Arkadaşlar merhaba,
Bilgisayarıma test ortamı hazırlamak için Wamp server kurdum ve ortamı geliştirdim. Amacım belirli aralıklarla XML hazırlayıp çalıştığım e-ticaret sitelerinde yerel çalışan programımın stoklarını güncel şekilde ulaştırmak. Kodlarım localhostta ve ağdaki diğer bilgisayarlardan ulaşılabiliyor.
Sabit IP kullaniyoruz. Wamp port 90 da çalışıyor. Zyxel modem kullanıyorum 90 portunu da bilgisayar adresine yönlendirdim. Portu test ettiğimde 90 portu açık görünüyor.
Ancak uzaktan bir bilgisayardan ip no:90 yazıp bağlanmak istediğimde erişim engelleniyor.
Acaba wamp içinde apache de ek bir ayar yapmak gerekli mi? 2 gündür internette araştırıyorum ancak bir sonuca ulaşamadım. Yabancı kaynaklarda genelde mysql server için anlatımlar var. Apache için pek kaynak bulamadım.
Yardımcı olabilecek var mı ?
Wamp Server uzaktan erişim sorunu
2
●7.193
- 27-12-2012, 20:41:20Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Wamp icon'una sol tıkladıktan sonra orada Put Online yazan yer olması lazim ona tiklayip wampın servislerini yeniden başlatmasını bekleyin ve tekrar deneyin
- 27-12-2012, 23:08:05Onu da daha önce yapmıştım. Değişiklik yoktu.
Ancak sorunu çözdüm, sanırım zyxel modem den kaynaklanıyor. l a n da iseniz sizi internet IP numaranıza bağlattırmıyor. Cep telefonundan ip
ort yazdım check ettim, çalışıyormuş.
arayan olursa;
-local ağ ip sini sabitleyin, dhcp den almasın
-modem arayüzünden atadığınız ip ye port açın. ben 90 açtım, tcp/udp portları local ip nize yönlensin.
-wamp i cevrimici hale getirin, bastan basliyor ve artık online sınız.
-sabit ip onerilir.
cevap için teşekkürler.
ort yazdım check ettim, çalışıyormuş.