• 04-03-2024, 13:35:29
    #1
    Herkese selamlar,

    Uzun süredir kripto piyasasındayım ve belirli bir kazanç da sağlamaktayım. Bu başlık altında size yatırım gerektiren/gerektirmeyen şeklinde iki kategoride bazı projeleri tanıtacağım. Bu projelerin hepsini bende yapıyorum ve sadece kaliteli olanları yazacağım.

    Projelerin bazıları için metamask/phantom tarzı cüzdanlar gerektiği gibi bazılarına sadece mail ile üye olabilirsiniz. Bu konularda bilgili değilseniz önce bunları öğrenmenizi öneriyorum. İşlemler basit ama discord kullanımı, cüzdan kullanımı vs. konularında bilgi sahibi olmanız gerekiyor.

    Metamask/Trustwallet/Phantom vs fark etmeksizin bir cüzdan oluşturacaksınız. Bir adresiniz olacak ve gizli kelimeler. Bu kelimeleri kullanarak tüm cüzdanları kurup yeni hesap açmak yerine gizli kelimeleri kullanarak aynı hesabı farklı uygulamalarda kullanabilirsiniz. Bu işlemler için Metamask ve Phantom yeterli olacak.

    Yatırım gerektirmeyen projeler;

    - Drip.Haus (ref kodum: 9C8HSp29) - Buraya her gün phantom cüzdanla girip sağ üstte damla olan linke tıklayıp check-in yapıyorsun, rastgele bir sayı verecek biriktiriyorsun. Solundaki sandık kısmına tıklayarak ilerliyorsun ve bir sandık açıyorsun. Her gün rastgele bir nft veriyor. Bunları biriktiriyoruz.

    Phantom cüzdanın chrome eklentisi mevcut. Mobilde direk yükleyip phantom'un içindeki tarayıcıdan da kolayca bağlanabilirsiniz. Airdrop ödülü için henüz tarih açıklanmadı.

    - Earn Alliance (refli) Earn Alliance Refsiz - Bu proje 28 Mart'ta sona erecek. Üye olduğunuzda Airdrop sayfasına girip discord bağlamanız ve onaylamanız gerekiyor. Karşılığında size kutuya benzer ödüller verecek. Yeni hesaplar maalesef olmuyor. Ayrıca epic games, steam üyeliğiniz varsa bağlarsanız daha da fazla ödül var. Oyuncu arkadaşlar daha şanslı. Verdiği kutular daha sonra airdrop verilirken 1x, 100x, 1000x çarpanı olarak hesaplanacak. Uygulamasını indirip giriş yapıp aynı sayfadan mobile app için de ödül claim etmeyi unutmayın.

    Bunun dışında her gün Wall kategorisine girip yazıların arasında çıkan DAILY CHEST sandığını açmanız gerekiyor. Buradan altın, token, ticket ödülleri çıkıyor. Ayrıca aynı sayfada 250 altın biriktirdiğinizde sağda altınla sandık açabiliyorsunuz. Biriktirdiğiniz ticket sayısı önemli onları Airdrop sayfasına girip Upgrade linkine veya ticket logosuna tıklayarak kullanabiliyorsunuz. En soldaki kutuyu bir yana yükseltmek için 5 ticket, en sağ için 10 ticket gerekiyor. Bunu yapmanızın sebebi belirttiğim gibi 1x,100x,1000x kutuları biriktirmek. Airdrop zamanında bunlar çarpan olarak kullanılacak. Bazen referans linki tam çalışmayabiliyor bu yüzden üye olduktan sonra profilden Referrals kısmında sağda alttaki yere Invited by kısmına TH2R6D ref kodumu eklerseniz sevinirim.

    Mint kategorisi biraz karışık uzun olmasın diye yazmıyorum. Bu işlemler için şimdilik cüzdan gerekmiyor ama ödülü almak için ve profile entegre etmek için Metamask cüzdanınızı bağlamanız gerekiyor.

    -

    Yatırım gerektiren projeler;

    - NFPROMT (refli) refsiz - Projenin ikinci sezonundayız. İlk sezonda 400$ civarı ödül almıştım. Bu siteye her gün metamask ile bağlanıyorsunuz. Binance Smart Chain (BSC) ağında biraz BNB ve opBNB ağında biraz BNB tutmanız gerekiyor. Ben 5$ atıyorum her birine 1 ay yetiyor. Earn kategorisine girip her gün check-in yapıyorsunuz. Karşılığında sizden 3-4 cent işlem ücreti gidiyor. Her check-in için yazan puanı alıyorsunuz. İlk sezonda puanları birebir NFP coin olarak çevirip verdiler. Coin şu anda 0.85$ civarında işlem görüyor tüm borsalarda. Extradan puan kazanmak için twitter, discord hesaplarınızı bağlayın ve dilerseniz orada yazan bazı mint işlemlerini yapabilirsiniz. Ben bu sezonda da en az 400-500$ bekliyorum. Şu anda 192 puanım var.

    - StarryNift refli refsiz - Bu projeyi 1-2 aydır yapıyorum. İlk sezonunda şu anda ve Nfpromt'a benziyor. Aynı şekilde metamask cüzdanı, BSC ve opBNB ağını kullanıyor. Aynı bakiye ile benzer işlemler yapabilirsiniz. Biriktirdiğimiz puanlar ileride token ödülü olarak alınacak. Oran veya miktarı bende bilemiyorum.

    Earn kategorisine girip her gün 3-4 cent karşılığında check-in yapıyorsunuz. Aynı sayfada free raffle ile her gün rastgele bir defa ödül alabiliyorsunuz. Bunun dışında her gün Starryverse kategorisine girip bir metaverse odasında zaman geçirerek ve bazı işlemleri yaparak puan kazanabiliyorsunuz. GM yazarak, bir kişiyi takibe alarak, 10dk online olarak vs.

    - Quaere.ai ref kodum: QSC-UMP74C
    Bu projede opBNB ağıyla Metamask bağlıyoruz. Her gün check in yapıyoruz 3-4 cent karşılığında. Biriktirdiğimiz puanlarla "loot-box" kategorisinde kutu satın alıyoruz. 1999 puan bir kutu ediyor. İleride bu kutuları açıp token ödülü alacağız. Üsttekiler gibi aynı cüzdan ve bakiyeyi kullanabilirsiniz.

    - Well3 - Son dönemlerde popüler olmaya başladı. Ref kodlarım: 4Q73A , BLDAK , 889JV , 78L4W , 6G8KV Kodlar kullanıldıkça yenilerim.
    Siteye üye olup twitter ile ilk başta rt, like görevlerini yapın. Hepsini aynı gün yapmayın spamdan gitmeyin. Sonra her gün ilk görevi açıyorsunuz nefes egzersizi açılıyor köşede dursun 1dk görev tamamdır. Buradan gelen ödülle ana sayfadaki Quest now linkine tıklayın. Metamask opBNB ağı gerekiyor yine burada. Ödül varsa Quest All linkine tıklayın ve işlemi bitirin. Ayrıca her gün ana sayfada #3 numaralı nft mintleme görevini yapın. Mint butonuna tıklayın. Açılan sayfada bir başlık belirleyin. Kategorilerden seçim yaparak rastgele 3 alt kategori seçin ve minte basın. opBNB ağında 3-4 cent ile nftyi mintleyin. İşlem bitince continue butonuna basın. Ana sayfada ödülünüzü almak için Claim butonuna tıklayın. Çok büyük ödül beklemiyorum ama baya yapan var.

    - Carv Protocol (refli) - refsiz
    Bu proje biraz maliyetli ve bilgi de gerekiyor. Bu projeye metamask ile bağlanıyorsunuz. Mail, sosyal medya hesaplarınızı, cüzdanlarını vs bağlıyorsunuz. Hepsi için birer günlük puan ve cüzdan aktivitesine göre de puanlar alıyorsunuz. Bunun bir defa yapıyorsunuz. Daha sonra her gün Ronin/opBNB/Linea/ZK ağlarında check-in yaparak SOUL token kazanıyorsunuz. Ronin ücretsiz, opBNB 3-4 cent, Linea ve zk ise 0.30-0.40$ işlem ücreti kesiyor. Önceden belirttiğim gibi cüzdanınıza opBNB ve BSC ağında BNB atmanız gerekiyor. Burada extradan Linea ve ZK ağında ETH bulundurmanız gerekiyor. Herkese uygun olmayabilir bu etkinlik.

    Ayrıca .Play Name Service kategorisinden kendinize opBNB ağı üzerinden ".play" uzantılı web3 cüzdan adresi alabiliyorsunuz. 5$ civarı tutuyor. Bunu alanlara da extra SOUL token ödülü geliyor. Bu kazandığımız ödülleri daha sonra $ARC token olarak dönüştürebileceğiz. Check-in görevleri her gün yapılıyor ve ortalama 0.75$ masrafı var. Ne kadar süre yapacağız bilmiyorum ben 1 aydır yapıyorum. Mobil uygulamasını indirerek extra görevleri de yapabiliyorsunuz.

    Genel Bilgiler
    Bu projeler basit fakat temel kripto ve web3 cüzdan bilgisi gerektiren işlemlerdir. Bunun dışında BSC, opBNB ve bazılarında Linea/ZK cüzdanı oluşturup içinde bakiye olması gerekmektedir. BSC ve opBNB ağına BNB göndermek için Binance tr veya global en ucuz, Linea ve Zk ağına ETH göndermek için ise Bybit kullanıyorum. Mexc'te de ağ ve fiyatlar mevcut. Bazen işlem ücretleri düşebiliyor ama şu anda Bybit'te Linea'da ETH göndermek 0.70$, ZK için 1$ civarında.

    Görevler ile ilgili sorularınızı bu başlık altında sorabilirsiniz. Güncel bir bilgi olursa konuyu güncelleyeceğim. Biten projeler yerine yenilerini de yazmaya çalışırım. Bu projeler dışında ödül vereceğine inanmadıklarımı yazmadım. Ayrıca kripto konusunda bilgili olanlara yönelik testnet, yatırım ve işlem gerektiren projeler, yeni ağ işlem projelerine yer vermedim. Onlarla ilgilenenler konuya yazarsa ona göre dönüş yapabilirim.

    Kriptodan hiç anlamayan veya çok bilgisi olmayanların konumdaki işlemleri pek yapmalarını tavsiye etmiyorum çünkü sıfırdan bir şey öğretmek çok zaman alacaktır. Ayrıca kripto piyasasında kazanç mümkün olduğu gibi zarar etmek de olası bu yüzden yaptığınız işlemlerde dikkatli olun. Benim yazdıklarımdan olmasa da kriptoda özellikle token al/sat tavsiyelerine çok fazla güvenmeyin.
  • 05-03-2024, 16:16:51
    #2
    - Drip.Haus (ref kodum: DBFHRpMP)
    bu çalışmadı hocam yeni ref kod var mı
  • 05-03-2024, 21:46:16
    #3
    Madjal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    - Drip.Haus (ref kodum: DBFHRpMP)
    bu çalışmadı hocam yeni ref kod var mı
    9C8HSp29 kodunu kullanabilirsiniz. Sanırım her kod bir seferlik. Siz kullandıktan sonra tekrar güncellerim.