$sorgu=mysql_query("SELECT * FROM mesajlar WHERE m_id='$m_id'");
while ($veri=mysql_fetch_array($sorgu)){
echo $veri['yorum'];
}Bir de sorgu yaptıktan sonra db bağlantısını kapatmak mı gerekiyo o konuda bilgi verirseniz sevinirim.
Bu kullanım doğru mu?
9
●1.030
- 04-09-2009, 11:40:07Mesajlar tablosunda yorum sütünunda o mesaja ait yorum sayısı kayıtlı. Bu yorum sayısını çekmek için aşağıdaki kodu kullanıyorum, işimi görüyor ancak bu kullanım doğru mu onu öğrenmek isityorum.
- 04-09-2009, 11:43:22Üyeliği durdurulduherhangi bir problem yok sorgunuzda. ama ekstradan result set ile işiniz bitti ise
demenizde fayda var sadeceAlıntı - 04-09-2009, 11:44:49uni adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
$sorgu=mysql_query("SELECT `yorum` FROM mesajlar WHERE m_id='$m_id'"); $veri=mysql_fetch_array($sorgu); echo $veri['yorum'];SELECT * yazmana gerek yok sadece `yorum` kısmı işine yarıyor.
while çekmene de gerek yok çünkü o m_id den 1 tane vardır. - 04-09-2009, 12:15:35Bu kodda çok önemli bir yanlış var. WHERE komutu kullandığınızda veritabanından 1 kayıt döner, bu yüzden veriyi while döngüsü içine almak yanlış, sorguyu bitirmek için fetch etmeniz yeterlidir.
Ayrıca mysql_free_result(); kullanmayınız, istemci betik sonunda bu gibi fonksiyonların işlerini otomatik olarak zaten yapar.
mysql_free_result(); hafızadaki sorguyu boşaltmaya yarar ama gereksizdir. - 04-09-2009, 12:38:42Çok fazla sorgunun kullanıldığı sayfalarda filan gerekli olabiliyor bazen.Enigmatic adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yoksa yorumlama sonunda zaten otomatik temizlik yapılıyor.
bugünün işini yarına bırakmıyor php
- 04-09-2009, 12:43:16E hadi tamam öyle olsunuysal_rockci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
içi rahat eden kullansın, bi zararı yok nasılsa (aslında biraz var ama anlayabilmek için kafa yormak lazım).