• 10-05-2009, 21:07:55
    #1
    Arkadaşlar yazdığımız bir Web Sitesinin CSS'ini CSS Validate sitesinde kontrol ettirerek hatalarımızı düzeltebiliriz. Peki yazdığımız bir PHP sitenin kontrolünü yapacak bir program veya otorite var mı? Dosyamızı göstereceğiz ve dosyamızda olabilecek hataları gösterecek birşey.

    Belki çözüm yolu da gösterir ama armut piş ağzıma düş demeyeceğiz.

    Dosyanın düzgünlüğünü kontrol eden de, güvenliğini kontrol eden de merak konumdur.

    Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
  • 10-05-2009, 22:50:34
    #2
    php nin kontrolünü yine kendisi yapar

    hataları ve uyarıları kapatmazsan eğer

    hata olduğunda kodların çalışmaz uyarı olduğunda üstte nerde olduğunu ve sebebini yazar

    css walid de düzgünlüğüne bakmaz hatalarına bakar tekrarlanan css leri söyler. bunu php de yapar 2fonksiyonu tekrarlamak gibi..
  • 10-05-2009, 23:12:04
    #3
    Teşekkür ederim hocam,
    Bu konuda işimi kolaylaştırak araçları araştırmaya devam edeceğim.
    Benim de aklıma gelen ilk şey buydu. Kod çalışıyorsa doğrudur ancak yine de bu konuda "doğru" çok yönlü birşeydir. Benim doğrum sizin gibi ustalar için yanlış olabilir.

    Çalışsa bile PHP kodunu kontrol ederek değerlendirecek araçlara ihtiyacımız var. Bilmiyorum böyle birşey için pazar alanı ne kadar var ki!
    Pazar alanı olmayan şeyler gelişmiyor pek.

    Tekrar cevabınız için teşekkür ederim.
  • 11-05-2009, 00:26:30
    #4
    Üyeliği durduruldu
    janocan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    PHP sitenin kontrolünü yapacak bir program veya otorite var mı?
    Opensource calisirsaniz ve projeniz ses getirirse test eden ve kodlarda yorum yapan insan sayısıda eş paralel artacaktır.

    tabi açığın çıkmasıda daha kolay olur kodlar herkeste olduğu için
  • 11-05-2009, 12:21:55
    #5
    OpenSource çalışmamız için bir baltaya sap olmamız lazım.
    Yani o kadar PHP bilmemiz lazım. Oysa ben daha kendime yetemiyorum.
    Aslında yerinde bir belirleme yapmışsınız. Doğru.
    Eğer kontorl mekanizması bir program veya script ile olmuyorsa o zaman en iyisi ekip olmak. İyi bir ekip hata ayıklamayı vs. vs. daha hızlı gerçekleştirir.

    Ben de Türkiye'de böyle bir ekipte çalışmak isterim tabii. Ama ingilizcem olmadığı için OpenSource'de üye olduğum halde bir işe yaramıyorum.
  • 11-05-2009, 12:34:49
    #6
    Üyeliği durduruldu
    janocan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
    Ben de Türkiye'de böyle bir ekipte çalışmak isterim tabii.
    Türkiye de (belkide maddi yetersizlikten kaynaklanıyor) ekip calismasi pek görmedim. Yapılanlarda belirli sayıda kişilerle sınırlı.
  • 11-05-2009, 12:41:19
    #7
    Doğrudur. Ben de şimdi bir işadamını bu konuda ikna etmeye çalışıyorum.
    Böyle bir ekibe destek olması için. Üstelik kendisi de iyi reklam yapmış olur.
  • 11-05-2009, 12:59:35
    #8
    Adresi hatırlayamamakla beraber aynen bu dediğiniz işi yapan bir site vardı. Yamulmuyorsam bir üniversitenin servisiydi. Kodu upload ediyordunuz ve o size olası açıkları ve yapabileceklerinizi gösteriyordu.

    Birazcık araştırırsanız sanırım bulabilirsiniz.
  • 11-05-2009, 13:10:03
    #9
    Bugünkü +rep'imi aldınız.
    Araştıracağım. Ayrıca alttaki mesajınızdaki tek harflik yazım hatasını düzeltiniz lütfen. Yanılmıyorsam olacak.