Alış: Profesyonel Fotoğraf Makinesi
5
●407
- 29-12-2012, 18:39:05Üyeliği durdurulduArkadaşlar Profesyonel fotoğraf makinesi alacağım Bütçem : 2000 TL ömürlük olmasını istiyorum yani bu işe başlayıp 1 yıl sonra değiştirmiyim bununla başlayıp devam edeyim 0 tercihimdir ama 2. el temiz varsa o da olabilir pm veya konu altından ürünlerinizi gösterebilirsiniz .
- 30-12-2012, 03:23:27Bu konu uzayıp gider. Herkez favori ya da elinde olan makina türünü ya da bir üst seviye modelini verecektir. Grafik Tasarım okuyorum. Fotoğraf dersim var. Bende geçen sene bir pro makine alacaktım. Hoca ile konuştum. Detayları verdi ilgilendi sağ olsun.
Sirkeciden 1.470 TL, Canon EOS 600D aldım. Harika bir makine.
Şimdi ben 500d alsaydım bir fark olacakmıydı hayır. İş makinede değil lenste objektivde bitiyor. Okuldaki hocamın 500d si var 2.500 tl'lik lens takıyor.
Yani kısacası 2.000 tl değilde senın işine yarayacak makineyi alman. 600d niye aldım beni mest eden çevrilebilir, istediğin açıya getirebilir ekranı. Bunun dokunmatiklisini alacaksan 650d al derim. Zamanla lens değiştirisin makro çekimler, kuş çekimleri değiştirisin. Birnevi ömürlük mest eder seni makine. Birde yanında 8 ya da 16 GB hızlı kart alırsan tadından yenmez. 16 alacaksan sana önerim, 8 + 8 alman. biri dolar diğerini takarsın senin için daha avantajlı olur.
Sirkeciden satın aldığım dükkanın ürünlerini sattığı ilan mevcuttur. Benim aldığım fiyatan daha ucuza hemde. ben linki ekliyorum.
Kolay gelsin. - 30-12-2012, 04:23:03Üyeliği durdurulduBen bir kaç ay önce Canon 7D aldım, Lens ve Flash ile birlikte (ÇOOOK ucuza)
Ben sana birşey söylemek istiyorum 120 TL daha koy Tripod al, Birde 70-300 bir lens Ömürlük.
- Ayrıca Kız ortamın tavan yapabilir, Onlarda kalabilir güneşi bekleyebilirsin
Yeterki o objektifi elin ile oynayacak bir makine olsun
Tavsiyem 7d ama şu varki sen yeni başlayacaksan eğer 650D senin için çok ideal.
- 30-12-2012, 08:47:08Eğer giriş seviyesi olarak düşünüyorsanız; Nikon d5100, Canon eos550/600/650 bunlar işinizi fazlasıyla görür. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi bir yerden sonra iş lens ve fotoğrafçıya kalıyor.
Ha param var ve ömürlük olsun derseniz; D90 18x105 favorimdir.
Gidip yerinde elinize alıp incelerseniz sizinde tercihiniz d90 dan yana olur zaten.
Ben sana birşey söylemek istiyorum 120 TL daha koy Tripod al, Birde 70-300 bir lens Ömürlük.
Yeterki o objektifi elin ile oynayacak bir makine olsun