Alanında en kapsamlı, %100 orijinal içerikli sitem 5 ekimde otomatik olarak ceza aldı ve arama sonuçlarında çok gerilere düştü.
2 hafta kadar sonra bir 301 yönlendirmesi yaptım, ilk başta yeni domain iyi gidiyordu, sonra o da geriledi ve herşey öncekinden de kötü oldu.
Bu süre içinde satın aldığım link wheel linklerinden kaldırabildiklerimi kaldırdım, kaldıramadıklarım içinse Google Disawow tool'u kullandım. Aldığım paralı linkleri de kaldırdım.
Az bir miktar iyileşme olsa da hala olması gerektiğinden çok gerilerdeyim ve sürekli dalgalanma oluyor. Ana sayfam da ana hedef kelimede hala çıkmıyor, sadece 3. sayfada bir iç sayfa çıkıyor.
3 ayı geçtiği için artık domain'den ümidi kesmek üzereyim, sizce çaresi var mı, ne yapmalıyım artık?
Teşekkürler
Otomatik cezalı domain'i kurtarmak
6
●1.245
- 07-01-2013, 16:51:39
- 07-01-2013, 17:38:12Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Penguen güncellemesi ile benzer tecrübelerimiz oldu. Açıkçası sebebini bilmediğim şekilde bazı siteler eskisi kadar olmasada oldukça iyi durumlara geri geldiler. Ben 301 olayını tam anlayamadığımdan ve yapmaya çalıştıklarımda başarılı olamadığımdan beklemek gerektiği inancındayım.
Footer ve gereksiz backlinklerden kaçınıp tanıtım yazıları ile sektörünüze yakın ve sağlam sitelerden link almalı, site içi optimizasyonu güzel yapmalı. Diğer gereksinimler sürekli değişken oluyor.. - 07-01-2013, 23:25:25301 yönlendirmesini bozdun mu hocam? Şimdi 301 yönlendirmesine cezalı domaindeki bütün sorunlar yeni domaine geçiyor. Benim şöyle bir düşüncem var aslında. Yeni domainin ceza sebebi eski domain. 301 Yönlendirmesini bozduğumuz taktirde yaptığımız bütün hatalar düzeltmiş oluyoruz yeni domain tamamıyla temize çıkmış oluyor cezadan kurtulabilme olasılığı var diye düşünüyorum. Bilgisi olan üstatlar bu konuda yardımcı olursa memnun oluruz herkes için faydalı olur.
- 08-01-2013, 09:44:25hocam zaten paralı link ve link wheel aldığım için ceza yedim sanırım, o yüzden tekrar link satın alma olayına girmek istemiyorum açıkçası.fguclu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
301 yönlendirmesinden sonra yeni domain de gümleyince tekrar eski domain'e döndüm. yani dediğiniz şekilde bozmuş olmadım 301'i.eray2344 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
domain yaklaşık 1.5 yıllık. vazgeçmek istemiyorum pek, hem marka değeri var benim için, hem de bu kurtarma çalışmaları sürecinde DMOZ, ekşi, vikipedi gibi yerlere link bıraktım. onlar heba olsun istemiyorum.byclever adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
6 ayda nasıl düzeldi hocam, hangi çalışmaları yaptınız? - 09-01-2013, 19:06:34Eposta Aktivasyonu Gerekmekteilk 4 5 ay forumda anlatılan herşeyi uyguladım sitem filtreden çıkmadı daha sonra baktım olmuyor sitenin tüm içeriğini sildim günlük 2 özgün içerik ekledim hiç etiket eklemedim ve 1 ay sonra yeniden değerlendirme istedim spam işlemi kaldırıldı diye mail geldi ve filtreden çıktım.
Arkadaşlar değerlendirme isteği çok önemli hatalarınızı, düzeltme aşamasında yaptığınız çalışmalar ve birdaha aynı hataya düşmemek adına aldığınız önlemleri googleye mutlaka bildirin aksi taktirde sıradan değerlendirmelerle bu işi çözmeniz zor olabilir.