• 11-03-2013, 19:38:06
    150 Kişilik yurttayız, daha önce net mahvolmuştu, dün servis gelmiş yapmış yine, bi tane .......... netimizi mahvediyor yurt olarak, modeme bişey yapıyor sanırım, şifreyi değiştirmişti daha önce, yine aynı şeyi yapmış, modeme karışmadan yapıyor ne yapıyorsa, bilgisayarı üzerinden yapıyor, kat3daire1'e bağlanıyorduk çok da iyiydi de şimdi aşağıdaki gibi çarpı işareti var, diğerlerine de bağlanamıyoruz, şu an kendi telefonumu modem yaptım ondan bağlanıyorum ki fatura patlayacak bana artık bu ay biliyorum,

bunun çaresi nedir, nasıl yakalıcaz biz bu ....... kişiyi ? yurtdışı ip ile mi ne yapıyormuş sanırım tam bilmiyoruz, kim olduğunu bilsek bütün yurt ne yapacağını çok iyi biliyor da kim olduğunu da çözemiyoruz, lütfen yardım edin, nasıl çözücez bu sorunu ?
  • 11-03-2013, 20:11:58
    Kinamax veya Alpha marka wireless modem alarak diğerlerine bağlanabilirsin.Ya da yurt sahibine gidip modemin tüm şifrelerini değiştirmesini + modem giriş arayüzü şifresini kesinlikle değiştirmesini söyle.
  • 11-03-2013, 22:25:02
    WEP mi WPA mi bence profesyonel birisi eglenmek icin yapiyor yurtta inceleyin kesin ortaya cikar

Ayrica tum sifreler + arayuz degisirse + sifreler WPA yapilirsa yurttan birisi degilse bir sey yapamaz. Yurttan biriyse artik onun kim oldugunu bulmak profesyonel isi.
  • 12-03-2013, 00:19:10
    yurt sahibi de ne yapacağını şaşırdı, 30 tane adam kaybettim diyo, seneye kayıt yenilemeyecek 30 tane kişi bana 120 milyara patladı minimum diyo, o da bilmiyor ne yapacağını şaşırmış durumda, yurttan birisi yapıyor kesin, bulamıyoruz, bi bulursak bütün yurt olarak ne yapacağımızı iyi biliyoruz da bulamıyoruz adamı
  • 12-03-2013, 00:28:03
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Yapılacak şey aslıda belli. Yurtta kullanılan bütün cihazların MAC adresleri alınacak ve Acces Pointlere girilecek ayrıca arayüz şifresi kesinlikle default kalmaması lazım.
  • 12-03-2013, 00:54:21
    webzegs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Yapılacak şey aslıda belli. Yurtta kullanılan bütün cihazların MAC adresleri alınacak ve Acces Pointlere girilecek ayrıca arayüz şifresi kesinlikle default kalmaması lazım.
    öyle yapılırsa MAC adreslerinin girilmediği acces pointlere girilemez mi ? ve başka acces pointlerin şifreleri değiştirilemez mi ? müdahale edilemez mi ?
  • 12-03-2013, 00:58:21
    aynı durum bizde de var

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 00:58:21 -->-> Daha önceki mesaj 00:57:05 --

biri bişy indiriyo biz ortada kalıyoz sahten alt yapı 4 mbit geliyo
  • 12-03-2013, 01:01:25
    Arkadaşlar yapılacak durumu açık açık söylüyorum :

1.Internet tarayıcınızın url kısmına 192.168.1.1 yazın olmadıysa 192.168.2.1 eğer o da olmazsa 'başlat' > 'çalıştır' > 'ipconfig' > en üste çıkıp 'default gateway' daki benzer numaraları alıyoruz.

2.Modeme girin şifreler defaultsa bellidir zaten.Modem markasını söyleyin bulabilirim.
    3.Modeme girdikten sonra şifreyi değiştirin.(Arayüz şifresini) daha sonra hemen kablosuz ağ ayarlarından eğer WEP ise şifreleme türü bunu WPA2-PSK olarak ayarlıyoruz.

Bu sorun böylece biter bu kadar sıkıntı yapmaya gerek yok.Scorpi bunu sen yurdun internetine bir yerden bağlanarak kendin yapabilirsin.Zaten bilinen şeyler fakat yine de söyleyim dedim.
  • 12-03-2013, 01:05:08
    Allah yardımcın olsun dostum, netin sıkıntılı olması adama kriz geçirtiyor çok iyi bilirim, kısa zamanda sorun çözülür umarım