hayır yok, sık kullandıkların zamanla zaten aklında kalır az kullandıklarına ise lazım oldukça bakarsın. Zamanla birçoğunu zaten ezberlersin yada otomatik tamamlayan bir IDE kullanırsan sadece nasıl başladıklarını hatırlaman bile yeterli olur.
neyin nerde kullanıldığını aklında kalması yeterli
mesela bağlantı gerekiyor ezberinde tutmadan hemen google üstada pdo bağlantı yazıyorsun ve binlerce sonuç karşında
kolay gelsin
Bağlantı, döngüler ve sürekli kullandığın fonksiyonları 20-30 tekrardan sonra mantığıyla beraber ezberlersen daha sonrasında biyerlerden kopyalayıp yapıştırmanda sorun olmaz. Nerede hangi kodu kullanman gerektiğini bilsen bile bu işi öğrenmek istiyorsan en çok kullandıklarını ezbere olarak yazmanda fayda var diye düşünüyorum.
Phpstorm gibi editörler kodun başını yazdığın gibi devamını ve istediği dataları verdiği dataları sana gösteriyor. sadece ne kullanman gerektiğini bilmen yeterli İyi Kodlamalar.