• 30-01-2013, 11:57:29
    Arkadaşım polemik yaratmaya çalışma cümle okumayı ögren simdi senle burda bunun tartısmasına girmicem cümleyi yazıcam tekrardan bak
    para kazanmak istiyorsan helal yoldan

cümlenin sonuna nokta koymadım diye polemikmi yaratıcaksın)
  • 30-01-2013, 12:04:23
    Vallahi bence dediklerimizin anlaşılması için sanırım yabancı dilden önce Türkçe öğrenmemiz ve bunu uygulamamız şart gibi gözüküyor. Böylece polemik de çıkmayacaktır. Yabancı dil öğreneceğiz derken Türkçe'yi katlediyoruz.
    Diğer yandan arkadaşımız İngilizce ile ilgili tavsiyelerde sonuna kadar haklı. Kulak vermenizi ben de naçizane tavsiye ederim.
  • 30-01-2013, 12:17:31
    utku1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Valla arkadaşlar bireysel emeklilik sistemine şimdi girsem 3 yıl sonra çeksem evlilik falan olsa fazla artmaz devlet o zaman vermiyor sanırım adam akıllı bir şey
    Şimdilik altın almaya başladım. 100 lira aylık dedik ama ilk başlamanın verdiği gazla mıdır bilinmez 170 lira koyduk bu aydan hesaba ayıptır söylemesi. Maksat ilerde bir ev falan alınırsa en azından ufak bir peşinat olması yada düğün masraflarının çıkması.
    Hesaba parayı koyup hemen altın alıyorum.
    Hayırlısı bakalım
    BES çok uzun vadeli bir yatırım aracı. 46 yaşında bile girebilirsin. Bol bol gelirin olduğunda başla, şimdi vakti değil.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 12:17:31 -->-> Daha önceki mesaj 12:11:30 --

zee adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    fon, bono, tahvil, altın, doviz, turk lirası ve hatta ticaret hepsi faizle ilişkili. yatırım araçları temelde istatistik korelasyon arayarak işliyor ve manüpülasyonlarla dengesi bozulup paradan para kazanılıyor. buna para birimleri, fon altın dahil değil demek anlamsız. çünkü bunları oynatan araçların başında faiz geliyor. devletler de faiz verip zaten piyasa ayarı yapıyor.
    Faiz varsa zaten -en azından parayla ölçülebilen- her şey (menkul-gayrımenkul fiyatları, döviz kurları, yatırımların kârlılığı vs.) onunla bir şekilde ilişkili olur. Ama bir yatırımın faizden etkilenmesi başkadır, faiz getirmesi başkadır. Herkes kontrolünde olan şeylere bakmalı.
  • 30-01-2013, 12:23:07
    Üyeliği durduruldu
    İş bankasından hesabınız varsa online işlemleri açın ve "B tipi likit fon" alın. vadeli hesaplara göre daha az kazandırır ama acil nakit ihtiyacınızda bozdurabilirsiniz ve kazandığınız para (küçük miktar da olsa) yanınıza kar kalır.

3 iş günü (hafta sonu dahil 5 gün) 123 TL'ye aldığım B tipi likit fon 3 kuruş kazandırmıştı bana
  • 01-02-2013, 10:26:52
    Merhaba arkadaşım,

Buna benzer bir deneyimi ben de yaşadığım için seninle bunu paylaşmak istedim.

2009 senesinde kız arkadaşım ile işler ciddiye binip, gelecekte nikah ufaktan görünmeye başladığında para biriktirmeye karar verdik. Her ikimiz de çalışıyorduk, o nedenle ilk başlarda 500'er lira kenara koymaya karar verdik. Ben işimin yanında bolca özel ders bulup, koyabildiğim miktarı artırmaya çalışıyordum. Hedefimizi en baştan koyduğumuz için o hedef uğruna çalışmak hiç koymuyor aksine motivasyon kaynağı oluyordu. Hedefimiz ailelerimize hiç yük olmadan düğün işini halledebilmekti.

Bir süre parayı öylesine biriktirdik, 8-9 ay kadar, belli bir miktara ulaşınca ne yapmamız gerektiğini düşünüp kar payı veren bankalardan birinde hesap açtırdık, 3 ayda bir kar payı hesaba yansıyordu. Beni pek tatmin etmedi, bunun üzerine parayı başka bir katılım bankasının altın hesabına yatırdık, buradan hem yatırdığın altın miktarı üzerinden kar payı alıyorsun, hem de altın o dönemde hızlı bir şekilde yükseldiğinden kazanıyorduk.

Uzun lafın kısası, bu şekilde ailelerimize hemen hemen hiç yük olmadan ufak bir borç ve kenarda bir miktar para düğünü yapmayı başardık.

Şimdi inşallah hedefimiz bir ev satın alabilmek, bunun için para biriktirmeye gayret ediyoruz. Şu anda birikimimizin bir kısmı ile borsada yatırım yapıyoruz. Geçen yıl Ocak ayından bu yana belirlediğimiz bir hisse senedini her ay düzenli olarak satın alıyoruz. Al-sat kesinlikle yapmıyoruz, çeyrek altın biriktirir gibi hisseyi alıp kenara koyuyoruz. Çok şükür şu ana kadar getirisi gayet iyi.

Özetlemek gerekirse, sen hedefini koy, sonra o hedefin doğrultusunda günün şartlarına ve kendine en uygun yatırım aracını kendin bul derim.

İnşallah her şey istediğiniz gibi olur.
  • 02-02-2013, 17:51:45
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    bizimde kız arkadaşımla öyle bir düşüncemiz var.
    ziraat hesabım var ordan altın hesabına başvursam mı ?
    Ya da kuveytten mi hesap açtırsam. Altın en mantıklısı.
    Parayı köşede tutmak istiyorum, elde olunca harcanır.

Ziraat mı ? Kuveyt mi ?
  • 02-02-2013, 18:25:28
    Konu sahibi ve aynı amaç adına soru soranlara nacizane tavsiyem; ne yapacaksanız kendiniz yapın. Dilemem ama yarın bir gün ayrılık olur, hayallerinizi süsleyen o prens/prenses kuruşu hesap eden birisi olur çıkar. Yatırımın tamamını da verseniz kurtulamazsınız...

Bunun haricinde en iyi yatırım, kendinize yapacağınız yatırımdır. Bir arkdaş ingilizce önermiş, kesinlikle doğru...

Şayet tüm bunlar tamam ve ayda 100-150 yatırım yapmak istiyorsanız, en sağlamı altındır...

Kolay gelsin...
  • 02-02-2013, 20:28:52
    1 gram altın ne kadar arkadaşlar? birde ben bunu bankadar nasıl biriktirebilirim? İşbank mesela
  • 03-02-2013, 23:31:37
    Arkadaşlar herkese yorum yapamıyorum ama kusura bakmayın. Herkesi tek tek okuyorum

OzanErsin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    bizimde kız arkadaşımla öyle bir düşüncemiz var.
    ziraat hesabım var ordan altın hesabına başvursam mı ?
    Ya da kuveytten mi hesap açtırsam. Altın en mantıklısı.
    Parayı köşede tutmak istiyorum, elde olunca harcanır.

Ziraat mı ? Kuveyt mi ?
    Kuveyt aç hocam. Oranları iyi

burakveelif adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Konu sahibi ve aynı amaç adına soru soranlara nacizane tavsiyem; ne yapacaksanız kendiniz yapın. Dilemem ama yarın bir gün ayrılık olur, hayallerinizi süsleyen o prens/prenses kuruşu hesap eden birisi olur çıkar. Yatırımın tamamını da verseniz kurtulamazsınız...

Bunun haricinde en iyi yatırım, kendinize yapacağınız yatırımdır. Bir arkdaş ingilizce önermiş, kesinlikle doğru...

Şayet tüm bunlar tamam ve ayda 100-150 yatırım yapmak istiyorsanız, en sağlamı altındır...

Kolay gelsin...
    Tabiki hocam. Yarın öbür gün belli olmaz ama o kadar uzun düşünmek istemiyorum.
    Yarı yarıya biriktirirsek öyle bir durumda bölüşür yolumuza bakarız. Anlayışsız insanlar değiliz.

Carizmatic1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    1 gram altın ne kadar arkadaşlar? birde ben bunu bankadar nasıl biriktirebilirim? İşbank mesela
    95-96 arasında değişiyor. www.doviz.com

Arkadaşlar 20 yaşındayım. Bilgisayar işiyle uğraşıyorum yıllardır.
    Geçtiğimiz günlerde bir kursa kayıt oldum ve 6000 TL para verdim. Yani kendime de yatırım yapıyorum.
    Kız arkadaşım ile birlikte yurtdışında dil öğrenme hayalim var. Türkiye'de bir kursa gitmek istemiyorum 1 yıl yurtdışı istiyorum.
    Belkide bu biriktirdiğimiz para onun için de iyi olacak.
    Herkese teşekkür ediyorum
    Şu fon işi de mantıklıymış. Onu da düşüneceğim.
    Saygılarımla