Arkadaşlar tercih yaparken sıralamanın önemi var mı ?

Mesela puanı benden yüksek olan biri A bölümünü 20. sıraya yazsa , bende aynı bölümü 1 sıraya yazsam onun kazanma şansı azalır mı ?

Örneğin
Serdar'ın puanı 300, Ahmet'in puanı 301 , sıralama olarakta aralarında bir kişinin olduğunu farz edelim. Serdar Bilgisayar bölümünü 1 sıraya , Ahmet 20 sıraya yazdı. Hangisi yerleşir ?

----------------

İkinci olarak bu sene puanlar OBP ye göre hesaplandı , tercih kılavuzunda buna göre tercih yapmamızı söylüyor. Şimdi tercih yaparken neye dikkat edicez , sıralamalarda neler değişecek ?

----------------

Son olarak ben tercih listemi şu şekilde yaptım. Kocaeli üniversite için en öne bilgisayar bölümünü , sonra elektrik bölümünü sonra makine bölümünü yazdım. Yani en çok istediğim bölümlere göre düzenledim. Ama bakıldığı zaman elektriğin puanı , bilgisayardan yüksek. Ama sırf tercih sayısı belki az olursa yerleşirim diyerekten yazdım , sizce bu olumsuz bir durum oluşturur mu ?

Diyelim ki

Tercih Sırası
1-Bilgisayar puanı 300
2-Elektrik puanı 350
3-Makine puanı 250

En çok istediğim Bilgisayar olduğu için başa yazdım. Sonra elektrik yazdım en sonda puanı en düşük olan makineyi yazdım. Bu tercihi

1-Elektrik
2-Bilgisayar
3-Makine

şeklinde yapsam değişen bir şey olurmuydu ?