüyorum.
tekrar çok teşekkürler.
Ekledim hocam sizide ".biz" için. Hayırlı olsun. (evet, belki herkes için önemli bu testin sonucu. Ama sizin için biraz daha fazla önemli olacaktırMaiHes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
(alanadlarından dolayı) )
- 02-08-2013, 13:47:32buradaki amacı anlayamadım desem ?
hangi uzantının ilk sıraya geçeceği yönünde ise bunu yapmak çok zor.
kimse kimseyi görmüyor bile + kullanılan eklentileri bilmiyoruz. domainleri aldık hostu yonlendirdik. hiçmi bakılmayacak domaine sayfa çıkıyormu çıkmıyormu gerçekten eklenmişmi diye ? firefox chrome gibi tarayıcı eklentilerinide es geçmeyelim alexa toolbardan tutunda pr check eklentileri bile bazen sorgulama yaptırabiliyor.
en basiti ben seoquake eklentisi kullanıyorum.
eğerki aklımdakileri geçirecek ikna edebilirseniz bende gen.tr domaini ile katılmayı düşünüyorum. - 02-08-2013, 14:51:17Heves kırmak istemem ama önemli olan uzantı değil mi? Tamam hadi diyelim bu girişimden .in uzantısının -1 geriden geldiği sonucu çıksın. Ama işin içerisine arkadaşların da dediği gibi, domain kayıt firması, hosting, eklenen içerik gibi faktörler girdiğinde farklı sonuçlar alırsınız. Com, net ve org gibi uzantılar zaten global ölçekte kabul gören domainler. Fakat gen.tr, com.tr, .de gibi uzantılar local de başarı sağlayan domainler.
Domainden de ziyade önemli olan içerik, ziyaretçi ve reklam. Bunları sağlıyorsanız isterse domaininiz .tr.gg olsun. - 02-08-2013, 14:58:01googlenin ilk okuduğu içerik herzaman üstte olacaktır.
diğer içerik ise kopya olarak algılanıp aşağıda tutulacaktır
Hostin hızı, ping süreleri vs direk sıralamaları değiştirecektir. buda sizin yanlış sonçlar almanızı sağlayacaktır.
yukarda yazdıklarım ekstra bir müdahale yapılmadan olacak şeyler
ama en en en önemlisi
domain uzantısının seoya hiçbir etkisi yoktur... adım kadarda eminim bundan...
çünkü önce domain mantığının temelini, domainin açılımında yattığını bilmek gerekiyor.
com - Communication ve Commercial kelimelerinden türemiştir
net - networking
org - organizasyonlar vs vs
aslında ilk etapta bu isimler internetin tabanını kategorilendirmek içindi.
bilinirlikleri ve akılda tutulma yerine tek faydaları ne biliyor musunuz
com domaini - url satırına adres girildiğinde ctrl + enter tuşuna basıldığında .com eklenir sonuna
net domaininde de shift + enter
birazdaha detaylı bilgi için ;
http://www.portalzi.net/domain-secimi-nasil-olmali/ - 03-08-2013, 01:27:03- Domain kayıt firmalarının farklı olması eşitsizlik.
- Hosting lokasyon ve ip'lerin farklı olması eşitsizlik. (Google'ın white ip list gibi bir etkeni olduğunu cloudflare'in ilk Google yazışmalarından öğrenmiştik. Her ne kadar Matt Cutts bu ihtimal çok çok çok nadir bir ihtimaldir dese de.)
- 1-2 yıla kalmaz aynı target keyword'de 1.500+ uzantı ve bir çoğu GTld statüsünde domain ortaya çıkacak. Önümüzdeki yıllarda uzantı sayısı 2-3'e katlanabilir. Sayfalarca farklı uzantılarda SERPs oluşmasın diye Google'ın EMD Update yaptığını hatırlayalım. Her ne kadar bu güncelleme target keyword için olsa da, Google'ın uzantılar üzerinde de ciddi değişikliğe gittiğinin bir sinyali olabilir.
- CcTld içinse araştırma yapmaya gerek yok. Resmi ağızdan bunu bir çok kez doğruladılar.
- Bu projeden tahmin edilen ya da edilemeyen bir sonuç çıksa dahi, oyuna henüz girmemiş, ama oyuna girmeleri kesin olan uzantıların varlığı nedeniyle, kısa vadeli ve kısa vade sonunda büyük değişimlere uğrayabilme ihtimali yüksek olan bir sonuç elde edilmiş olacaktır diye düşünüyorum. - 03-08-2013, 11:54:54RuHeLa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
boşverin hocam, unutun gitsin o zaman. Her yerde yazmışız bangır bangır, "bu bir seo yarışması değildir" diye... daha kimi nasıl ne için ikna edeyim... evet, kimse kimseyi görmüyor ve görmeyecek ve kimse "sitem nerde" diye bakmayacak. nerdeyse nerde, merak edilecek bir şey yokki. Olmayan bir kelime sallayıp onun üzerinde denenecek nasılsa. yani;
"ettilübittülük nedir"
böyle bir şey var mı internette, yok. bunun gibi bir şey işte.
Engin bilgileriniz için teşükkürlers7e7v7e7n7 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eminmisiniz?constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yani "gen.tr" ile ".com" arasında tüm şartlar eşitlendiğinde
"gen.tr" önce çıkar
diye kesin olarak söyleyecek bilgi ve deneyiminiz varsa hiç denemeyelim bunları
"eşitsizlik" dediklerinizin farkındayız, ama şu durumda "eşitsizlik" değil.abirisebil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yada şöyle düşünün;
"ettilubittuluk" diye bir ismi, aynı register firmasından aynı kişinin alması daha fazla göze batan bir durum değil mi?
eğer illede tam sonuç çıksın isteseydik, tabiki onunda yolu var;
14 uzantı için
14 uzantı X 14 register firması X 14 hosting firması = 2744 farklı kombinasyon denememiz gerekirdi.
Öyle ya;
".com" uzantısını godaddy den alınca ne oluyor, ihs den alınca ne oluyor, 1&1 den alınca ne oluyor....
sonra
falanca yerde host edince ne oluyor, filanca yerde host edince ne oluyor
bla bla bla
bu böyle uzar gider.
Yani inanın ben ixps leri bile düşündüm... O yüzden lüzumsuz (en azından şu aşamada fazla önemli olmayan diyelim) kriterlere fazla takılmaya gerek yok.
10 kişiyi toplayamadık 2744 kişiyi kim nereden bulacak
Fikir ve öneriler için teşekkürler herkese, projeye devam
.
. Bu, ciddi anlamda önemli.