• 11-02-2013, 01:35:06
    Merhaba,

Sql veritabanında cumle tablomuz var ve katid, en, tr, puan, durum kolonları bulunuyor. 700 bin kadar cümle kaydımız var.

Sitemiz cümle listelemesinde, top 25 listelemesinde, cümle içinde kelime aramasında vb cumle tablosu sorgularında çok yavaş çalışıyor.

Site içinde de sürekli olarak puanlama, ekleme, düzenleme vb işlemler yapılıyor.

Cache yapmak; sürekli olarak veriler güncellendiği için ve anlık olarak göstermemiz gerektiği için anlamsız oluyor.

Sql Server index'leme yapıyor mu, yapmıyor mu, benim bişey yapmam mı gerekiyor tam olarak bilmiyorum.

Büyük verileri olan siteler hızlı çalışmayı, hızlı aramayı, cache ve benzeri şeyleri nasıl yapıyorlar acaba ? Site ve arama hızını arttırmak için neler yapmam gerekiyor ?
  • 11-02-2013, 13:05:24
    sql server full text search
    bu konuyu araştır
  • 11-02-2013, 17:21:25
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    Neye dayanarak alakası bile yok diyorsun?

@Ozgurs88, yazdığın sorgular nasıl? Ne kadar join kullandın, sorgu içinde fonksiyonun var mı, neleri indirgedin ..vs
    Bir örnek verebilirsen daha detaylı ve ücretsiz fikir paylaşabiliriz.
  • 12-02-2013, 13:12:54
    FTS ile ilgili kendi geliştirdiğin algoritmalar(varsa) haricinde hemen hemen hepsi biliniyor merak etme.
  • 12-02-2013, 14:11:09
    Sen kiminle tartıştığını bile bilmeden laf yetiştiriyorsun. Onu söyleyen ben değilim, konuyu tekrar gözden geçir.
    Lucene.net, Solr (ki lucene alt yapısını kullanır), Microsoft Search Server, Levenstein, Soundex ..vs gibi birçok alternatif mevcut.

İşin ilginci sistem hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadan kesin ve net konuşman. Hani arkadaşın sistemini biliyor olsan, yaptığı hiçbir hata olmasa eyvallah diyeceğim ama oda değil. Sonra böyle kişiler profesyönel hizmet veriyorum diye para kazanıp millete laf yetiştirir..
  • 12-02-2013, 14:37:55
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    rob33n adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sen kiminle tartıştığını bile bilmeden laf yetiştiriyorsun. Onu söyleyen ben değilim, konuyu tekrar gözden geçir.
    Lucene.net, Solr (ki lucene alt yapısını kullanır), Microsoft Search Server, Levenstein, Soundex ..vs gibi birçok alternatif mevcut.

İşin ilginci sistem hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadan kesin ve net konuşman. Hani arkadaşın sistemini biliyor olsan, yaptığı hiçbir hata olmasa eyvallah diyeceğim ama oda değil. Sonra böyle kişiler profesyönel hizmet veriyorum diye para kazanıp millete laf yetiştirir..
    Sen söyledin diyen mi oldu? Diyene destek verip onu savunan sendin...

Sistem hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadan demişsin bi konuya baksana sen??

"Sql veritabanında cumle tablomuz var ve katid, en, tr, puan, durum kolonları bulunuyor. 700 bin kadar cümle kaydımız var.

Sitemiz cümle listelemesinde, top 25 listelemesinde, cümle içinde kelime aramasında vb cumle tablosu sorgularında çok yavaş çalışıyor."

Sorunun kaynağı ve de müdehale edeceğim yer açıkça konuda belli;SQL ve sonrasında performans yüzlerce kat artacak diyorum sen halen boş boş konuşuyorsun Önce sorunun kaynağına inmeyi öğren sonra çözüm üretmeye başlarsın
  • 12-02-2013, 14:44:50
    Ben onu savunmadım, ben sana gayet basit bir soru sordum neye göre kesin konuşuyorsun diye.
    Tek cümle ile çözmüşsün bravo. Adamın sorgusunu bile görmedin daha, kaldı ki ilişkisel tablolarını da bulmuşsun zaten, dur sakin ol Jo. Medyum sanıyorsun kendini sanırım.
  • 12-02-2013, 15:18:40
    rob33n adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ben onu savunmadım, ben sana gayet basit bir soru sordum neye göre kesin konuşuyorsun diye.
    Tek cümle ile çözmüşsün bravo. Adamın sorgusunu bile görmedin daha, kaldı ki ilişkisel tablolarını da bulmuşsun zaten, dur sakin ol Jo. Medyum sanıyorsun kendini sanırım.
    Ben de net bir şekilde cevabını verdim ama herkesin bir kapasitesi olduğu için herkesin birşeyi aynı oranda anlaması beklenemez...
    Bilmediğini mektebinde oku diye bir söz vardır...
    Çözüm bu şekilde bahsettiğim kadar basit, çünkü yaptığım işin ciğerini biliyorum... Sorgu da görmeme gerek yok sorgusuna müdehale etmeme de gerek yok bana sadece tabloları söylesin yeter, direkt noktayı koyarım...
  • 12-02-2013, 15:38:08
    Ben mektebinde okudum ama sen nerede okudun bilemiyorum. Zaten lambur lumbur tablolarını ver noktayı koyayım demenden belli oldu. Her neyse iş çok gereksiz yere uzadı sana hayatında başarılar.

@Ozgurs88, ilk olarak eğer sorgularının performanslı ve hatasız olduğuna eminsen database'de text-search için sql server'in full-text search olayı var. Zaten bu iş için geliştirildi. Performansını oldukça artırır ve ücretsizdir zaten. Bunun yanında Lucene.net, Solr (ki lucene alt yapısını kullanır), Microsoft Search Server var. Lucene.net yaygın olarak kullanılır ve neredeyse en performanslı olanıdır. Projene rahatlıkla entegre edip kullanabilirsin.