Arkadaşlar,
5-6 adet C ile ilgili yapılacak program soruları var. Ücretli / Ücretsiz yardımcı olabilecek arkadaşlar ulaşırlarsa sevinirim.
C Dilinde Ufak Programlar Yazdırılacak
9
●1.084
- 07-06-2013, 21:26:07c# oluyorsa pm atabilirsinizseo17 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 07-06-2013, 21:36:36Malesef hocam, C dilinde yazılacak programlar.oguzhane adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 09-06-2013, 23:35:43KabloBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüleHyperion adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle1- Çarpım tablosunu ekrana görüntüleyen programı for döngüleri ile C dilinde kodlayınız.BLev adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2- Kendisine gönderilen diziyi ekrana yazan fonksiyonu C dilkinde kodlayın. Fonksiyon tasarlanırken, diziyi karşılayan değişkeni gösterici (pointer) tipinde tasarlayınız.
3- Girilen sayı değerine kadar olan sayıların toplamını bulan programı C dilinde özyinelemeli (recursive ) olarak kodlayınız.
4- Verilen bir kelimenin büyük harflerini küçük, küçük harflerini büyüğe dönüştüren programı C dilinde kodlayınız.
5- Yapıların (struct) fonksiyonlara değer geçişini örnek bir programda C diline Kodlayınız. - 10-06-2013, 01:52:52
#include <stdio.h> #include <conio.h> #include <string.h> #include <ctype.h> //fonksiyon gelecek int main() { //kodlar gelecek getch(); return 0; }yukarıdaki kısım her program için sabit olarak, //kodlar gelecek ve // fonksiyon gelecek yazan kısımlara birazdan yazacağım şeyler konularak her bir program ayrı ayrı türetilebilinir.
1- Çarpım tablosunu ekrana görüntüleyen programı for döngüleri ile C dilinde kodlayınız.
fonksiyon:
void carpimtablosu () { for (int i=1; i<10; i++) { for (int j=1; j<10; j++) { printf("%d x %d = %d", i, j, i*j); } printf("\n"); } }kod:
carpimtablosu();
2- Kendisine gönderilen diziyi ekrana yazan fonksiyonu C dilkinde kodlayın. Fonksiyon tasarlanırken, diziyi karşılayan değişkeni gösterici (pointer) tipinde tasarlayınız.
fonksiyon:
void diziyiekranayaz (char *diziPtr) { printf("%s", diziPtr); }kod:
char dizi[20] = "dizi sov"; diziyiekranayaz(dizi);
3- Girilen sayı değerine kadar olan sayıların toplamını bulan programı C dilinde özyinelemeli (recursive ) olarak kodlayınız.
fonksiyon:
int sayiyakadartopla(int sayi) { if (sayi!=0) { return sayi + sayiyakadartopla(sayi-1); } else { return 0; } }kod:
int sayi = sayiyakadartopla(5); printf("%d", sayi);4- Verilen bir kelimenin büyük harflerini küçük, küçük harflerini büyüğe dönüştüren programı C dilinde kodlayınız.
fonksiyon:
void karakterdegistir (char* metin) { for (int i=0; i<strlen(metin); i++) { if (metin[i]>='a' && metin[i]<='z') { metin[i]=toupper(metin[i]); } else if (metin[i]>='A' && metin[i]<='Z') { metin[i]=tolower(metin[i]); } } printf("%s", metin); }kod:
char metin[20] = "SaiT basGaN"; karakterdegistir(metin);
5. soruyu tam anlayamadım o yüzden şeyedemedim