• 23-11-2009, 16:16:05
    #1
    Arkadaşlar
    Son yaptığım siteyi W3C uyumlu yapmayı amaçlıyorum , Site Tasarımını W3C uyumlu hale getirdim ancak admin paneldeki Webeditör'den metin içeriği girdiğim zaman kodlar kullandığım Döküman tipinde olmuyor . Bunu nasıl ayarlıyabilirim ?
    Webeditör olarak NicEdit kullanıyorum .

    Websayfamda Seçtiğim Döküman tipi ;
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
  • 23-11-2009, 21:08:55
    #2
    Üyeliği durduruldu
    editör ile tüm sayfayi düzenlettirmke yerine sadece içeriği düzenlettirirseniz bu problemi yaşamaz hale gelmiş olursunuz
  • 23-11-2009, 23:51:39
    #3
    Bende zaten sadece metin içeriği düzenletiyorum , mesela en basiti satır atma kodunu <br> olarak atıyor benim seçtiğim döküman kodunda <br /> olması gerek . Kodların tamamını detaylı karşılaştırma yapmadım , sadece <br> kodu olsa bir Function yazıp dönüştürürüm . Mutlaka kullanılan bir yöntem vardır diye düşündüm .
  • 24-11-2009, 09:24:38
    #4
    Üyeliği durduruldu
    bu ekledigi taglar birebir editörden kaynaklaniyor. editör ün javascript kodlarini açıp editleyebilirsiniz. Bu tarz tagları göreceksinizdir. Yada web 2 standartlarina uygun bir başka editöre geçebilirsiniz en pratik yöntem olarak. adı geçen editörü ilk defa duydum şahsen
  • 24-11-2009, 09:59:35
    #5
    bencede başka editor kullanmayı dene boşuna fonksiyon yazmamış olursun.
  • 24-11-2009, 10:23:11
    #6
    Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler , sdemirkeser js dosyasını açıp tagları değiştirme olayını yazdığın gibi dosyayı açıp baktım ancak taglar kod olarak belirtilmediği için ( javascripten'de pek anlamam ) kurcalamadım . Dediğiniz gibi başka bir editör'le çalışmak daha mantıklı görünüyor , Döküman Tipi seçimi yapılabilen yada Döküman tipine göre kodları atan editörler hangileri ? ( NicEdit Kurulumu çok basit o yüzden tercih ettim . Döküman Tipi ayarı yapılabilir diye düşünmüştüm .)
  • 24-11-2009, 12:16:41
    #7
    ckeditor veya tinymce dene istersen?
  • 24-11-2009, 12:29:03
    #8
    Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
    http://nicedit.com/download.php
    Buradan dosyayı indirirken xhtml'yi işaretledinmi?
    nicXHTML 1.6K Cleans code produced to be XHTML compliant (Experimental)
  • 24-11-2009, 15:33:51
    #9
    S4l1h adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    http://nicedit.com/download.php
    Buradan dosyayı indirirken xhtml'yi işaretledinmi?
    nicXHTML 1.6K Cleans code produced to be XHTML compliant (Experimental)
    Dostum orayı farketmemiştim saol fakat orayı seçip indirdiğim dosyadaki editör çok sınırlandırılmış . Sadece bold,italic,underline,paragraf ayarları ve liste butonları mevcut diğer kontroller devre dışı kalıyor .