buradaki amacı anlayamadım desem ?

boşverin hocam, unutun gitsin o zaman. Her yerde yazmışız bangır bangır, "bu bir seo yarışması değildir" diye... daha kimi nasıl ne için ikna edeyim... evet, kimse kimseyi görmüyor ve görmeyecek ve kimse "sitem nerde" diye bakmayacak. nerdeyse nerde, merak edilecek bir şey yokki. Olmayan bir kelime sallayıp onun üzerinde denenecek nasılsa. yani;
"ettilübittülük nedir"
böyle bir şey var mı internette, yok. bunun gibi bir şey işte.
googlenin ilk okuduğu içerik herzaman üstte olacaktır....
Engin bilgileriniz için teşükkürler
Fakat gen.tr, com.tr, .de gibi uzantılar local de başarı sağlayan domainler.
Eminmisiniz?
Yani "gen.tr" ile ".com" arasında tüm şartlar eşitlendiğinde
"gen.tr" önce çıkar
diye kesin olarak söyleyecek bilgi ve deneyiminiz varsa hiç denemeyelim bunları
- Domain kayıt firmalarının farklı olması eşitsizlik.
- Hosting lokasyon ve ip'lerin farklı olması eşitsizlik. (Google'ın white ip list gibi bir etkeni olduğunu cloudflare'in ilk Google yazışmalarından öğrenmiştik. Her ne kadar Matt Cutts bu ihtimal çok çok çok nadir bir ihtimaldir dese de.)
- 1-2 yıla kalmaz aynı target keyword'de 1.500+ uzantı ve bir çoğu GTld statüsünde domain ortaya çıkacak. Önümüzdeki yıllarda uzantı sayısı 2-3'e katlanabilir. Sayfalarca farklı uzantılarda SERPs oluşmasın diye Google'ın EMD Update yaptığını hatırlayalım. Her ne kadar bu güncelleme target keyword için olsa da, Google'ın uzantılar üzerinde de ciddi değişikliğe gittiğinin bir sinyali olabilir.
- CcTld içinse araştırma yapmaya gerek yok. Resmi ağızdan bunu bir çok kez doğruladılar.
- Bu projeden tahmin edilen ya da edilemeyen bir sonuç çıksa dahi, oyuna henüz girmemiş, ama oyuna girmeleri kesin olan uzantıların varlığı nedeniyle, kısa vadeli ve kısa vade sonunda büyük değişimlere uğrayabilme ihtimali yüksek olan bir sonuç elde edilmiş olacaktır diye düşünüyorum.
"eşitsizlik" dediklerinizin farkındayız, ama şu durumda "eşitsizlik" değil.
yada şöyle düşünün;
"ettilubittuluk" diye bir ismi, aynı register firmasından aynı kişinin alması daha fazla göze batan bir durum değil mi?
eğer illede tam sonuç çıksın isteseydik, tabiki onunda yolu var;
14 uzantı için
14 uzantı X 14 register firması X 14 hosting firması = 2744 farklı kombinasyon denememiz gerekirdi.
Öyle ya;
".com" uzantısını godaddy den alınca ne oluyor, ihs den alınca ne oluyor, 1&1 den alınca ne oluyor....
sonra
falanca yerde host edince ne oluyor, filanca yerde host edince ne oluyor
bla bla bla
bu böyle uzar gider.
Yani inanın ben ixps leri bile düşündüm... O yüzden lüzumsuz (en azından
şu aşamada fazla önemli olmayan diyelim) kriterlere fazla takılmaya gerek yok.
10 kişiyi toplayamadık 2744 kişiyi kim nereden bulacak
Fikir ve öneriler için teşekkürler herkese, projeye devam
.