• 29-04-2014, 02:01:04
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Sezgin Bey alıntı yaptığınız kısım memnuniyetsizlik kısmı, birde altındaki yanıtları ve cevapları da paste etseymişsiniz iyi niyetinizden şüphe duymazdım. Belirttiğiniz mesajın 3 mesaj altında sorunun ne olduğunun açıklaması var.

    Açıkçası çok fazla yorum yazamıyorum çünkü şuan %100 memnun edebilecek bir müşteri piyasada bulunmuyor. En basitinden müşteri bize diyor ki "Kategori nasıl silinir?" http://yardim.imagaza.net adresinde tarifi verilmiş, eposta ile tarif edip bilgilendiriyoruz üzerine telefon ile görüşürken belirtiyoruz ve aynı konuyu 3. kez 4. kez izah ediyorsunuz. Bu dialog sonucunda müşteri bize kızabiliyor. Çünkü müşteri anlamadığında biz yazılımı satanlar olduğumuzdan ötürü biz haksız olmaya mahkumuz.

    Bir diğer konuya gelelim. Müşteri hiç bilmediğimiz yerden sunucu alıyor. Diyoruzki ioncube olmazsa çalıştıramazsınız. "Siz kurun" diyor. Bizde diyoruz ki böyle birşeyi yapamayız çünkü sunucu profesyoneli değiliz ve sunucuda oluşabilecek olası olumsuzluklardan dolayı sorumluluk almak istemeyiz. E başında gereksinimleri zaten anlatılıyor ve linux alacağına ısrarla windows kullanmak istediği için suçlu biz olabiliyoruz. Ancak biz bu işlemi yapmak durumunda olmadığımız halde yapmadığımız için sorun bizde görünüyor ki bir çok müşterimizede bu ayarları bir şekilde yapmışız.

    Başka bir hususa gelelim. Müşteri geliyor bizimle kıran kırana pazarlık ediyor. Dışarıda 5 - 6000 TL fiyat almış, bizden 2500 TL'ye kadar düşüyor. Ancak hangi şartlarla düşüyor biliyor musunuz? Bizim söylediğimiz "Sepet, user ekranları vb." 3. kısım statik sayfalarda değişiklik yapılamıyor şartımıza binayen. PSD'yi gönderiyoruz beğeniyor, xhtml'i gönderiyoruz beğeniyor, yazılıma giydiriyoruz beğeniyor. Buraya kadar biz hem iyi fiyatlıyız, hem ilgiliyiz hemde süperiz. Bir arkadaşı yorum yapıyor "Abi bu olmamış." az önce süper olan iş şuan berbat. Sonrasında bir xml geliyor mümkün değil implement edemezsiniz. Bir sebepten dolayı xml problemli olunca biz oluyoruz "iş yapmayan, güven vermeyen vs. vs." Bu gibi çok durum yaşadık. Karşı tarafa mail atıyoruz diyoruz ki "xml de alt kategorileri üst ile bağlayan ID'ler verilmemiş düzeltilmesi gerekiyor." Karşı firma diyorki "Bizim xml böyle, yazılımınızı düzeltin." Suçlu kim? Elbette biz

    Bir başka sorun. Müşteri geliyor diyor ki bize sunucu sizde pahalı. Fiyatıda şu: Sınırsız trafik %50 işlemciye yüklenmeyin biz trafiğinize dokunmayız sunucunuzda sorun çıkartmayız. Biz alıyoruz 170 TL'ye satıyoruz 230 TL'ye. İçine ssl sertifikasınıda kuruyoruz. Ancak "Fahiş, çok pahalı". deniliyor. Gidiyorlar 100 TL'ye bilmem nereden hosting alıyorlar, ne eklentiler tam, ne timeout süreleri yüksek ne de cihaz stabil çalışıyor. Pat telefon geliyor sizin yazılımınız arızalı. Anlatıyoruz anlaşılamıyoruz. Yazıyoruz hala suçlu oluyoruz. Telefonla görüşüyoruz yine meramımızı anlatamıyoruz.

    Gelelim bir başka duruma. Müşterilerimizin tamamına telefon ile sürekli (Bakın sürekli .) anlık destek vermiyoruz diye belirtiyoruz. Ancak her arayan müşteri "Birşey soracağım" diye söze başlayıp minimum 25 dakika sözü uzatıyor. Telefonu kapatıyor anında "Başka birşey aklıma geldi." diye söze başlıyor. Sonunda bizde diyoruz ki "Bu sorunuzu yanıtlayalım ancak böyle devam ederse eposta ya yönlendirmemiz gerekiyor." diyoruz ancak oluyoruz suçlu, destek sıfır vs. vs.

    Telefon konusundan şikayet edenlerin %90'ı bu durumdan muzdaip ki hem kurulumda, hem satış öncesi mutlaka belirtiyoruz. Ayrıca şikayet edenlerin tamamıda bunu yapmış ve bu cevabı almış. Suçlu biz olmuşuz.

    Bir başka konuya gelelim. x tarihinde müşteri gelip lisansı satın alıyor. Heryerini dilediği gibi yaptırmayı talep ediyor. Yapılabilecekleri yapıyoruz. İlk zamanlar bir hevesle motive olmuşcasına mesajlar, iyi dilekler temenniler. Müşteri xml ürünü satıyor. Aynısından gözünüzü kapatsanız 5000 adet farklı sitede farklı fiyatlar satışı var. Haliyle satış yapamıyor. Satış yapamayınca başlıyorlar telefon, eposta vb. iletişim yöntemleriyle yazılımda kusur aramaya, sorun belirtmeye. Ciro yapamayan günah keçisi olarak bizde soluğu alıyor. En son bir müşterimiz çok samimiyim; "Sitedeki ürün isimleri ortada (align center) olmadığı için ayda 20.000 TL kaybettiğini belirtti. Yorumu size bırakıyorum.

    Bunlar gibi yüzlerce vaka yazarız size. Burada olumsuz yorumlar toparlanmış. Ancak bizden memnun olan ve cirosu gayet iyi olan müşteriler R10 bazında olmadıklarından dolayı madalyonun diğer yüzünü gösteremiyoruz haliyle. Gerçi konumuzun sayfaları arasında gayet memnun olan müşterilerimizde mevcut. Biz burada herhangi bir sebepten dolayı kendimizi aklamaya çalışmıyoruz.

    2012 yılından beri buradayız, telefonlarımıza da çıkıyoruz, eposta mesajlarımıza da cevap veriyoruz. Bazen mesleki kronik problem müşteriler aynı dönem çeşitli konularla eposta mesajlarını aynı subject altında atarlar. Bu gibi durumlarda gözden kaçırdığımız ertelediğimiz dönüşler olsada ikinci hatırlatmalarında mutlaka dönüş sağlıyoruz ki bu her zaman olan bir durum değil. Aksi halde bu gun iMağaza adı altında barınmamız mümkün olamaz zaten. Ancak siz eposta attığınızda anında cevap bekleyip birkaç saat sonra yanıt aldığınız için bizi kötülüyorsanız elbette buna biz engel olamayız. 1000'i geçkin müşterimiz mevcut, bunlardan 10 12 tanesi hakkımızda olumsuz düşünüyor olsa da bu bizim kendilerinin belirttiği nitelikte bir işyeri olduğumuzu göstermez. Bizim hakkımızda bayram tatilinde çalışmadığımız için "paramı gasp ettiler" diyenlerle karşılaştık. Yorum sizindir.

    Diğer taraftan geçmişte müşterilerimiz arasında yer yer yetişemediğimiz veya desteği tam zamanında sağlayamadığımız durumlar olsa da sorunlu ayrıldığımız tek kişi yoktur. Ya bir şekilde yaşattığımız mağduriyet varsa tatlıya bağlanmıştır ya da görüşülmüş ancak sonuçsuz bırakılmamıştır.

    Burada gelipte 900 TL'lik bir yazılım için "Abi param yok öğrenciyim ne olur ihtiyacım var" diye gelip, müşteriden 2000 TL talep eden, üzerine birde biz bu iyiliği yaptığımız halde bizimle alakası olmayan bir konu yüzünden yine bizi günah keçisi ilan edenler var. Açtığınız konudada var.

    Sonuç itibariyle herkes kendi gözünden kendi doğrularını savunacaktır. Bu kadar çoklu satışı yapılan bir sistemden memnun kalmayanlarda olacaktır memnun kalanlarda olacaktır. Kimseyi itham etmekte istemeyiz ancak durum yukarıda bahsettiğimiz durumların benzer türevlerinden öte değildir.

    Memnun olmayan müşterilerimiz memnuniyetsizliklerini dile getirselerde biz neredeyse her ay yeni bir sürüm ile hatalı olan noktalar varsa kapatıp üzerlerine yeni geliştirmeler ekleyerek yazılımızı sunmaya devam ediyoruz.

    Durum bu ve benzeri konulardan ibarettir. Malesef yaptığımız meslekte kullanılan yazılım direk ticaret odaklı olduğundan müşteriler bu konuda her an patlamaya hazır durumdalar.

    Sonuç itibariyle birisi bir firmaya gider yılda 5000 TL öder hep aynı sistemi kullanır memnun kalır, mağdur olur. Bir diğeri 100 GB trafik başına 500 TL öder mutludur diğeri mağdur olurr. Bir diğeri bir xml çıktısı için 250 $ öder mutludur diğeri mağdurdur. Bir diğeri ftp erişimi yapamaz "Güvendeyim" der mutludur, diğeri "Ben hiçbirşey yapamıyorum hep size mi bağlıyım?" der mağdurdur.

    Hakkımızda yazılanlarda bir üst paragraftakilerden öte değildir. Mutluda vardır, mağdurda. Bakış açısı ve beklentilerle orantılıdır.

    Herkese saygılarımızla.
    Arkadaşın yukarıda bahsettiği sebepler yüzünden 8 yıl önce web ve bilgisayar yazılımlarını üretmeyi bıraktım. Ne yazık ki Türkiye'de herkes fazla uğraşmadan, bugün aç, yarın kazan hevesi ile işe başladığından işler uzun soluklu olmuyor, hayal kırıklıklarıda fazla oluyor. Ben şimdi emlak satışı ve yazlık ev kiralama işi yapıyorum son derece rahatım.

    Bu arada yazılımın görsel olarak çok iyi olduğunu söylemem gerek. Ayrıca yazılımın yetenekleride emsallerine göre oldukça fazla. Kodlar sıfırdan yazılmasa ve hazır bir alt yapıya dayansa bile hızlı ve emek harcandığı çok belli. Bir ticaret sitesine hiç niyetim olmadığı halde acaba yapmalımıyım hissine bile kapıldım.
    Bir atasözümüz "Yiğidi öldür ama hakkını yeme" der. Bu yazılımı ortaya çıkaran bir ekibin, destek vermeyerek yaptığı işi çöpe atmayı göze alacağını sanmıyorum. Buradan bakınca yazılımcı arkadaşa sanki haksızlık yapılmış gibi geliyor.
  • 02-06-2014, 20:22:42
    Olumlu, olumsuz eleştiri ve yorumlar için teşekkürler. Biz her ne şekilde olursa olsun elimizdeki yazılımı ve müşterileri olabildiğince memnun etmeye çalışmaktan yanayız. Bu meslekte %100 memnuniyet asla tutturulamıyor. Hem bizim, hemde müşterilerimiz için geçerli bir durum malesef.

    iMağaza Eticaret altyapısı güncellemelerinde son değişiklikler ve yeni eklemelerde tamamlanmış bulunuyor.


    Paket Değişiklikleri

    iMağaza artık tek paket üzerinden satılmaya başlanmıştır. Eskiden olan Standart, Plus ve Premium paketlerimiz ayırım gözetilmeksizin Standart Paket üzerinden ücretlendirilecektir. (Özel tasarım, xml, mobile ek ücrete tabidir.)

    Standart Pakete neler eklendi?

    • Facebook Connect dahil edildi.
    • Entegre Canlı Destek modülü dahil edildi.
    • Online Fatura modülü dahil edildi.
    • Online Bulten Oluşturma modülü dahil edildi.
    • Private Shopping, Fırsat (TVSHop), Diket eticaret tek pakette birleştirildi.
    • iStore adlı temamız sürümden kaldırıldı. (Demosu)
    • wStore adlı yeni standart şablon sisteme entegre edildi. (Demosu)
    • Admin panelde bulunan birkaç minor sorun düzeltildi.
    • Temalarda bulunan kozmetik hatalar giderildi. (Müşterilere bug report için teşekkür ediyoruz.)
    • Plus paket satıştan kaldırıldı.


    Güncel özellikler listesi için tıklayınız.

    Online Demo



    Online Yönetim Paneli Demo



    Her Türlü Soru / Sorun / Bilgi İçin:
    0850 333 63 13
    • umutsuzca
    umutsuzca bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.
  • 03-06-2014, 12:59:53
    iStore V2 diyorum başka bir söze gerek yok. Nefis
  • 04-06-2014, 14:54:11
    cok güzel bir script ancak fiyat baya çok hemde çok
  • 05-06-2014, 14:37:35
    hocam güzel bi indirim yaparsanız almayı düşünüyorum
  • 05-06-2014, 14:53:24
    SEOPro adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    cok güzel bir script ancak fiyat baya çok hemde çok
    Merhabalar. Fiyat konusunda müşterilerimizden biraz tepki aldık. Dolayısıyla yıl sonuna kadar eski fiyattan 900 TL + KDV olarak satışına devam etmekteyiz.

    suncreative adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    hocam güzel bi indirim yaparsanız almayı düşünüyorum
    İndirim olarak eski fiyatımıza geri çektik. 900 TL + KDV olarak satınalma gerçekleştirebilirsiniz.

    İlginize teşekkürler, herkese iyi çalışmalar.
  • 05-06-2014, 15:28:39
    Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Merhabalar. Fiyat konusunda müşterilerimizden biraz tepki aldık. Dolayısıyla yıl sonuna kadar eski fiyattan 900 TL + KDV olarak satışına devam etmekteyiz.



    İndirim olarak eski fiyatımıza geri çektik. 900 TL + KDV olarak satınalma gerçekleştirebilirsiniz.

    İlginize teşekkürler, herkese iyi çalışmalar.
    hocam r10 için indirim kodu vardı kaldırdınız sanırım
  • 05-06-2014, 15:36:08
    suncreative adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    hocam r10 için indirim kodu vardı kaldırdınız sanırım
    Evet, fiyatı düşürdüğümüz için bir önceki indirim kodunda 1050 TL'ye gelen fiyat şuan 900 TL olarak set edildi dolayısıyla ikinci bir indirim kaldırıldı.
    İyi çalışmalar dileriz.
  • 09-07-2014, 14:14:26
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    2 senedir imagaza kullanıcısıyım, özellikler artmış fiyatlar düşmüş tebrikler bu kaliteli hizmet için, teknik destek konusunda son derece memnunum.