Arkadaşlar bu ara forumuma backlink için sürekli üye olmaya başladılar. Banlıyorum farklı bir üyelik açıyorlar. Ip banlıyorum aynı ip den yine üye oluyorlar. Bunun önüne nasıl geçebilirim.
Seçeneklerdeki ip ban işe yaramıyor sanırım.
Kullanıcıların sadece backlink için girip siteye üye olmalarını,
Aynı ipden kullanıcı açılmasını yasaklamayı,
Ip banı nasıl yapabilirim.
Not: Seçeneklerdeki ip bana xxx.xxx.xx.xxx, xxx.xx.xxx.xx şeklinde yazdığımda yine girip üye olabiliyolar.
Ban sorunu (ip ban ve aynı ip den üyelik)
5
●859
- 12-10-2012, 22:33:39denedim whm panelden brute force kısmında blackliste aldım ama hala aynı aynı ipden üyeliği engelleyen bir eklenti bulamadımexselansTR_ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 28-10-2012, 17:43:55Siteye girmelerini değilde üye olmalarını engellemeyi deneseniz bence daha mantıklı olacaktır.
Bunun için rasgele bir doğrulama sorusu belirleyebilirsiniz. Bazı botlar Recaptcha sisteminide alt etmeye başladı bende yaşadım aynı problemi sitemde.
Hem rasgele bir güvenlik sorusu sordum ( Üzüm üzüme baka baka ... gibi misal) sonrasında bu botlar üye olup link ekliyorlardı eskiden üye olmuşlar link ekleyemesin diyede x mesajı olmayan link ekleyemesin diye bir eklenti var onu kurdum ve 25 olarak belirledim şuan tertemiz site