v1.4'ü gerçekten bekliyorduk, ömür boyu lisansınızdan yararlanmak için kaldıki malum WHMCS'nin aylık ödemelerinden vb. bayağı sıkıldık.
Alacak arkadaşlara ufak bir bilgi niteliğinde;
v1.4'de wmware için cypervm modülü gelecek dediklerinde bunu ücretsiz sunacaklarını düşünmüştüm malum aylık 10$ civarındaymış ödemesi bayağı bir hayal kırıklığına uğradım şahsım adına mevcutta wmware modülü kullanıyoruz zaten fakat whmcs aylık lisans ücreti ödemek istemediğimiz için düşündük yani pek gerek kalmadı
Bunun alt yapısını kurmak değilde bunu tamamen yapabilecek bir türk yazılımıyken neden farklı yerlerin apilerine ihtiyaç duyuyoruz bilmiyorum.
diğer testlerimde herhangi bir problem yaşamadım birde en büyük sıkıntı tema kısmı olacak mevcut temayı değiştirmek yerine alternatif koymak gerekli.
umarım wscms istediği yere gelir türk yazılımı olduğu için..
Öncelikle, size ücretsiz bir VM sunamadığımız için lütfen kusura bakmayınız.
Vmware ile sanallaştırma ve sunucu yönetimini cybervm api aracılığı ile yapılabildiği bilgisi size verildi. Tahmin edersiniz ki bu işlemler api servisleri üzerinden yapılıyor ve vmpanel servislerinin de ücretleri bulunur. Bunu sizin zaten biliyor olmanız gerekirdi.
Ücretsiz vmpanel sunan bir servis dünya üzerinde yok. Sizin kullandığınız WGS Vmware Whmcs modulü de zaten yıllık 169$ yani aylık 14$ a geliyor. Siz sanırım bunu ücret vermeden kullanıyordunuz
Türk veya yabancı bir yazılım fark etmez, bazı şeyleri api servisleri üzerinden vermek daha avantajlı olabilir, bu size anormal gelmemelidir. Ayrıca vmware sanal sunucu yönetimini api kullanmadan da tesis edebilecek yetkinliğimiz yok değil, yapabiliriz de. Fakat bunu neden ücretsiz sağlayalım? Yoksa Türk yazılımı herşeyi ile beleş mi olmalıdır?
Ayrıca tema konusu geçmişken;
WSCMS bir web sitesi veya template değildir. Tümü ile bir otomasyon yazılımıdır. Bilişim hizmetleri sunan her kesimi kucaklayıp ileri taşıyan bir sistemdir. Bu ayrımı ne yazık ki insanlarımız anlayamıyor.
Örnek vermek gerekirse;
WSCMS'de herşey dört dörtlük gayet iyi güzel, fakat kişinin standart tema içine sinmiyor. Bu nedenle, kişi whmcs kurup beğendiği bir HTML temaya (whmcs teması değil) üzerine order linkleri ve müşteri paneli linkini tanımlıyor ve işine bakıyor. Ne kadar ironik değil mi.

Halbuki sırf bu durum için OnlyPanel özelliği mevcut WSCMS'de.
Tema dosyaları tamamen açık kaynaklıdır. İsteyen istediği şekilde düzenleme/revizasyon/entegrasyon vs. sağlayabilir. Fakat biz yine de standart temayı 2 farklı seçenek olacak şekilde tekrar elden geçirip daha cezbedici hale getireceğiz. Bu vesile ile bilgi vermiş olayım.
Ek olarak, son mesajınızı samimi bulamadığımı ifade edeceğim. Çünkü iyi dilekte bulunmaya çalışanlar genelde, "arkadaşlar bilginiz olsun, şöyle böyle vs.vs." mesajı ile gelmezler, ve bu pek samimi gelmiyor. Neyse, zamanla bunları aşacağız