• 27-01-2013, 17:35:54
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    2012 Sonlarında ve 2013'de trend olan bir konu bu yurtdışında,

Aslında tam olarak seo yarışması olarak nitelendirmek yanlış olur biraz
    Konuk Yazarlık Yarışması, diye nitenlendirmek sanırım doğru olur.

Konuk yazarlık Ülkemizin seo sektöründe pek oturmuş bir olgu değil ne yazık ki ama konumuz bu olmadığı için konuk yazarlık konusuna fazla değilmiyeceğim.

Konul yazarlık (Guest Post) yarışması yarışmayı yapan kurum/kişi belirleyeceği şartlarda yapılıyor ve katılımcıların bu yazılan özgün makale ile
    istenilen bir sayfa'ya bir veya 2 link çıkması isteniyor.

Genelde konul yazarlık yarışması şu şartlar ve puanlama aşagıdaki şablona göre yapılıyor.

Puanlama

% sosyal medya paylaşımı
    -like
    -share
    -Çesitlilik fb,twitter, pinterest, yahoo Q-A

% Yorum
    Sayisi, özgünlük, Uzunluk,
    (teşekkür ederim, güzel yazı, böyle güzel açıklama okumadım gibi yorumlar puanlama dışında tutuluyor.)

% özgün video anlatimi ile destek + link
    Çesitlilik, youtube, vimeo, diger türkçe ingilizce kaynaklar,

%imaj ile desteklenmesi,

% guest post girilen sayfa alinan linkler
    Burda önemli olan kaç farklı domainden bu sayfa'ya link alınmış olması.
    (wiki, veya bunu gibi linkler sayılmıyor elbette)

Root domain pr değeri, domain'in otorite değeri Vs.. vs.. diye bunlar artırılabilir veya azaltılabilir,

Yarışmalar genelde 500 veya 1000 usd ödül ile düzenleniyor.

Burda yarışmayı düzenleyen kişiler avantajı şu oluyor, Yarışmaya herkes farklı farklı makaleler ile katılabilecegi için bir anda 100-200 farklı domainden özgün yazı içinden alınmış linkiniz oluyor.

Tabi burda yarışmaya katılanlara farklı farklı hediye'ler sunarak daha avantajlı hale getirilebilir. Ilk 20 kişiye hosting, ilk 10 kişiye domain, ilk 5 kişi'ye 50 tl vs. vs.. gibi.

Kurallar ve Ödüller yarışmayı düzeneyenler tarafından istenildiği gibi derlenebilir ama genel çerçeve böyle.

Belki birilerinin işie yarar diye bahsetmek istedim bu konudan.
  • 27-01-2013, 17:39:31
    Vay değişik bir konu olmuş. Bu Türkiye'de uygulanan Seo yarışmalarına benziyor ama aradaki fark yazının kaliteli olmasını şart kılıyor + sosyal medya+ youtube.

Güzel bir fikir. Ama bizim webmasterlara etkinmesi ülkemiz için şuan biraz zor görünüyor belki bir öncü yarışma olursa olabilir .

Saygılarımla...

ColdSwoRD
  • 27-01-2013, 17:46:12
    Yazi icin tsk. Bu yonde bir yarismayi yakin zamanda yapacagim.
    Not tabletten yazdigim icin yszm hatalari oldu..
  • 27-01-2013, 17:48:53
    Yönetici onayı bekliyor
    ColdSwoRD adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Vay değişik bir konu olmuş. Bu Türkiye'de uygulanan Seo yarışmalarına benziyor ama aradaki fark yazının kaliteli olmasını şart kılıyor + sosyal medya+ youtube.

Güzel bir fikir. Ama bizim webmasterlara etkinmesi ülkemiz için şuan biraz zor görünüyor belki bir öncü yarışma olursa olabilir .

Saygılarımla...

ColdSwoRD
    Türkiyede uygulanan seo yarışmalarının eskisi gibi çok fazla rağbet ve site'ye olumlu katkısı yok kanımca pek organik olmuyorlar.

Ayrıca değişen google algoritmaları ve link çeşitliği yüzünden bu tarz bir yarışma ciddi bir ivme kazandı yurt dışında.

Birde maddi kısmı var,
    400 kelime makale'yi 6 tl'den alsan 100 tanesi 600tl eder.

Bunları yayınlatıcak site bulmak ayrı bir mesele

Hadi hepsini yaptın (peygamber sabrı ile)
    bunların kaç tanesinin sosyal medya'da yayınlatabilirsin ?
    Bunların kaç tanesine video link alabilirsin ?

Makaleci peşinde koşmak ciddi bir sabır isteyen bir iş.

Ama 500 usd'deye hepsini yaptırabilirsin yarışma ile,
    herkes kazançlı çıkabilir.

Örnek bir yarışma düzenlemek isteyen var ise buyursun yapsın
    ben sadece TR'de daha adı bile geçmeyen bir konu hakkında bilgilendirme yapmak istedim.

Tşk ederim yadıkların için,
  • 27-01-2013, 18:01:18
    Seo yarışması olarak belirlenen yarışmalarda çünkü ödüller ciddi anlamda çok komik oluyor.

Mesela yarışma sahibi ortaya 2000 TL koyuyor bunu 10 kişi bölüşüyor. 1. olsan alsan alsan 1000 TL para alırsın. 1 ay süresi olduğunu düşünsek.

Değer mi? Bence değmez.

1 ay çok ciddi bir zaman. Ama SEO işine hevesli olan ve kendini denemek isteyen kişiler içinde çok faydalı buluyorum.

Ek olarak; yarışmadan sonra kalkan linkler, silinen yazılar yüzünden sitenin de tepetaklak olma olasılığını düşünürsek uzun zaman içerisinde yararından çok zararı da olabilir.
  • 27-01-2013, 18:14:36
    Yönetici onayı bekliyor
    RebeLLi0us adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Seo yarışması olarak belirlenen yarışmalarda çünkü ödüller ciddi anlamda çok komik oluyor.

Mesela yarışma sahibi ortaya 2000 TL koyuyor bunu 10 kişi bölüşüyor. 1. olsan alsan alsan 1000 TL para alırsın. 1 ay süresi olduğunu düşünsek.

Değer mi? Bence değmez.

1 ay çok ciddi bir zaman. Ama SEO işine hevesli olan ve kendini denemek isteyen kişiler içinde çok faydalı buluyorum.

Ek olarak; yarışmadan sonra kalkan linkler, silinen yazılar yüzünden sitenin de tepetaklak olma olasılığını düşünürsek uzun zaman içerisinde yararından çok zararı da olabilir.
    Bunun bilindik SEO yarışmaları ile bir benzerliği yok, nitelendirilmesi dışında
    Rakibim tarafından saldırı aldım vs.. vs.. gibi etkenleri ortadan kaldıran bir durum.

Ayrıca sadece bir makale ile katılıcaksın, yeni bir domain vs.. vs.. ile değil.
    Seo yarışmalarına göre çok daha fazla etkili.

Seo yarışmalarında link kaldırma vs.. vs.. gibi seo yarışmalarında vardı
    ama pek duymadım ben kimse tepe taklak olmuş mu diye.

Belli bir içerik ile katılınacagı için semantik etkeninde bütük bir avantaj sağlıyorsun.

Onlarca alınan silinen linkler kaldırılıyor birşey olmuyor ama bunları kaldırıncamı tepe taklak olucaklar

Onlarca seo yaışması yapıldı millet sıraya girdi zamanında bunlar için ama kimsede bundan kötü etkilenmedi ozamanlar.

Bunun seo yeni heves duyan kişiler ile bağdaştırmanız tuaf geldi, Çünkü bunun SEO bilgisi ile bir alaksı yok. Makale yazıp site'ye eklemek, Bunun imlemesini vs. vs.. yapmak için SEO uzmanı olmaya gerek yok. SEO'dan anlamınız bile gerekmiyor.

İşine gelen yapar, gelmeyen yapmaz.
  • 27-01-2013, 18:22:19
    RebeLLi0us adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Değer mi? Bence değmez.

@RebeLLi0us Seo yarışmaları için sanırım serzenişte bulunmuş biraz. Ama kbsali 'nin anlattığı olay konuk yazarlıkla ilgili. Sanırım RebeLLi0us seo yarışmaları hakkında yazmış ?
  • 27-01-2013, 18:52:13
    Güzel fikir. Aklıma bir hinlik geldi yine Kafamda şimşekler çakdırdığın için teşekkürler ederim kerem Bana müsade maç başlıyor. Yürü be bjk
  • 27-01-2013, 19:02:12
    Yönetici onayı bekliyor
    aLKaDraZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Güzel fikir. Aklıma bir hinlik geldi yine Kafamda şimşekler çakdırdığın için teşekkürler ederim kerem Bana müsade maç başlıyor. Yürü be bjk
    Bir işe yaradığıma sevindim

Semantik konusunda bir iki sorum var maçdan sonra PM atarım