Seo yarışması olarak belirlenen yarışmalarda çünkü ödüller ciddi anlamda çok komik oluyor.
Mesela yarışma sahibi ortaya 2000 TL koyuyor bunu 10 kişi bölüşüyor. 1. olsan alsan alsan 1000 TL para alırsın. 1 ay süresi olduğunu düşünsek.
Değer mi? Bence değmez.
1 ay çok ciddi bir zaman. Ama SEO işine hevesli olan ve kendini denemek isteyen kişiler içinde çok faydalı buluyorum.
Ek olarak; yarışmadan sonra kalkan linkler, silinen yazılar yüzünden sitenin de tepetaklak olma olasılığını düşünürsek uzun zaman içerisinde yararından çok zararı da olabilir.
Bunun bilindik SEO yarışmaları ile bir benzerliği yok, nitelendirilmesi dışında
Rakibim tarafından saldırı aldım vs.. vs.. gibi etkenleri ortadan kaldıran bir durum.
Ayrıca sadece bir makale ile katılıcaksın, yeni bir domain vs.. vs.. ile değil.
Seo yarışmalarına göre çok daha fazla etkili.
Seo yarışmalarında link kaldırma vs.. vs.. gibi seo yarışmalarında vardı

ama pek duymadım ben kimse tepe taklak olmuş mu diye.
Belli bir içerik ile katılınacagı için semantik etkeninde bütük bir avantaj sağlıyorsun.
Onlarca alınan silinen linkler kaldırılıyor birşey olmuyor

ama bunları kaldırıncamı tepe taklak olucaklar
Onlarca seo yaışması yapıldı millet sıraya girdi zamanında bunlar için ama kimsede bundan kötü etkilenmedi ozamanlar.
Bunun seo yeni heves duyan kişiler ile bağdaştırmanız tuaf geldi, Çünkü bunun SEO bilgisi ile bir alaksı yok.
Makale yazıp site'ye eklemek, Bunun imlemesini vs. vs.. yapmak için SEO uzmanı olmaya gerek yok. SEO'dan anlamınız bile gerekmiyor.
İşine gelen yapar, gelmeyen yapmaz.