Merhaba dostlar, Codeigniter framework olarak artık neden pek kullanılmıyor? Yada popülerliğini kaybetmesine neden olan şey ne? Laravel symfony açık ara önde gidiyor. CI ile proje geliştirmek ne kadar mantıklı?
Konuya hakim, işinin ehli insanlar cevap verirse çok müteşekkir olurum.
CodeIgniter hk.
7
●320
- 22-02-2019, 21:51:48Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Hangisi daha iyidir savaşına girmeden, CI'nin eksikliklerinden ziyade Symfony ve Laravel'in güçlü yönlerinden bahsetmek gerekirse: batteries included bir yapı, başarılı bir API tasarımı, komunite ve dokümantasyon kalitesine bağlı olarak hızlıca benimsenme ve buna bağlı olarak momentum diyebilirim.
- 23-02-2019, 02:42:03Bunun en büyük sebeplerinden birisi; codeigniterın en popüler olduğu zamanda, codeigniterı geliştiren ve sahibi olan EllisLab firmasının codeigniterı geliştirmeyi bırakacağını ve projeyi durduracağını açıklaması oldu. Hangi firma ve developer geliştirilmesi durdurulmuş bir framework üzerine proje geliştirmek isterki.Narcos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Daha sonra yine bir açıklamayla codeigniterın geliştirilmesini British Columbia Teknoloji Enstitüsü'nün üsttlendiğini ve geliştirilmeye devam edeceğini açıkladılar. Ama o süreçte yii, laravel gibi alternatif frameworkler yürüyüp gittiler. Yani kısaca atı alan üsküdar'ı geçti
- 23-02-2019, 16:40:44Codeigniter da olmayan bazı özellikler symfony veya laravelde olduğu için şu anda bu frameworkler öne çıkıyor örneğin debug bar gibi.Fakat CI geliştirilmeye devam ediyor.Ellislab github hesabına bakarsanız CI 4'ün geliştirildiğini göreceksiniz.Dökümantasyon açısından CI diğer fw lere göre baya önde.CI 4 ile diğer fw'ler ile arasında bir fark kalacağını sanmıyorum.
- 24-02-2019, 18:19:39bakalım hocam bekliyoruz cı4'üHelluvA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 25-02-2019, 16:26:47Hemde mersindeyusufakgun adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
mersinde mi çalışıyorsunuz?
- 25-02-2019, 18:02:42Evet mersindeNarcos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
evet mersinde hem çalışıyorum hem okuyorum hem yaşamaya çalışıyorum