Merhaba kısaca özet geçmek istiyorum.
Bir scripti ve ya temayı lisanslayıp lisansı uzaktan kontrol etmek istiyorum. ve ioncube ile şifrelemek istiyorum. bunu en basit nasıl yapabilirim ? bu konu hakkında gerçekten yardımcı olabilecek arkadaşları bekliyorum.
Script & Tema Lisanslama ?
7
●2.017
- 23-10-2017, 00:57:53Uzaktan kontrol önerilmez, sistemi yavaşlatır ve sıkıntı çıkarır.İlla yapmak istiyorum derseniz:
uzaktakidomain.xxx?lisans=lisans_kodu
-> lisans kontrol edilir ve durum json olarak dışarı atılır
-> yazılımın şifrelenmiş lisans dosyasından file get contents veya muadili fonksiyonlarla yukarıdaki domain ve lisans çağrılarak dışarı atılan bilgi array olarak alınır.
-> eğer lisans geçersiz ise sayfa açılmaz veya uyarı verilir.
Eğer uzaktan lisans değiştirmek istiyorsanız yine aynı durumu kullanabilirsiniz uzaktakidomaine çağrı yaparak yazılımın kullanıldığı alanadının lisansını alabilirsiniz. - 23-10-2017, 01:01:40Teşekkürler hocam, bu anlattıklarınızı fazla anlamadığım için açtım bu konuyu. video vs. yokmu acaba iyice kavramak istiyorum.xFactoria adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 23-10-2017, 01:04:10Bu tarz konularda bilerek kod yazılmaz, yol gösterilir; neler yapılacağı anlatılır ki soruyu soran kişi gerçekten öğrenebilsin.Bazen nasıl yapılacağını anlatmak kodu yazmaktan daha zor olabiliyorTolgaDGN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 23-10-2017, 02:10:49@TolgaDGN; Uzaktan lisans kontrolü sağlamak istemezseniz ioncube encoder yazılımının kendi içerisinde bulunan "Restrictions" kısmını lisanslama için kullanabilirsiniz. http://prntscr.com/h0p778 burada sadece belirtilen domainse php dosyaları çalışacaktır. Tabi bu özellik için yanlış hatırlamıyorsam ioncube encoder pro versiyon lisansına sahip olmanız gerekebilir.
Eğer uzaktan lisansıda kontrol etmek isterseniz kendinize bir uzaktan lisans kontrol sistemi kodlamanız gerekmektedir, bununda genel mantığı xFactoria'ın anlattığı şekildedir.
- Kendi serverınız üzerinde bir lisans veritabanınız olur. scriptleriniz üzerinden curl veya file_get_contents fonksiyonları yardımıyla lisansı kontrol ettirirsiniz. Örneğin: https://www.lisansserver.com/lisansk...sanslisite.com
- Sonrasında bu lisanskontrol.php de ise ilgili veritabanınızdan ilgili domainin lisanskeyi doğrumu kontrolünü sağlarsınız doğru ise json veya herhangi bir formatta lisans aktif veya pasif mesajı gönderirsiniz.
- Sonrasında script tarafında şifreli tuttuğunuz lisans requesti gönderen (file_get_contents fonksiyonları olan) dosyanızda bu veriyi lisansserverdan aldığınızda siteyi çalıştırırsınız veya lisans hatası basarsınız. Genel mantık bu şekildedir. - 23-10-2017, 10:37:10Evet üstteki arkadaşların belirttiği gibi bunun tek bir yolu olmadığı gibi, bazı yolların tek bir çözümü de yok. Sizin ihtiyacınızı bilmediğimizi için şu videoyu izle yada şu dökümanı incele dememiz yanlış olacaktır. Mesela ben geliştirdiğim api lere uzaktan erişimi lisanslıyorum. Api ye gelen isteklerde bazı header'ların olmasını şart koşuyorum. Mesela Company-ID header ı gelmeli ve değeri de olmalı. Yanında basic auth headerlarının da olmasını istiyorum. Yani kullanıcı adı ve şifre de geliyor. Bu verileri veritabanımda karşılaştırıp ona göre sonuç dönüyorum. Böylece urlde ?company-id=0284 gibi get parametreleri de görünmemiş oluyor. Bu işlemler için biraz tecrübe gerekse de bir kaç günlük çalışma ile çok rahat bir authentication geliştirilebilir. Aslında lisanslama işlemi authentication ile aynı şey değildir ama uzaktan lisanslama için güzel bir alternatif olur.
Kısaca size önerim BASIC AUTH nedir öğrenin.
İyi çalışmalar. - 23-10-2017, 12:40:57IonCube ile de şifreleyebilirsiniz. Ona para vermek istemiyorsanız PHP obfuscator'ler var. Yapmanız gereken şu. temanın functions kısmına, bir fonksiyon yazıp, bunu her defasında çalıştırın. Fonksiyonun içeriği de şöyle olsun. Sitenin http:// https:// www kısmı olmadanki kısmını alsın. MD5 ve SHA1 uygulasın. Eğer kullanıcının girdiği şifre, site adresinin MD5 ve SHA1 uygulanmış haliyle aynı değilse jQuery ile sayfa silinsin veya die functionu ile sayfa durdurulup uyarı yazsın. Siz o MD5 SHA1 dediğim kısımları ters çevirme, bazı karakterleri silme, karakter ekleme şeklinde artırabilirsiniz. Sonrasında sayfayı iOnCube ile şifreleyin. Kişi bu şifreyi tabii temanın paneline girecek ve karşılaştırma oradaki değişkenden yapılacak. Umarım anlaşılır olmuştur.
- 24-11-2017, 15:46:56İlgilenen arkadaşlara, ionCube programımı çok uygun fiyata satışa çıkardım. Konuyu mutlaka inceleyin; https://www.r10.net/showthread.php?p=1072914370