Merhaba arkadaşım,

Buna benzer bir deneyimi ben de yaşadığım için seninle bunu paylaşmak istedim.

2009 senesinde kız arkadaşım ile işler ciddiye binip, gelecekte nikah ufaktan görünmeye başladığında para biriktirmeye karar verdik. Her ikimiz de çalışıyorduk, o nedenle ilk başlarda 500'er lira kenara koymaya karar verdik. Ben işimin yanında bolca özel ders bulup, koyabildiğim miktarı artırmaya çalışıyordum. Hedefimizi en baştan koyduğumuz için o hedef uğruna çalışmak hiç koymuyor aksine motivasyon kaynağı oluyordu. Hedefimiz ailelerimize hiç yük olmadan düğün işini halledebilmekti.

Bir süre parayı öylesine biriktirdik, 8-9 ay kadar, belli bir miktara ulaşınca ne yapmamız gerektiğini düşünüp kar payı veren bankalardan birinde hesap açtırdık, 3 ayda bir kar payı hesaba yansıyordu. Beni pek tatmin etmedi, bunun üzerine parayı başka bir katılım bankasının altın hesabına yatırdık, buradan hem yatırdığın altın miktarı üzerinden kar payı alıyorsun, hem de altın o dönemde hızlı bir şekilde yükseldiğinden kazanıyorduk.

Uzun lafın kısası, bu şekilde ailelerimize hemen hemen hiç yük olmadan ufak bir borç ve kenarda bir miktar para düğünü yapmayı başardık.

Şimdi inşallah hedefimiz bir ev satın alabilmek, bunun için para biriktirmeye gayret ediyoruz. Şu anda birikimimizin bir kısmı ile borsada yatırım yapıyoruz. Geçen yıl Ocak ayından bu yana belirlediğimiz bir hisse senedini her ay düzenli olarak satın alıyoruz. Al-sat kesinlikle yapmıyoruz, çeyrek altın biriktirir gibi hisseyi alıp kenara koyuyoruz. Çok şükür şu ana kadar getirisi gayet iyi.

Özetlemek gerekirse, sen hedefini koy, sonra o hedefin doğrultusunda günün şartlarına ve kendine en uygun yatırım aracını kendin bul derim.

İnşallah her şey istediğiniz gibi olur.