• 22-08-2022, 23:55:57
    #1
    Merhaba,
    Belki de birçok kişi veya şirket sahibi bu konuda sıkıntı çekiyordur. Biliyorsunuz php en popüler programlama dillerinden biri ve sektörde kendini php geliştiricisi olarak hatta "uzman" olarak nitelendiren sayısız insan var.
    Kullandığımız yazılımlar her zaman yeterli olmuyor, sıfırdan sistemler inşa etmek veya ek özel geliştirmeler için php geliştiricileriyle çalışmak durumda kalıyoruz ancak Türkiye'de gerçekten sağlam, sorun çıkarmayan, müşteri iletişimden anlayan ve işi tertemiz teslim eden birini bulmak gerçekten çok zor.

    Bu zamana kadar onlarca kişiyle görüştüm konuştum. Bu kişilerden sadece üç kişiyle çalıştım ve hepsinde ayrı ayrı sorunlar yaşadım.

    Bir keresinde ufak bir işimiz daha oldu ve bu işi yapacak türk geliştirici bulamadım. Ben de mecbur yurt dışından birini buldum. Adam hiç sorun yaratmadan tertemiz işi teslim etti. Tabi paraya da kıydık. (Yabancılar her çalışma saati için 50-60 dolar talep ediyorlar. Bazıları daha yüksek)

    Şimdi dolar oldu 18 TL. Yurt dışından sağlam birini bulsak saati ortalama 50-60 dolara maliyet inanılmaz yüksek olacak.

    Sizin bu konuda tavsiyeniz var mı? Nasıl ve nereden iyi bir PHP geliştiricisi buluyorsunuz?
  • 22-08-2022, 23:59:17
    #2
    Bulamıyoruz
  • 23-08-2022, 00:01:43
    #3
    Üyeliği durduruldu
    @Lasty; sorun yaşamanızın imkanı yok + alanında gayet bilgili bir birey tavsiye ederim
  • 23-08-2022, 00:03:15
    #4
    projeniz nedir ? özelden bilgi verirmisiniz ?
  • 23-08-2022, 00:04:30
    #5
    Sadece PHP geliştiricisi değil, sektörde iş bitiriciliği olan yazılımcı bulmak hangi dilde olursa olsun zor. Bunda iş verenin ne istediğini bilmemesinin de etkisi var tabi. Ben genellikle kendi eğittiğim arkadaşlarla çalışıyorum. Bu yüzden uzun soluklu oluyor işlerimiz. Bir de TR piyasasının çok üstünde ödeme yaptığım için yıllardır çalıştığım kişiler değişmedi. Çok daha ucuza işi yaparım diyenler çıkmadı mı, çıktı. Ama kendine kıymet vermeyen benim işime kıymet vermez düşüncesi ile ucuzculardan uzak duruyorum.
  • 23-08-2022, 00:04:31
    #6
    Hocam yazılmcılar için paraya kıyacağınıza vaktiniz varsa kendiniz için paraya kıyın. 1-2 yıl süren tam teçhizatlı bi yazılım kursuna gidin bidaha kimseye ihtiyacınız kalmasın.
  • 23-08-2022, 00:05:21
    #7
    Kurumsal PLUS
    Bulamıyoruz diyen arkadaşlar iletişime geçip projenizi detaylı anlatabilirseniz destek sağlamak isterim
  • 23-08-2022, 00:07:05
    #8
    Misafir
    Selamlar,
    Proje detayını iletirseniz teklif vermek isteriz.
    • taylan2805
    taylan2805 bunu beğendi.
    1 kişi bunu beğendi.
  • 23-08-2022, 00:08:24
    #9
    saatlik 50-60 dolar bundan sonra bende aynı fiyatı vereceğim