Merhaba
Sunuculrın esxi clonları yedeklemek için cihaz önerisi varmı nasıl bir cihaz almalıyım elinde olan varsa teklifte de bulunabilir.
Yedekleme için cihaz önerisi
8
●134
- 11-04-2021, 10:52:52NAS yapısı iş görmez mi ?Netsa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 11-04-2021, 11:57:29Öneri ve fikirlere açığım tavsiye varsa alırımalperenalpa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sunucu detayı ve fiyat alabilirmiyimmkul44 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle - 11-04-2021, 12:15:51Netsa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
4 x 4 TB NAS yaparsınız yada 4 x 1 TB artık kapasiteye göre ayarlarsınız ve içinde raid yapısıda kurabilirisiniz. Yada daha fazla güvenlik istiyorsanız kurduğunuz yapının kopyası gibi ekstra 1 nas daha yaparsınız raid gibi yedeğin yedeği olur ve sorunsuz çözersiniz. Disklerde hata çıkması durumunda veya başka sorunlarda mail atar yada başka fonksiyonlar tanımlayabilirsiniz.
Bir hastaneye buna benzer bir yapı kurdum. 4 x 4 TB yani 1 NAS ünitesi 16 TB radyolojik görüntüleri yedekliyor. Diğer NAS cihazıda 4 x 4 TB 1. NAS ünitesinin de ekstra yedeğini alıyor. Sorunsuz çalışıyoruz. - 11-04-2021, 16:50:33Merhabamkul44 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sunucu var zaten maksat yedekleme cihazları daha hızlı olmuyor mu ben mi yanlış biliyorum. Mevcut yedekleme için Sunucu olarak imaj yedek alımı var ben daha iyi bir sistem hızlı ve güvenli varmı diye düşünüp merak etmiştim ona göre bir ayar çekecektim.