• 08-06-2013, 15:03:36
    koşulumu yanlış yazıyorum bir bakarmısınız
            DataTable dtSayfalar = system.GetDataTable("SELECT dbo.Sayfalar.Baslik, dbo.SayfaKategoriler.KategoriAdi, dbo.Sayfalar.SayfaId, dbo.SayfaKategoriler.SayfaKategoriId, dbo.Sayfalar.SayfaKategoriId AS Expr1 FROM dbo.Sayfalar INNER JOIN dbo.SayfaKategoriler ON dbo.Sayfalar.SayfaKategoriId = dbo.SayfaKategoriler.SayfaKategoriId Where dbo.Sayfalar.SayfaKategoriId = dbo.SayfaKategoriler.SayfaKategoriId");
            dlSayfalar.DataSource = dtSayfalar;
            dlSayfalar.DataBind();

aspx de datalist tanımladım evallerler çekmek istediğim başlığı belittim

aspx.cs de sanırım koşulu yanlış yapıyorum
    sayfaların tamamı geliyor ben sadece sayfakategori id ye göre çekmek istiyorum
  • 08-06-2013, 23:44:33
    Üyeliği durduruldu
    AND dbo.SayfaKategoriler.SayfaKategoriId = 1 eklersen belirttiğin id'ye ait kategorilerin içerikleri listelenir
  • 11-06-2013, 21:31:59
    tam olarak nereye yazıcam bunu eklermisin
  • 12-06-2013, 00:26:23
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Sen zaten inner join'inde kategorini bağlamışsın, aynı şeyi where koşulunda yazmana gerek yok. Where'de sadece gelen kategoriId'ni yazacaksın.
    SELECT 
    	dbo.Sayfalar.Baslik, dbo.SayfaKategoriler.KategoriAdi, dbo.Sayfalar.SayfaId, dbo.SayfaKategoriler.SayfaKategoriId, dbo.Sayfalar.SayfaKategoriId AS Expr1 
    FROM 
    	dbo.Sayfalar 
    	INNER JOIN dbo.SayfaKategoriler ON dbo.Sayfalar.SayfaKategoriId = dbo.SayfaKategoriler.SayfaKategoriId 
    Where dbo.Sayfalar.SayfaKategoriId = 1
  • 12-06-2013, 22:10:06
    rob33n adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sen zaten inner join'inde kategorini bağlamışsın, aynı şeyi where koşulunda yazmana gerek yok. Where'de sadece gelen kategoriId'ni yazacaksın.
    SELECT 
    	dbo.Sayfalar.Baslik, dbo.SayfaKategoriler.KategoriAdi, dbo.Sayfalar.SayfaId, dbo.SayfaKategoriler.SayfaKategoriId, dbo.Sayfalar.SayfaKategoriId AS Expr1 
    FROM 
    	dbo.Sayfalar 
    	INNER JOIN dbo.SayfaKategoriler ON dbo.Sayfalar.SayfaKategoriId = dbo.SayfaKategoriler.SayfaKategoriId 
    Where dbo.Sayfalar.SayfaKategoriId = 1
    tamam onu biliyorum, 1 id yi otomatik yapamadım,
    "Where dbo.Sayfalar.SayfaKategoriId = 1" yapınca sadece id si 1 olanlar listeleniyor ben okunan içinde olunan sayfanın kategorisinin içindekinleri listelesin istiyorum.
    okunan sayfa detayın idsine göre nasıl değşitirebilirim. sayfadetaya başka bir sayfadan sayfa id ile geliyor sayfa kategoriid yi oraya nasıl otomatik ekleyebilirim.
  • 12-06-2013, 23:51:26
    Querystring nedir ilk olarak onu araştır.
    sayfa.aspx?id=1
    sayfa.aspx?id=2
    sayfa.aspx?id=3
    yukarıdaki şekilde gönderebilirsin istediğin kategorinin idsini.
    Request.QueryString["id"] veya Request.Params.Get("id") şeklinde kod tarafından alıp sorguda kullanabilirsin.