• 04-07-2013, 02:03:16
    Üyeliği durduruldu
    Arkadaşlar tercih yaparken sıralamanın önemi var mı ?

Mesela puanı benden yüksek olan biri A bölümünü 20. sıraya yazsa , bende aynı bölümü 1 sıraya yazsam onun kazanma şansı azalır mı ?

Örneğin
    Serdar'ın puanı 300, Ahmet'in puanı 301 , sıralama olarakta aralarında bir kişinin olduğunu farz edelim. Serdar Bilgisayar bölümünü 1 sıraya , Ahmet 20 sıraya yazdı. Hangisi yerleşir ?

----------------

İkinci olarak bu sene puanlar OBP ye göre hesaplandı , tercih kılavuzunda buna göre tercih yapmamızı söylüyor. Şimdi tercih yaparken neye dikkat edicez , sıralamalarda neler değişecek ?

----------------

Son olarak ben tercih listemi şu şekilde yaptım. Kocaeli üniversite için en öne bilgisayar bölümünü , sonra elektrik bölümünü sonra makine bölümünü yazdım. Yani en çok istediğim bölümlere göre düzenledim. Ama bakıldığı zaman elektriğin puanı , bilgisayardan yüksek. Ama sırf tercih sayısı belki az olursa yerleşirim diyerekten yazdım , sizce bu olumsuz bir durum oluşturur mu ?

Diyelim ki

Tercih Sırası
    1-Bilgisayar puanı 300
    2-Elektrik puanı 350
    3-Makine puanı 250

En çok istediğim Bilgisayar olduğu için başa yazdım. Sonra elektrik yazdım en sonda puanı en düşük olan makineyi yazdım. Bu tercihi

1-Elektrik
    2-Bilgisayar
    3-Makine

şeklinde yapsam değişen bir şey olurmuydu ?
  • 04-07-2013, 02:06:22
    Ilk sorunun cevabı puanı yüksek olan yani ahmet yerleşir o konuda sıralama önemli değildir.

Mobil cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi. Yazım ve harf hatasını mazur görünüz.
  • 04-07-2013, 02:35:05
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Ösym'nin sitesine girebiliyorsanız helal olsun valla Önce yoğunluk vardı şimdide The server was unable to process the request due to an internal error. For more information about the error, either turn on IncludeExceptionDetailInFaults (either from ServiceBehaviorAttribute or from the configuration behavior) on the server in order to send the exception information back to the client, or turn on tracing as per the Microsoft .NET Framework SDK documentation and inspect the server trace logs. uyarısı veriyor. Yarına düzelir insallah. Bu arada tercihlerin hangi tarihe kadar bitmesi gerekiyor acaba arkadaslar ?
  • 04-07-2013, 02:38:13
    Üyeliği durduruldu
    Milesrebel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ösym'nin sitesine girebiliyorsanız helal olsun valla Önce yoğunluk vardı şimdide The server was unable to process the request due to an internal error. For more information about the error, either turn on IncludeExceptionDetailInFaults (either from ServiceBehaviorAttribute or from the configuration behavior) on the server in order to send the exception information back to the client, or turn on tracing as per the Microsoft .NET Framework SDK documentation and inspect the server trace logs. uyarısı veriyor. Yarına düzelir insallah. Bu arada tercihlerin hangi tarihe kadar bitmesi gerekiyor acaba arkadaslar ?
    tercihlerin 8 inde başlayacak. Henüz başlamadı.
  • 04-07-2013, 02:39:46
    Srdr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    tercihlerin 8 inde başlayacak. Henüz başlamadı.
    Anladım soranlara bende klavuz acıklanmadı dedim ama sanalda her yer tercih tercih tercih olunca illaki bakıyoruz Ne zamana kadar tercih yapabileceğiz acaba ?
  • 04-07-2013, 02:44:00
    Üyeliği durduruldu
    Anladım soranlara bende klavuz acıklanmadı dedim ama sanalda her yer tercih tercih tercih olunca illaki bakıyoruz Ne zamana kadar tercih yapabileceğiz acaba ?
    Ösymden alıntı

"2013-ÖSYS tercih işlemleri, 8 Temmuz 2013 tarihinde başlayacak ve 18 Temmuz 2013 tarihinde sona erecektir."
  • 04-07-2013, 02:45:24
    Srdr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ösymden alıntı

"2013-ÖSYS tercih işlemleri, 8 Temmuz 2013 tarihinde başlayacak ve 18 Temmuz 2013 tarihinde sona erecektir."
    Hayırlısı olsun, bilgilendirme icin tesekkürler
  • 04-07-2013, 02:48:04
    Üyeliği durduruldu
    Hayırlısı olsun, bilgilendirme icin tesekkürler
    rica ederim. Umarım herkes için hayırlı bir tercih ve hayırlı bir üniversite olur.
  • 04-07-2013, 13:24:13
    Üyeliği durduruldu
    diğer sorulara cevap verebilecek biri var mı ?