Merhaba,
Küçük bir inşaat firması için php tabanlı puantaj web sitesi/uygulaması yapmak istiyoruz. Konu başlıkları aşağıdaki gibi. Mevcut kullanılan hali ise ekteki excel dosyasında yer almaktadır. Bunu linux ortamda çalıştırmak ve dataları mysql üzerinde tutmak üzere web tabanlı yapmayı planlıyoruz. Proje küçük boyutlu olduğu için bütçemiz de düşük rakamlar. Fakat bu projemize teklif verecek arkadaşların incelemesi halinde oldukça projenin aslında uğraştırıcı olmadığı görülebilir.
İşçi bilgileri girişleri, (isim, görev v.b.)
Şantiye/çalışma yeri bazında girişler,
Çalışma günleri girişleri ve hesaplamaları,
Saatlik, günlük, haftalık, aylık bazda ücret hesaplaması,
Mesai girişleri ve hesaplamaları,
Avans girişleri ve hesaplamaları,
Ödenecek ve devir eden ücretler - hesaplamaları
(... Diğer detaylar görüşme/çalışma esnasında verilecektir.)
Aslında ekteki excel dökümanında geçmişe yönelik ancak 1 aylık kayıt tutabiliyoruz ve her ay sürekli yeni excel kullanıyoruz. Bu durumda excel hantal kalıyor. (Geriye dönük bu şekilde ay bazında arşivlediğimiz yüzlerce excel dosyası mevcut.) Aynı zamanda yalnızca bilgisayar ve dosya bağımlı olması nedeniyle tek bir kişi ve ortam üzerinde kullanımı yapılıyor. Fakat web sitesi şeklinde olması halinde kullanım imkanlarının daha da arttırmayı planlıyoruz.
Dosyayı indirmek için
Not: Bu projeyi daha önce farklı bir web sitesi üzerinde verdim ve gelen teklifler asp üzerineydi, php için yapılan demolar ise vasattı. Bu nedenle bilmediğim mecralara güvenemediğim için r10 üzerinden veriyorum. (Diğer ortamdan projeye aşina olanlar varsa durum bundan ibarettir.)
İlgilenen arkadaşlar yalnızca pm üzerinden ulaşabilir.
Edit: Proje bitiminde ücret ve kod/data transferi yapılacaktır. Tam anlamıyla iş bitmeden ücret talep edilmesin lütfen. ( Bitimine kadar tüm data, işi alanda olacaktır, iş teslimi sırasında ücreti verilecektir. )
Php Tabanlı Puantaj Web Site Yapımı - (Ücretli Proje)
12
●3.555
- 18-05-2015, 11:17:12Merhaba özel mesaj almayı kapattığınız için buradan yazıyorum.
Referanslarıma www.talhakeskin.com.tr adresinden veya https://www.r10.net/is-arayanlar/1390...i-yaparim.html bu adresten bakabilirsiniz.
En kısa sürede yapar size teslim ederim. Eğer uygunsa 05313241616 numaralı telefonumdan veya iletisim.tk skype adresimden bana ulaşabilirsiniz. - 24-05-2015, 02:41:18%50 iş başlamadan %50 iş sonrası yapar genelde firmalar veya insanlar.Messie adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
- 07-07-2015, 11:26:39Bu satıcı ile buluşarak bir firma adına ürünü aldım ve test amaçlı sisteme attım (birlikte). İlk olarak telefon üzerinden görüşüldüğü için ben anlaşmayı 600 TL biliyordum, satıcı ise 650 Tl.. Fakat sağ olsun problem etmedi ve bu rakamı kabul ederek ürünü sattı.
Sonrasında test işlemleri yaparak eksikleri firma ile birlikte listeleyeceğimizi ve kendisine ileteceğimizi görüşerek anlaştık. Netice itibari ile ürünü incelerken de çok eksik ilettik "Gönder yaparız hocam" diyerek bize güven sağlıyordu. Burada benim iş yoğunluğum nedeniyle 3 hafta gibi bir süre bu projeye odaklanamadım. Sonrasında bu eksiklikleri çıkarıp kendisine ilettiğimde ise kendisinin yoğun olduğunu hemen bakamayacağını iletti. Buraya kadar bir sorunum yok, netice itibari ile bende yoğun olabiliyorum bakamıyorum, onunda olması normal.
Fakat sonrasında çıkardığım eksikler/ihtiyaçlar listesindeki maddelerimin altına notlar ekleyerek (listeyi ilettikten 2 hafta sonra) bir hafta sonu oturmuş benden yanıt beklemiş. Ben hafta sonu tatilde olduğum zaman yanıt alamayınca ise bu duruma bozulmuş. Gerçekten ilginç, müşteri benmiyim o mu anlayamadım...
Listede program bugları da mevcuttu. Bende bir danışman olarak bana ait bir sorun ise programa ait bir bug ise zaten benim yapmam gerekir tıpkı bu arkadaşın yapması gerektiği gibi. Örneğin türkçe karakter sorunu ve Türkiye ye ait para birimi gibi komik sorunlar vardı. Bunların düzeltilmesi için 150 tl gibi bir rakam istemiş, aynı şekilde beni 2 hafta bekletmesine karşın diğer notlarıma da gülünç bir şekilde anlamadım, bu olmaz, bu felanca filanca şeklinde notlar eklemiş. Halbuki zaten ekstra yapılacak işlemler/geliştirmelerin farkındayız, limoncu değilim bende bu piyasadayım. Ücreti mukabilinde zaten ne istiyorsa yaptırılacaktı. Üstelik bu konu için bir süre aylık danışmanlık hizmeti bile alınması düşünülüyordu.
İşin özeti danışmanlığını yaptığım firmaya 600 liraya aldığım bu program para için insan kandıran bir satıcı sebebiyle çöp kutumda duruyor. Tam detaylı eksikleri/kontrolleri yaptığımda bir çok fonksiyon hatalı ve eksik çalışıyor, modül diye eklenen özellikler problemli çalışıyor.. Üstelik bütçe kısıtlı olduğu için bir miktarını ve ekstra geliştirmelerini kendi cebimden karşılamıştım/karşılayacaktım. Bu mesele Allah katında kul hakkına girer. Ben bu arkadaşı Allah'a havale ediyorum.
Bu satıcı ile alışveriş yapacak var ise tekrar düşünmesini tavsiye ederim.