Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı fikri ışık yaptığı açıklama ile kodlama derslerinin Türkiye de de ilkokul seviyesinde verilmesi için Mili eğitim Bakanlığına öneride bulunacaklarını açıkladı. Öğrencilerin hayatlarını okullarda şekillendirdiğini ve gelecek nesil için kodlamanın büyük önem arz edeceğini sözleriyle belli eden Fikri Işık bu konuda çalışmalara başladıklarını belirtti.
Teknolojiyle dost, teknolojiyi kullanmakta uzman bir nesil yetiştirmek ve Dünya nın giderek tekelleşeceği bu sektörde söz sahibi olabilecek, gündemi takip edebilecek bir nesil yetiştirmek amacıyla; birçok ülke, küçük yaştaki çocuklara bu konularda eğlenceli eğitimler veriyor. Umarız bu proje ülkemizde de doğru bir biçimde başlar ve çocuklarımıza kodlama ve teknolojiyi sevdirerek, öğretir.
Peki sizce ilkokul seviyesinde bir kodlama eğitimi faydalı olacak mıdır?
milliyet.com.tr/ilkokullara-kodlama-dersi-geliyor--teknoloji-2039802
Kodlama dersleri İlköğretim öğrencilerine !
3
●419
- 08-04-2015, 04:00:04Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.Kodlama, programlama vb. adını ne koyarsanız koyun. Algoritma ve Matematik sevdirilmediği sürece pek bir faydasının görüleceğini düşünmüyorum. Teknik olarak zaten ülkemizde birçok sınıf bu uygulamadan tam anlamıyla yararlanamayabilir. Bu iş akıllı tahta olayına pek benzemez.