Merhaba arkadaşlar burada Xml ve Dropshiping ile ilgili ürün tedariği verenler hakkında bir eleştiride bulunacağım, en önemli nokta kar marjlarının çok düşük olması % 20 % 30 kar marjı ile ürün tedarik ilanları var, ancak bilindiği gibi N11 GG gibi sitelerde bu ürünleri satmak isteyenler için uygulanan belirli bir yüzde ödemesi var bunu da düştüğümüzde çok düşük oranlarda kar bırakıyor. Birde sattığınız ürüne fatura keseceksiniz o zaman külliyen zarar.
İkinci olarak tedarikçiler yine bu sitelerde bayilerine göre çok düşük fiyatlarda kendileri de aynı ürünü sattığı için satış yapmanız biraz şansa kalıyor. Bayiler adına bir fiyat politikaları yok fiyatlar çok hızlı değişkenlik gösteriyor.
Siz kar marjı artsın diye ürün fiyatını yükselttiğiniz zaman satış yapamıyorsunuz zaten uğraştığınıza değmiyor.
Alt yapısını oluşturmamış sadece bir web sitesi ile sipariş alan tedarikçiler GG ve N11'in sağladığı kargo ücretlerinden fazla kargo ücreti talep ediyor.
Hepsinde olmasa da Stok sorunu yaşayan çok fazla tedarikçi var ürünleri alıp listeye koyamıyorsunuz çünkü bunun garantisini veremiyor.
Benim anladığım yapmak istedikleri ne gelirse kardır mantığı ile çalışıyorlar tabii bunu kabul edip etmemek kişiye kalmış, bir teklif sunuluyor hesabı kitabı yapıp öyle girmek gerek ama mantık da önemli.
Kendi e ticaret siteniz varsa mantıklı olabilir orasına bir şey diyemiyorum ama kendisine tedarikçi diyenlerin perakendecilik yapması biraz tuhaf oluyor.
Sizinde düşüncelerinizi merak ediyorum.
Ürün Tedariğ Sorunu.
0
●196