Arkadaşlar merhaba,
Ben .net çi olduğum için çıkamadım işin içinden yardımcı olursanız sevinirim,
Jsp'de bir sayfada seçitiğim ile göre ilçe seçtirmem gerekiyor. Bunun için acaba ne yapmam gerekiyor? ili seçtikten sonra sayfayı post mu etmem gerekiyor yine kendisine ? yani seçtiğim il idsini <%%> taglarını kullanarak bir değişkene atamıyor muyum ? bu konuda bilgisi olanlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.
Şimdiden teşekkür ederim herkese
JSP İl'e Göre İlçe Seçimi
4
●1.272
- 07-01-2013, 10:30:04
- 08-01-2013, 20:17:02Hocam bu durumun JSP ile ilgisi yok. JS ya da kardeşleri ile de bunu yapabilirsiniz, refresh ile de. Örneğin refresh yapacağınızda yani sayfaya tekrar gönderdiğinizde bunu arkaplandaki bir class'a atabilir sonucu verebilirsiniz. Ancak şu teknolojilerle refresh'i önermem. Java için hiyerarşik yapılarda kullanılan RSlookup kütüphanesi var. Çok yeniyseniz ve mutlaka yapmanız gerekiyorsa sayfanın başına bir flag koyun, bu flag doluysa class'taki metoda gitsin. Tahmin edeceğiniz üzere bu flag ilk anda sayfadan alacağınız il parametresi. request.getParameter dediğinizde null gelirse ilk ekran farklıysa metod. Select onChange anında JS sayfayı refresh etsin.
- 08-01-2013, 20:19:14yani söylediğini şeyleri yapmam için yeterli zaman yok maalesef. şöyle birşey yaptım sayfayı refresh ettim o şekilde ilçe listesini doldurdum. müsait bir zamanda söylediğiniz şeye bakıcam ama.
cevap veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum bu arada...